Sabahları bizimkilere kahvaltı mutlaka yaptırırım... Bence kahvaltı günün en önemli öğünü ve atlanmamalı...Ancak hafta içi sabah koşuşturması içinde peyniri koy, zeytini koy, yok ekmek kes...filan işler uzuyor, tabi birde toplaması var sofrayı, geç kaldık vaktimiz yok diye yemeyip gidebiliyorlar da...Ben de daha pratik bir çözüm buldum. Bizimkilere herşeyi içinde bir börek ya da kek hazırlıyıp yanında 1 bardak sütle ya da çayla ikram edip :) kahvaltıyı es geçmelerini önlüyorum...
İşte yine böyle herşeyi içinde "ye ve çık" :) bir tarif ararken eski yemek kitaplarımın içinde bu tarifi buldum. Ancak acaba güzel olur mu diye düşünürken dün TV'de kekin yapıldığını gördüm...Sonuçta baktım ki kek güzel görünüyor, akşam ben de kitaptaki tarifte damak tadımıza ve stoklarımda bulunan malzemelere uyacak bir takım değişiklikler yaparak denedim..Tarife Tuzlular-Börekler-Çörekler başlığından ulaşabilirsiniz... Bizimkiler hemen tatmak için ucundan birkaç dilim yediler tabi ve çok beğendiler...Sabaha da kalır umarım :)... Sizlere de şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun... Sevgiler...
Safran
İşte yine böyle herşeyi içinde "ye ve çık" :) bir tarif ararken eski yemek kitaplarımın içinde bu tarifi buldum. Ancak acaba güzel olur mu diye düşünürken dün TV'de kekin yapıldığını gördüm...Sonuçta baktım ki kek güzel görünüyor, akşam ben de kitaptaki tarifte damak tadımıza ve stoklarımda bulunan malzemelere uyacak bir takım değişiklikler yaparak denedim..Tarife Tuzlular-Börekler-Çörekler başlığından ulaşabilirsiniz... Bizimkiler hemen tatmak için ucundan birkaç dilim yediler tabi ve çok beğendiler...Sabaha da kalır umarım :)... Sizlere de şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun... Sevgiler...
Safran
Merhaba,
Tarifi bugun Oktay Usta'nin programinda gordum ve hemen not aldim sonra yaparim diye. Ellinize saglik. bende en kisa surede deneyecegim. Sevgiler
Evet Nezaketcim, TV'de gördüm dediğim program o idi. Orada da görünütü güzeldi bu da beni yapmaya cesaretlendirmişti :)Ancak listeden çok şey değiştirdim, tarif çok farklılaştı ikisini mukayese et, hangisi malzeme stoklarına uyuyor ona göre yap :))
Ama her halükarda tadını çok seveceksin...Şimdiden senin de ellerine sağlık, sevgiler :)
Safran