Safran
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim diğer bir harika bir lezzette Mutfakta Zen’den… Sevgili Tijen hepimiz için harika bir irmik helvası tarifini paylaşmış sitesinde…Tarifin özelliği içinde yağ olmaması ve tatlandırmanın şeker yerine pekmezle yapılması…Bunlar da tarifi hafif ve sağlıklı kılan unsurlar…Bu güzel tarif için Tijen’e tekrar teşekkür ediyorum… Orjinal tariften birkaç malzemede farklılıkla uyguladığım şekliyle irmik helvasının tarifini Tatlılar linkinde sunuyorum ve sözlerimin sonunda Tijen’in Yemek ve Biz grubundaki mesajına yer vermek istiyorum: “Ben kitaplarda hep şunu söylüyorum (bıkmadan usanmadan) ben bir tarifi veriyorum ama onun bin bir şekle bürünmesi mümkün. Siz de kendi yaratıcılığınızı katın, bakin bakalım ortaya ne çıkacak? ....... Pekmez yerine bal koy, reçel suyu koy, meyve konsantresi koy... Hepsi farklı tadlar. Ben çam fıstığıyla yaptım ama Antep fıstığı, ceviz, badem, hatta yer fıstığıyla bile gayet güzel olacağına eminim. Krema yerine kaymak olur, süt olur, su olur (daha da hafif olsun derseniz...) bence mutfakta asıl önemli olan yaratıcılığı kullanmak. Pekmez olarak da dut, üzüm, keçiboynuzu, hurma, elma, incir... ne isterseniz! Her biriyle farklı olacaktır tadı. Bu satırları mutfakta zen'den (kitaptan yani) çok sevdiğim bir deyişle bitireyim: "Yediğiniz lokma bir tohum gibidir. Onu yiyerek vücudunuzun toprağına ekmiş olursunuz. Öyleyse bu tohumun size ne getirecegini, meyvesinin nasıl olacağını düşünün." (Bahaeddin Sultan Veled)”…
| edit post
Tepkiler: 
12 Responses
  1. pembeli Says:

    Çok şık bir sunum olmuş, ellerine sağlık, tigen hanıma da tarif için tşk ederiz.


  2. Safran Says:
    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

  3. Safran Says:

    Çok teşekkürler Pembeli...Hakikaten sevgili Tijen hepimizin ihtiyacını bu tarifle gidermiş oldu...Hemen hepimiz helvayı seviyoruz ama çok kalorili olduğundan yiyemiyorduk, bu daha hafif bir tarif hem de sağlıklı...Sevgiler canım...


  4. Sonia Says:

    Cok güzel bir tarif. Esim helvayi cok seviyor. Diyabet oldugu icin yapamiyorum. Bunu denemeliyim. Tijen e de tesekkürler.
    Sevgiler Sonia...


  5. Safran Says:

    Merhaba Sonia :) Bu helvayı yaptığım gün annem de bendeydi, kendisi de Diyabet hastası ve tatlılardan uzak, diyetine de çok dikkat eder, ama bu tarifi o da çok beğendi, tadına bakabildi, beğeneceğini umuyorum, sevgiler :)


  6. Sonia Says:

    Siteyi cok begendim takipcisi olacagim. arkadas listeme ekliyorum. Sevgiler sonia...


  7. Safran Says:

    Sonia, bundan mutluluk duyarım, bundan sonra sık sık görüşmek dileğiyle sevgiler...:)


  8. Mutfakta Zen Says:

    afiyet olsun arkadaslar!
    saglikli tarifler listenize bir seyler ekleyebildiysem ne mutlu bana.
    bence bu tariften yola çikarak yeni ve çok faha farkli tarifleri de sizler yaratacaksiniz, bahse var misiniz?
    tijen


  9. Safran Says:

    Sevgili Tijen, sağlıklı tarifler listemizde aslında senin tariflerin o kadar çok ki...Ama galiba bu helva bana çok keyif verdi, çünkü bildiğimiz helva tarifleri çok kalorili olduğundan bana yasaklıydı...Helvayı bu tarifle yeniden tadabilmek, çok uzun zamandır göremediğin bir sevdiğine kavuşmak gibi bir duygu :))




  10. Adsız Says:

    Definitely believe that which you said. Your favorite reason appeared
    to be on the internet the simplest thing to
    be aware of. I say to you, I definitely get annoyed
    while people consider worries that they plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

    Here is my blog post: name rings wholesale