Safran
İşte sizler için güzel bir mantar yemeği tarifi...Mantar iyi pişirilise çok keyif verir...Ama dikkat edilecek konu geç piştiği için sofraya getirmeden önce iyi pişip pişmediğini kontrol etmektir.

Mantarla yapılan yemeklerle, mantarı kısık ateşte pişirmek suyunu vermesine neden olur. Kızgın yağda hızlıca çevirip pişirmek ise sulanmasını bir nebze önleyecektir. Ben mantarı genelde fırında yapmayı tercih ederim. 1 saatlik pişirme maratonundan sonra pişmeyen, pes etmeyen mantar cinsi görmedim..:)). Mantar alırken bilinen marketlerdeki kültür mantarlarını almaya özen göstermek ise hem kendimizin hem de sevdiklerimizin sağlığını korumak için çok önemli...

Sizlere vereceğim fırında mantar dolması tarifine Yemekler linkinden ulaşabilirsiniz... Önünde bir çorba, yanında bir pilav ya da makarna ve salata ile oluşturacağınız bir menü halinde sevdiklerinize sunabilirsiniz...Şimdiden kolay gelsin...:)