Brüksel lahanalarını garnitür niyetine kullanmaktan bıkmıştım, yemeğini yaparken de haşlayıp pişirerek kullanıyoruz, sanki vitaminlerinden ödün veriyoruz gibi geliyor bana hep… Daha başka nasıl tüketilebilir diye düşünmeden duramadığım :) ve araştırdığım bir gün tesadüfen “Sofra” dergisinde Emine Beder’in bu çok güzel salata tarifine rastladım. Yukarıda da belirttiğim gibi Brüksel lahanası lahananın küçüğü, lahanayı çiğ tüketebiliyorsak bunu neden tüketmeyelim dedim ve yapmaya koyuldum tarifi… Tarifi yaparken tek ilave etmediğim kalem mayonez oldu… Orijinal tarifte 2 çorba kaşığı mayonez de var ama ben mayonez kullanmayı sevmiyorum mutfağımda, tadını çok severim, yemeyi de özlüyorum ama sağlıklı beslenmek adına soframda yer ver(e)miyorum… Tarifin geri kalanında yoğurdun, portakal suyunun, soğanın ve acının (karabiber, pul biber) bir arada kullanıldığını okuduğumda bu tat cümbüşünün nasıl netice vereceğini hayal etmeye çalıştım, üstelik Brüksel lahanalarını da ilk defa çiğ olarak tüketecektik, yine de denedim… Sonuç mu? Sofranızda hani sürekli yeri olan tarifler olur ya, işte bu “Brüksel lahanası salatası” onlardan biri oldu artık bizim için, hepimiz ailece bayıldık lezzetine… O nedenle gönül rahatlığıyla sizlere de tavsiye ediyorum ve tarifini sizlerle Salatalar başlığında paylaşıyorum…Yeni başlayan haftada işlerinizde kolaylıklar dilerim…Afiyet olsun…:)
Kaynak:
Brüksel lahanasını evdekilere bir türlü sevdiremedim. Bir de bunu deneyeyim. Salata olarak belki yerler. Çok güzel görünüyor.
Paylaştığın için teşekkürler...
Eline saglik, Safrancigim. Ben evde hic kullanmadim bruksel lahanasini. Disarida yedigim yemeklerdede genelde garnitur olarak tadina baktim. Yorumuna guvendigim icin bir ara alip deneyecegim bu salatayi. Cok opuyorum, iyi haftalar sanada canim...
Merhaba Hülyacım, hakikaten pişince öyle zor yedirdiğim brüksel lahanası, salata halinde ve çiğ olarak çok beğenilerek yendi, bir daha bizimkiler brüksel lahanasını pişmiş olarak zor yerler gibi geliyor...:)Dilerim beğenirsiniz ailece, şimdiden ellerine sağlık, sevgiler...
:)
Nezaketcim garnitür olarak hazırlandığında genelde haşlandıktan sonra çeşitli işlemlere tabi tutuyorlar, tadı biraz sevilmeyen bir tat halini alıyor ama çiğ olarak çok çok güzel...Senersen beğeneceğini umuyorum, senin yorumunu merakla bekleyeceğim arkadaşım, sevgiler...
Safrancığım döktürmüşsün yine be canım! Ben bu lahanın piştikten sonraki tadını pek sevmediğim için sık yiyemem. Böyle denemek de hiç aklıma bile gelmemişti. Güzel fikir. Belki eşime sevdirebilirim böylece...Ellerine sağlık canım..Araba pasta konusunda fikir verebildiğime sevindim.
Sevgiler
Çok sağol Evrencim...İnan bende bizimkilere pişince zor yediriyorum diyorum ama laf aramızda ben de çok severek yiyemiyordum...Salata halinde benim çok "seçici" ;) eşim bile çok güzel olmuş dediyse eminim beğeneceğinize :))Sevgiler canım...
yaa ben niye sevmiyorum brüksel salatasını nedense bir türlü yiyemedim.ama seninki göze hiatp ediyorya belki tadabilirdim.ellrine sağlık canımmmm.
sevgilerrrr
Hoşgeldin Cennetcim, bebişimin sonra da sizlerin hastalanmasına üzüldüm ama sağsalim dönmeniz beni sevindirdi :) Malataya'da yaşayan çok akrabamız var en çok lavaş ekmeğini severim oranın :) Cennetcim bak bu salata çok lezzetli :) Hadi bi dene istersen, belki bu çiğ haliyle sen de brüksel lahanasını seversin ama bebeğimin sütüne tadı geçer, ben sonra bebişimi sütten kesince deneyeyim dersen buna da bişey diyemem, haklısın :)) Sevgiler, seni de tatlı bebişini de çok öpüyorum...
Sevgili Safran,
Sebzelerle ilgili bilgilendirmen çok yararlı:))
Ben de, brokoli, brüksel lahanası ve karnıbaharı bir arada çiğ ve soslarla, salata olarak tüketiyorum, yiyenler de beğeniyor.
Sevgiyle kal.
Şennurcum bu kadar da tesadüf olamaz, aklımdan geçiyordun az önce tam sitene girmek üzere bookmarklarıma yönelmişken mesajın geldi...Ne derler kalp kalbe karşıdır :) Demek brokoli de çiğ tüketilebiliyor, bunu öğrendiğim çok iyi oldu, ben de bir deneyeyim, kucak dolusu sevgiler...:)
cok guzel, degisik, tebrikler selamlar
Merhabalar Yuvakuran, hoşgeldin :) gerçekten çok güzel ve değişik bir lezzet, denersen yorumlarını paylaşırsan sevinirim..:)
ne güzeller degil mi?
mini birer lahana..
her birini dolduran gönül paksoy'u animsadim simdi. bilmem görmüs müydün o resmi? önceki istanbul seferinde çekip siteye koymustum.
eline saglik!
tijen
Sevgili Tijen, doğru mu hatırlıyorum diye az önce tekrar baktım, evet görmüştüm o resmi Şubat ayında, hayranlıkla incelemiştim resimleri ne özenle hazırlanmış bir masa diye, beyaz ve mor soğan dolmalarıyla, tarakla ve daha nice çeşitle zengin bir masa olduğundan bahsetmiştin...
Annem hep herşeyin küçüğü güzel der, haklı galiba, gerçekten de ben de pek şirin bulurum hep brüksel lahanalarını ve cherry domatesleri...
İrmik helvası tarifin için tekrar teşekkür ederim, bugün yaptım bizimkilere fazla söze gerek yok zaten, diğer tüm tariflerin gibi nefis, hafif ve sağlıklı, sevgiler...
Very cool design! Useful information. Go on! Calypso kenmore washer refinancing zyban national lottery outdoor bars furniture Seborrheic dermatitis and hair loss http://www.vegas-style-baccarat.info home mortgages bulk email marketing service Cup-sized swimwear Estimate body fat percentage Spear fishing Where to buy bontril diet pills Pet air tickets circle of life diamond pendant
The рοst proviԁеs establiѕhed beneficial tο mе.
It’s еxtremеly educаtionаl
and уοu really аre obvіously verу exрerіenced οf thiѕ tyрe.
You pοѕsеss opened uρ our eуes foг you to
νarying thoughts abоut thіs ѕubjеct
matter tοgether ωіth intriguing, nοtable and reliаble content material.
Review my homepage ; Xanax