
Çikolata'nın büyüsü ta küçüklükten giriyor kanımıza tadıyla, kokusuyla, görünümüyle...Sanki bir sihir var onda sevmeyen yoktur heralde aramızda, yiyipte mutlu olmayan (gerçi bunun sihirle alakası olmadığı hormonel birşey olduğu ispatlandı ama neyse...:))
Bugün sizlerle paylaşacağım tarif çikolatanın hammaddesi kakaonun yanında neskafe de içeriyor üstelik....Geçenlerde araştırdım neskafe, iri veya ince çekilmis kahve tânelerinin üzerinden kaynar su geçirilerek, sonradan içerisine süt, krema gibi bâzi maddeler ilâve edilip suyunun uçurulması ile elde ediliyormuş. Çikolata yapımında kullanılan kakao ise, kakao bitkisi tohumlarının fermantasyona terk edildikten sonra kurutulup, kavrularak öğütülmesiyle kullanılır hale gelebiliyormuş... Neyse bu kadar çocukluk anısı ve ansiklopedik bilgiden sonra nihayet tarifi vermem gerektiğini hatırladım :) Pasta bittiğinde şöyle bir baktım, bir gece vakti kar yağmış gibi durduğundan ona "Karlı Gece" adını verdim...:) Tarif Tatlılar-Kekler linkinde...Ağız tadıyla yemeniz dileğiyle....:)
Enjoyed a lot! » »