Safran
Bu tarifi bir hafta içinde iki kez yaptım evet itiraf ediyorum... :) Muazzam bir tat gerçekten, tarif Oktay Aymelek'e ait... Evimizin menüsüne hiç çıkmamak üzere girmiş gibi görünüyor... :) Denemenizi tavsiye etmiyorum, bu konuda ısrar ediyorum :)))
İlk yapışımda size Tatlılar linkinde yazdığım orijinal tarife göre muhallebisini hazırlamıştım... Ama ikinci yapışım misafir için olduğundan diğer hazırlıklara da yetişebilmek için biraz acele ettim ve vanilyalı pudingle yaptım tatlının ara muhallebisini... İçine yine damla sakızı attım ama :))) Sonuç yine çok güzel oldu... Sofranıza lezzet ve neşe katacak bu tarifi sizlerinde beğenmesi dileğiyle... Umarım güzel bir hafta geçiriyorsunuzdur... Sevgiler hepinize...
Safran
Safran

Sevdiğiniz programları televizyonunuzdan uzak olduğunuz saatlerde kaçırmamanız için, bloga bir TV izleme linki ekledim az önce... İnternet bağlantısı bulabildiğiniz her yerde işlerden fırsat bulduğunuz zamanlarda TV izleyebilesiniz diye... Aynı bağlantı sayesinde radyo da dinleyebiliyorsunuz... :) Yan taraftaki sütunda "Mutfakta Pişenler" başlığının en alt satırında bulabilirsiniz bağlantıyı... Keyifli seyirler dilerim... :)
Safran
Geçtiğimiz hafta bütün aile güzel bir Çin restoranında buluştuk, yeri sevgili abim seçmişti... Benim için tatlı bir tesadüf oldu aslında, şu sıralar merak saldım Çin mutfağına çünkü, insan arada değişiklik istiyor sofrasında değil mi? :) Restoranda Mertişime uygun ne yemek seçebiliriz kaygısını yaşarken dayısı iyi bir seçim yaptı. "Çin usulü makarna" yedik ve çok hoşlandık hepimiz, özellikle oğluşum Mert çok sevdi... Başka zaman yalvarsan yemiyeceği sebzeler makarnaların arasında gizlenerek :)) bir bir girdiler midesine... :)) Bunun üzerine bu makarnaya soframızda sıklıkla yer vermeye karar verdim ve hemen tarifinin peşine düştüm. İnternette dolaşırken nihayet buldum (*), denedim... Yaptığım şekliyle tarifini Makarnalar linkinde bulabilirsiniz...
Çok lezzetli bir makarna oldu, içinde çeşitli sebzeler ve az miktarda dana eti var... Hazırlama sürecinde tek dikkat etmeniz gereken şey içine koyduğunuz sebzeleri ve eti mümkün olduğunca ince şeritler halinde kesmek... Çünkü wok tavada (ya da derin bir teflon tavada) pişirdiğiniz sebzeleri burada oldukça kısa tutuyorsunuz, dolayısıyla malzemelerin pişmesi için çok ince şeritler halinde kesilmesi gerekiyor. Bu arada sebzeleri öldürmeden hafif diri biçimde, tadını koruyarak pişirmek yetiyor... Çubuklarla yemeye çalışmak da ayrı bir eğlence oluyor galiba :)) Aslında bu makarnayı kullanmaya alışınca çubukla yemek, çatalla yemekten kolay oluyor diyebilirim... :) Denemeyi düşünenlere mutlaka yapmalarını tavsiye ediyorum, tek başına iyi bir akşam yemeği alternatifi çünkü... Hepinize sevgiler... :)

Safran
Safran
YE-20 : PAZILI-YEŞİL MERCİMEKLİ ÇORBA

Bu ay ki YE-20 etkinliğini konusu "Yurdumuzun Yenilebilir Otları". Sevgili Asya'ya bu güzel konuyu seçtiği için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyoruz... :) Bu etkinlik için sizlere Pazılı-Yeşil Mercimekli Çorba hazırladım. Aslı bir Lübnan yemeğine dayanıyor, tarifi All Recipes'den almıştım ama bizimkilerin damak tadına uygun değişiklikler yaptım. Denemek isterseniz tarifi Çorbalar linkinde...



ÇABUK YOĞURTLU KEBAP

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer lezzet de Çabuk Yoğurtlu Kebap. Eşim işyerinde yemiş, bana şööyle kabaca bir tarif etti :)) Çok çabuk hazırlanan bir kebap bu aslında... İşten ya da dışardan yorgun argın döndüğünüzde bir çırpıda hazırlanıp, tek başına bir öğün olarak tüketebileceğiniz cinsten bir tarif... Ben bu ilk denememde kırmızı etle yaptım ama bence tavuk eti ya da hindi eti ile de harika olur, hem bu etler daha çabuk da pişer... Hatta bu tarifle bayat ekmeklerinizi sadece köfte yapmak yerine başka bir şekilde de değerlendirebilecek olmanın keyfini yaşayabilirsiniz :) Tarifi Yemekler başlığında... Şimdiden hepinize afiyet olsun, yeni haftanız güzel geçsin dilerim, içten sevgilerimle... :)

Safran
Safran
Benim su böreğine olan düşkünlüğüm malum... :) Şu an bu yazıyı okuyan tüm tanıdıklarımın "evet, evet, hatta kesinlikle evet!" dediğini duyar gibi oluyorum...:))

Evime gelen tüm konuklarım eksik olmasınlar bana paket paket su böreği getirirler, tabii benim hiç mi hiç şikayetim olmaz :) Aslında beni bu su böreği olayına alıştıran ve bana bu sevgiyi :)) aşılayan kişi babamdır. Küçükken bana Musluoğlu'ndan çeşit çeşit (kıymalı, peynirli vb.) su böreği getirirdi, çok severdim (teşekkür ederim babacığım :)

Yani anlayacağınız büyüyünce de durum değişmedi. Geçen gün TV'de Oktay Usta yapmış bu tarifi. Huyumu bilen bir arkadaşım hemen tarifi iletti bana, ben de hemen yaptım tabi ki :) Kolay bir tarif ama ortaya çıkan ürün :) çok lezzetli ve zahmetsizce gerçek su böreğine çok yakın bir tat elde edebiliyorsunuz... Tarifi Tuzlular başlığında... Ne diyelim deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık, afiyetle yiyin :) Yeni başlayan haftada işlerinizde kolaylıklar dilerim :) Hepinize sevgilerimi gönderiyorum :)

Safran
Safran

Hepimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!
Safran