Değerli blogger arkadaşım ve adaşım Saffron, birkaç ay önce “
Patates-Ispanak ve Peynirli Parathas” adında çok lezzetli Hint yassı ekmekleri (Türkçede “bazlama” olarak da biliriz) hazırlamıştı. O zamandan beri Saffron’un da dediği gibi “yeşim taşı rengi” bu bazlamaları denemek istiyordum, çünkü çok farklı bir tarif olmasına rağmen bizim damak tadımıza oldukça uygun… Nihayetinde annemle bu tarifi malzemelerde minik değişiklikler yaparak denedik ve bayıldık lezzetine… Daha öncede yazdığım gibi bu tarif içinde peynir, patates ve ıspanak içeriyor, dolayısıyla bu ekmekleri, seçici miniklerinize peynir, patates ve ıspanak yedirmek için gerçekten çok güzel bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz…:) Örneğin, küçük oğlum Mert bu ekmekleri çok sevdi :) Bazlamaların tarifini Türkçe olarak
Ekmekler linkinde, İngilizce olarak
Saffron’un güzel blogunda hazırlanma aşamalarının harika fotoğraflarıyla birlikte bulabilirsiniz…Sevgili
Saffron bu lezzetli tarif için tekrar teşekkür ederim :) Türkiye’den en iyi dileklerimle :)
Bugün sizlerle paylaşacağım diğer bir tarif de benim hamarat ama bir o kadar da mütevazı olduğunu bu tarif vasıtasıyla öğrendiğim arkadaşım sevgili Hatice’den… Semaver’de Hatice harika bir tiramisu tarifi vermiş ve adına mütevazılık gösterip sadece “Kolay Tiramusu” demişti :) Ben izni olursa bu adı “ Ultra Kolay, Pratik, Lezzetli ve Mükemmel Tiramisu” olarak değiştirmek istiyorum :))) Sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum :) Resimde görmüş olduğunuz tiramisu diliminin sadece 5 saniye kadar bir süre içinde ben ve ailem tarafından yenmiş olduğunu belirtmeliyim galiba lezzetine bir kıstas olarak :) Tarifi burada…Çok teşekkür ederim Hatice’ciğim tarif için, en içten sevgilerimi gönderiyorum…
Eveet, sevgili Safran Mutfakta dostları, bugünlük benden bu kadar, sizleri bu 2 güzel tarifle başa başa bırakıyorum, önümüz hafta sonu belki denemek istersiniz diye…:) Şimdiden güzel bir haftasonu geçirmenizi diliyorum sevdiklerinizle, ağız tadıyla…En içten sevgilerimle :)
Safran
Potato, Spinach & Cheese Parathas (Indian Flat Bread)
Dear Saffron who is one of my blogger friends and namesake :) prepared a delicious kind of Indian flat bread named “Potato, Spinach & Cottage Cheese Parathas” a few months ago… Since that time, I’ve wanted to try this “pale jade color” (as Saffron said) flat bread (in Turkish we know “Bazlama”). Because this is really a different recipe, but convenient to our taste habits. Eventually, we tried this recipe with my mother with little differences in ingredients list and we love it! As I wrote before, the recipe contains cheese, spinach and potato, so you can utilize this flat bread for your picky eater children as a really good alternative for eating them spinach, potato and cheese…For example, my little son Mert liked this bread very much :) The recipe of bread in Turkish is in Bread link, in English is in Saffron’s lovely blog :) Also you can find the preparation stages of flat bread with Saffron’s wonderful photographs there…Dear Saffron, thank you for your delicious recipe again :) Best regards from Turkey :)
Safran
selam ellerine sağlık değişik olmuş bir ara denemeliyim çünkü çok besleyici görünüyor. Bu arada ankaralı blogcular olarak bir araya gelmeyi düşünüyoruz 1 veya 2 temmuzda katılırsan seviniriz
www.blogcu.com/sibelcan
Sibelciğim beğenmene sevindim, kısmet olursa gelirim, o tarihte buralarda olamama ihtimalim yüksek gibi, hatta belki önümüzdeki haftadan itibaren Bodruma'a eve tadilata gitme ihtimalimiz var...Sevgilerimi gönderiyorum canım...:)
Canım benim,
Ellerine sağlık ayrıca arkadaşın Saffron a da teşekkürler.Ne güzel bir tarif paylaşmış..
Tabi denemek farz oldu bu güzel lezzeti...
Öpüyorum seni ve minik oğluşumu..
Kendinize iyi bakın..
Canım Evrenciğim senin elinden daha bir başka güzel olacak eminim :) Tatlı oğluşumda artık tombik parmaklarıyla tutup dolaşarak yer, yerim ben onu bi elime geçirsem zaten :))Ben de seni ve oğlumu öpüyorum canım, sevgiler...
Hamarat Safran, ellerine saglik. Pratik tramisu hala denenecekler arasinda ama bakalim ne zaman firsat bulunacak. Bazlamalarda cok guzel. Yapabilirsem pazara yapmak istiyorum. Opuyorum.
Safrancım bende kepekli undan bir paratha tarifi denemiştim. Yalnız bu parathaların direkt ateşin üstünde pişirilip,balon gibi şişmesi gerekiyordu. Ben elektrikli olduğu için ocağım onda yaptım mecburen, artık sebebi o mu bilemiyorum ama şişmediler:( Senin tarifin değişikmiş,ellerine sağlık. Eski halime dönebilirsem denerim inşallah. Sevgiler.
ay bazlamalar harika... ankara-kizilcihammali bir cok komsumuz vardi. kisin ekmek yerine bazlama yerlerdi. ya bayilirdim hele bir de sicak sicak verirlerdiki. bazlamayi denemeye cesaretim yok.. bizim komsulara ozenen anneannem bile beceremedi.(mayali hamur deyip gecmiyelim)
ama bunlar cok guzel ve renkli ellerine saglik, hamarat safran
canim ellerine saglik cok lezzi görünümler bir harika.. bu arada linkini ekledim sayfama umarim bir mahsuru yoktur..sevgiler
Nezaketim arkadaşım bende ilk fırsatta senin şu fırın sütlaç var ya onu deneyeceğim canım, aklım kaldı valla ;) Bazlama çok leziz oluyor dilerim sen de beğenirsin, sevgilerimi gönderiyorum :)
Dear Saffron,
Yes, ıt is really a delicious way to get the kids to eat healthy and for us, too ;)))I'm so happy because you liked my parathas, thank you :)
Oh! do you like tiramisu? Okey :) in that case, this tiramisu plate for you :)
See you, best regards :)
Behiyecim, ne oldu ki rahatsızlandın mı arkadaşım, sağlığın mı bozuldu? Neyin var ki eski halime dönersem yazmışsın, bana bi haber uçur emi?Merak ettim şimdi, iyisin değil mi?
İpekcim ya yine mi gidiyorsun, bana haberini ulaştır sağsalim vardığına dair, merak ederim ben seni arkadaşım, bekliyorum bak ihmal etme olur mu? Öpüyorum canım benim :)
Defnecim sorma bak aklıma nereleri getirdin şimdi....Bizim de Ilgazlı bir komşumuz vardı bir pofuduk bazlamalar yapardı, kapı çalsa da getirseler diye beklerdim küçükken, hey gidi günler hey, of of! nazım geçer hala annemin komşusudur bi gidişimde isteyim de yapsınlar bari :)) Öpüyorum canım, sevgilerimi gönderiyorum :)
Özlemciğim mahsur ne kelime canım arkadaşım sayfanda yer almaktan gurur duyarım, çok teşekkür ederim çok mutlu ettin beni, en içten sevgilerimle...:)
Safrancigim sizlere afiyet olsun, begenmeniz beni o kadar mutlu ettiki:))
hamaratlikta sana birazcik yaklasabilsem, ama nerdee!
o guzel yureginle yaptiklarinin hepsi cok leziz oluyordur eminim, ellerine saglik...
sevgilerimle...
safrancım,bazlamaların nefis.desene dünya mutfaklarındada marifetini bir kere daha ispatladın.ellerine sağlık
sevgi ve selamlarımı gönderiyorum izmirden
nunubella
Safrancım tariflerin yine çok güzel, Defne Nur'a katılıyorum, bazlama ile Çorum'un mayalısı çok benzer ama gerçekten tutturmak çok zor, ben evlendiğimden beri yaklaşık 6 yıldır mayalıyı olması gerektiği gibi yapmayı beceremedim... :) Bir de böyle değişik deneyeyim... Sevgilerimle...
ellerine sağlık dedikten sonra bunların çok ilginç olduğunu söylemek isterimmmm .hint bazlamamsı özellikle
merak ettim tadını
Bu ne güzellikler böyle! Ellerine sağlık arkadaşım Sevgilerimle.
Safrancigim, uzak kaldim ve de ozledim. Nasil bir tesaduftur, ben de New York'ta kucuk bir Hint restoraninda tattim "pratha"yi gecen hafta. Ispanakli degildi benim yediklerim. Cok guzel gorunuyor senin prathalar da. Yaptiklarinin lezzetinden suphem hic olmadi zaten canim arkadasim. Ellerine saglik. Mert findigini operim. Sevgiler.
safrancım,
kenarda görülen güzel sahanı neyle parlatıyorsun? bende de bir tane var. Rengi giderek matlaşıyor.
sevgiler
Sevgılı Safran
Bende bırkac kere evde yapmıstım parathayı ama sonra ısı tembellıge vurup texasdakı hıntlı marketlerden hazır olanlardan alıyordum ozellıkle pazar sabahları kahvaltıda ne hos oluyordu.
Hatırlattın sımdı, yakın zamanda senın olculerınle deneyecegım yenıden, tesekkur ederım.
Gözüm gönlüm açıldı:))))
Bazlamanın rengi bitirdi beni,ellerine sağlık arkadaşım,öpüyorum:))
Yok yok hala mütevazılığa devam ediyor benim tatlı arkadaşım, bu güzel tariften de anladım ki Haticeciğim mutfak konusunda sen olmuşsun arkadaşım :)) Sevgilerimi gönderiyorum, öpüyorum :)
Nunucuğum ben de sana İzmir'e sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum, çok çok öpüyorum arkadaşım seni :)
Nilüferciğim bu kadar hoş tarifler veriyorsun, resimleri de lezzetini ele veriyor, eminim herşey gibi onu da harika yapıyorsundur da serde biraz mükemmeliyetçilik var bence ne dersin? ;) Kızımı da seni de öpüyorum canım :)
Vintagecım yapımı o kadar zahmetli değil tadı mı? mmmh çoook güzel, bir dene bence :) Sevgiler...
Semanurcum sağolasın canım arkadaşım, öpüyorum seni ve çocuklarımı :) Sevgiler...:)
Canım Defneciğim tekrar tekrar hoşgeldin, sen geldin bana yollar gözüktü bu kez de :)) Evin tadilatına Bodruma'a gidiyorum önümüzdeki hafta...Fındık burunla ben seni çoook öpüyoruz :))
Meralciğim o sahan gümüş, ben de gümüş parlatıcı bir krem buldum markette geçen ay (Henkel'in), ağzım açık kaldı çok memnun oldum kremin performansından :)) Yavrumu öpüyorum mini mini ellerinden ayrı ayrı, O'nun güzel annesini de tabi :))
Zeynepciğim senin elinden yemek vardı şimdi şu parathaları...Ben gerçeğinden tatma fırsatı yakalayamadım henüz, sen şimdi orijinal lezzetini de biliyorsun nasıl güzel olur parathaların kim bilir! Zıpzıpımda sever hem :) Öpüyorum canım her ikinizi de :)
Hakikaten insanın içi açılıyor bu yeşim taşı rengine değil mi Beyhancığım, beğenmene çok sevindim canım, denersen ağzın da tatlanacak emin ol arkadaşım, sevgilerimi gönderiyorum, öpüyorum :)
Ben ilk defa böyle renkli bazlama gördüm sayenizde,cok hamaratsiniz ellerinize saglik,her sey nefis olmus.
http://www:bkogcu:com.baharcicegi
Öznurcum çok teşekkür ederim güzel sözlerine, beğenmene sevindim, sevgilerimi gönderiyorum :)
Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»
Your website has a useful information for beginners like me.
»