Geçtiğimiz gün Yemek ve Biz’de sevgili Zeynep’in harika bir ekmek tarifi verdiğini gördüm. Mısır taneleri de koyarak elinde çok güzel bir “Mısırlı Ekmek” hazırlamıştı… Mısırlar ekmeğin içinde birer şeker parçası gibi duruyorlar ve insanı cezbediyorlar gerçekten… O gün bu tarifi denemeyi çok istemiştim. Acaba ekmeği ekmek makinesinde yapsam nasıl olur diye de bir düşünce aldı kafamı ve bende bir cesaret gösterip denedim. Zeynep’in orijinal tarifinde, ekmek makinesinde ekmeğin iyi bir biçimde yoğrulabilmesi için belli miktarlarda ölçü değişiklikleri yaptıktan sonra yukarıda gördüğünüz güzel ekmek çıktı ortaya…Süt mısırının çıktığı dönemde, kış hazırlığı olarak çorba ve salatalara koymak için kendi ellerimle hazırladığım tane mısırlar ise bu kez çok lezzetli bir ekmeğe renk katmış oldular…Kaç zamandır mısır unlu ekmek yapmadığım aile halkı, görünce pek sevindi, pek beğendi ekmeği... Bu nedenle Zeynep’e bizi bu güzel ekmekle buluşturduğu için tekrar teşekkür ediyorum… Ekmeği elde yapmak isteyenler tarifi Yemek ve Biz’de bulabilirler, ekmek makinesinde yapmak isteyenlere ise Ekmek Makinası-Ekmekler linkinde sunuyorum… Şimdiden hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun…Sevgiler...
Safran
Safran
safrancim
ne guzel kabarmis boyle ekmek makinasinda yapilinca, harika olmus belli, begendigine cok sevindim. Afiyet olsun.
Ekmek makinasi kullanan dostlar icinde cok guzel bir tarif oldu sayende.
Eline saglik arkadasim.
Zeynep
Zeynepcim bize bu güzel lezzeti hatırlattığın için asıl ben teşekkür ederim. Mısır taneleri ilavesi benim oğlanda da işe yaradı ve çok sevdi :) Tekrar ellerine sağlık, Zıpzıp'ı öperim...Sevgiler...
Bir karadenizli olarak misir ekmegine hic hayir diyemem. eline saglik sevgili safrancigim, cok guzel olmus ekmeklerin...
Nezaketcim sen Karadenizlisin öyle mi? O zaman sen bu ekmeği harika yapıyorsundur. Çünkü Karadenizli bir arkadaşımda yemiştim vaktiyle mısır ekmeği mükemmeldi...Bütün Karadenizlilerin ellerine sağlık :) Sevgiler...
safran bizde yaşadığımız şehire ilk geldiğimizde ekemek konusunda çok çektik ve baya uzun bi süre evde ekmek yapmak zorunda kaldım gerçekten aynı fırıncılar gibi olmuştum zo r oluyodu ama sıcakken süper gidiyodu.seninki çok güzel kabarmış ellerine sağlık
Çok teşekkürler Cennetcim, sana da tekrar iyi yolculuklar dilerim...:) Sevgiler...
Çok harika kabarmış, ellerine sağlık, Sevgili Safran. Bizim ürünleri çok tutulan bir fırınımız var. Mısır ekmeği de satıyorlar ama, hiiç de böyle kabarık değil. Sanki kek kalıbı gibi, yuvarlak kaplarda pişirilmiş, ama, nerde senin ekmek.. Ben mısır ekmeği hiç denemedim, daha doğrusu hiç yemedim. İlk olarak, yeni evlenince bir iftar sofrasında görüp, kek zannetmiş, ben keki ve z.yağlı sarmayı çayla alsam demiştim. Biri mısır ekmeği diğeri kara lahana sarması imiş. Tarif için teşekkürler, iyi bir hafta sonu dilerim.
Semanurcum şu hasta halinle bile güzel yorumlarını ulaştırmandan çok mutlu oldum, iftar sofrasında yaşadığın olayın bir benzerini de bendeniz yaşamış bulunduğumdan kendi olayımı da hatırlatıp çok güldürdün beni...Davetli olduğumuz yemekte çorbalar içildikten sonra ara yemek olduğunu sonradan öğrendiğim :) bir salçalı sıvı kondu önüme içinde de pürtük pürtük birşeyler var ben de boşta bulunup daha fazla çorba almayayım dedim, meğerse o yemek kıymalı karnıbahar yemeğiymiş, ev sahibesi pişirirken çok fazla pişirip biraz da çok karıştırmış anlaşılan...Neyse, şakaydı filan dedim ama tabi artık çok geçti :)Umarım hayatın boyunca sende hep gülersin Semanurcum, sevgiler (kendine dikkat et ve çabuk iyileş) ... :)
Safrancim ellerine saglik, misir cok hos olmustur ekmegin icinde. Zeynep Ablaninki de seninki de cok guzel olmuslar. Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Nilay
Çok teşekkür ederim Nilaycım, hakikaten ben de uzun zamandır iyi bir mısır ekmeği tarifi arıyordum, Zeynep bizi bu lezzetle buluşturdu, ben de makine için uygun ölçüleri oluşturdum, gerçekten çok lezzetli oldu :) Çok çok öpüyorum canım, sevgiler...:)
Sevgili Safran,
tüm ekmekçileri davet ettiğim gibi seni de siteme davet ediyorum. Ekmeğin harika gözüküyor bu arada. Ben de ynı adla bir ekmek yapmıştım ama benim mısırlar erimişti, ilginç. sen nasıl başardın erimemelerini...
sevgiler
http://ekmekkokusu.blogspot.com/
Merhaba Binnur,bu kadar harika ekmekler üreten bir ekmekçinin güzel davetinden büyük mutluluk duyarım...Ekmek için kullandığım mısırlar konserve değildi, süt mısırının çıktığı dönemde alır haşlar tek tek ayıklarım koçanlarından ve paketleyerek derin donduruca saklarım. Kullanacağım zaman çıkarır biraz ılık suda tutarım hem buzları çözülür hem de diri kalırlar, belki ondan erimemişlerdir...:)Ekmeklerini severek takip ediyorum, güzel tariflerde tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiler...
merhaba safran,
ben de senin siteni keşfetmiş oldum. daha önce nasıl keşfemediğime de şaşırdım.
sevgiler
Merhaba Meral, ne derler geç olsun güç olmasın nihayet görüşme olanağı bulduk ya güzel olan bu :)Kitap değerlendirmeleri ve güzel tarifler daha ne ister insan, gönlüne sağlık, sevgiler...
Safran
Tarifi denedim Safran'cigim, ama ne yazik ki olmadi. Hic kabarmadi ve ici pismedi. Kabartma tozunu da yeni almistim, sanirim makinada pisirme ayari yanlisti, ama ben pisen kabuklari yedim tabii:) Durur muyum, harika lezzetteydiler. Gelecek sefer Zeynep gibi firinda yapacagim.
Hanifecim çok üzüldüm böyle olmasına ama sana komik bişey söyliyeyim mi, dün belki 1000.kez çavdar ekmeği yapıyordum makinede. tekrar tekrar denediğim tarif hep cama kadar çıkıp yapışan ekmekler olur, o nedenle pişerken hiç gidip bakmadım bile 3 saat sonra bi gittim tabak gibi yassık bir ekmek çıktı ortaya demek ki bazen malzemelerle bişeyler ters gidiyor galiba, bak bu da kaç kez denenmiş bir tarif ama bazen böyle istenmeyen sonuçlar da üretebiliyor, ama fırında kesin güzel bir sonuç alırsın canım benim, çok öpüyorum....:)