Safran
24.02.2011Günaydın sevgili dostlar... Hepinize güzel bir gün diliyorum şimdiden... Sevgili Cafemis bu ayki Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin ev sahibesi... Arkadaşıma kolay gelsin diyorum ve tarifini Tuzlular linkinde bulabileceğiniz "Tahinli Haşhaşlı Gözleme" ile etkinliğe katılıyorum... Oldukça pratik, şipşak hazırlayabileceğiniz ama çok leziz bir gözleme çıkıyor ortaya, kahvaltıya birebir... Afiyet olsun, içten sevgiler... :))
Safran
20.02.2011
Şu soruya bayılıyorum, özellikle de günlerden Pazartesi ise ve ben iş dönüşü başımda dayanılmaz bir ağrıyla yorgun argın eve geldiysem : "Akşama yemekte ne var, ne yiyeceğiz?"... Yani bir gün de ben sorsam, ya da hazır bulsam sofrayı... :))) Verdiğim cevaba gelen yorum ise hayal kırıklığı dolu bir yüz ifadesi olabiliyor kış zamanı... Kış sebzeleri pek popüler değil özellikle çocuklar arasında bunu kabul edelim... Pırsaydı, lahanaydı pek sevmiyorlar... Hoş büyükler için de durum aynı... Alternatif tariflerle onları sevmeyi öğrenmeliyiz çünkü hepsi çok çok faydalı...
İşte onlardan ikisi sizin için geliyor: Sebzeli Krep ve Fırın Lahana... Tatları mı enfes, yapımı da pratik... Tarifleri yemekler linkinde yapmanız ve sevdiklerinizin sağlığına sağlık katmanız için sizi bekliyor :))

Yeni haftada şans sizden yana olsun, güzel haberlerinizi paylaşalım... İçten sevgiler :)


Safran
17.02.2010

Bu satırları okuduğunda artık çok geç olacak oğlum... :))) Evet, belki de oğlum ileride büyüdüğünde bu bloga bir göz attığında kendisine yaptığım şeyi duyunca bana kızacaktır ama ne yapayım beni buna o mecbur etti :) Balık yemek çok sağlıklı bunu biliyoruz, her anne gibi çocuğum otursun balığını yesin istiyorum ama nafile, yemiyor... Görüyorum ki pek çok evde durum aynı, bu durumda işte kandırmaca başlıyor maalesef... İşte bu tarif böyle kandırmacalı bir tarif... Patatesli balık köftesini bizim balık yediğimiz günler yapıyorum... Oğlum siz balık yiyin bana da patatesli köfte yap diyor, bende olur diyorum ama bir bilse köfteyi balıktan yapıyorum ağzına sürmez :) Sonuçta elde edilen köftelerde balık tadını almadığından bayıla bayıla yiyor benim de içim rahat ediyor... Aslında bu tarifi sizler de çok beğeneceksiniz, tadı çok güzel...Tarif Yemekler linkinde... Daha önce yayınladığım Balık Köftesi tarifi ise burada...

Yarın Cuma, pek çoğumuz için tatil yaklaşıyor, haftasonu geliyor, hepinize sevgiler... :)


Safran
İçinde hem Sevgililer Günü hem de Mevlit Kandili olan çok özel bir gündeyiz... Fazla söze gerek yok, bu gece tüm güzelliklerin sizlerle olmasını, dualarınızın kabul olmasını ve sevdiğinizle-sevdiklerinizle bir arada olmanızı diliyorum... Hepinize tatlıdan bir dilim gönderiyorum, ağzınız tatlansın diye :) Tarifi mi Tatlılar linkinde... İçten sevgiler...
.
Safran
Safran
Çikolata Aşkım Etkinliği ve Sevgiliye Özel Tarifler Etkinliği için hazırladığım bu damla çikolatalı Biscottiler aynı zamanda 14 Şubat Sevgililer Günü için önerim... :) Sevdiğinize, aşkla bağlı olduğunuz diğer kişilere örneğin varsa evlatlarınıza veya ailenize sıcacık bir kahvenin veya çayın, en önemlisi de sıcacık bir sohbetin yanında eşlik etmek üzere biscottiler hazırlamaya ne dersiniz?... Biz bunları aşkım oğluşumla hazırladık örneğin...
.
Biscotti aslında bir İtalyan tarifi... Ama zamanla tüm dünya çapında meşhur olunca, her millet kendi tarifini geliştirmiş... Uzun süre dayanması, bu tarifi özellikle denizciler ve balıkçılar için popüler bir yiyecek yapmış... Tarifin aslı Joy of Baking'den ama biz bir hayli değiştirdik...
.
Biscotti ismindeki 'bis'=iki kez demekken, 'cotto' =pişmiş manasındaymış... Hakikaten de hazırlarken iki kez fırına verilip çıkarılıyor...Tarifi Tatlılar linkinde...
.
Bu güzel etkinlikleri düzenleyen sevgili Özlem'e ve sevgili Balpare'ye kolaylıklar diliyorum... Ayrıca aşağıda yine 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlayacağınız sofrayı süsleyecek önerilerime ulaşabilirsiniz...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Avustralya Lamingtonları

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sevgililer Gülü Böreği
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tatlı Kuru Pasta
.
.
.
.
.
..
.
.
.

Pembe Gönlüm Sende
.
.

.

Sevgiyle, ağız tadıyla kalın...
.
Safran

Safran

Safran
Geçtiğimiz yıl Ağustos sonunda Ilgaz'daydık... Ela'nın doğmasına az bir süre kalmıştı ve ben Ankara sıcağında artık patlamak üzere olduğumdan serin bir yerlere gitmek istemiştim... Yaz zamanı en serin yer neresi olur "dağ" tabiki :)) Yemyeşil kucağını açtı Ilgaz bize... Kar yağınca gitmek de şüphesiz keyifli ama bir de o zaman görseniz... Mis gibi bir hava, muhteşem kuş cıvıltıları ve leziz orman çilekleri... :)
.
Kaldığımız tesisin güleryüzlü personeli ve leziz yemekleri de eklenince siz düşünün artık :) Laf aramızda yemekler güzeldi de ben nerdeyse oturup sırf ekmek yiyecektim utanmasam... Siz hiç denediniz mi Kastamonu ekmeğini... Yolunuz düşerse tavsiye ederim, muhakkak deneyin... Uzun süre mayalandırmaktan kaynaklanan ekşimsi lezzeti ve esmer rengiyle Kastamonu ekmeğini çok beğendik ve düştük peşine... Taşköprü'de bir fırında bulabildik ancak...
.
Böyle değerler yitip gitmemeli sahip çıkılmalı... Özellikle Kastamonu gibi tarihin, doğanın muhteşem uyumunu yakalamış, bakımlı ve insanın içinde devamlı yaşayasının geldiği bir şehirde... Nereye dönseniz doğa yemyeşil, nereye dönseniz konaklar, müzeler, külliyeler... Daha da önemlisi sımsıcak, yardımsever insanlar... Taşköprü'de mola verdiğimizde arabadan inip ayakta bişeyler atıştırdığımızı gören bekçi amcanın birden bire hiç üşenmeden evinden getirdiği masa-sandalyeler hiç unutulur mu? O gün eşimin de doğumgünüydü ve hani şu mumu filan herşeyi içinde hazır pastalar var ya, ondan taşıyorum yol boyunca ben de yanımda gizlice, buz kaseti içinde... Masa sandalye de tamam olunca birden çıkarıverdim pastayı tam zamanı diye, bir dilim de bekçi amcaya :)) Amma şaşırmıştı ama :)))) belki eşimden de çok :))
.
Yukarıda resmini gördüğünüz ekmeği geçen gün denedim sonuçtan memnun kaldım ve sizlerle paylaşıyorum... Çavdar unu ve tam buğday ununun ekmeğe verdiği esmerlik işte Kastamonu da yediğimiz ekmeği hatırlatı bana o nedenle oradan aldığım minik merdaneyle beraber poz verdiler kameraya...Denemek isterseniz tarifi Ekmekler linkinde...
.
Yeni başlayan haftada şansınız bol olsun, ağız tadıyla...
.
Safran
Safran
Ben çocukken TRT'de mercimek üstüne hazırlanan bir yemek programı vardı, hatırlarsınız siz de... TMO'nun elinde çok miktarda mercimek olduğundan tüketimini teşvik için hazırlanmıştı program hatırladığım kadarıyla... Merakla gözlerimi dört açıp izlediğimi hatırlarım... Programda sık sık vurgulanan bir şey de "mercimek=kıyma" olurdu hergün, proteinden zengin manasına... O zamandan bu zamana severim mercimeği gerçekten, her çeşidini üstelik... Çorbasını, salatasını, hatta tarifini sizlerle daha önce paylaştığım tatlısını bile severek yerim...
.
Afyonlu bir arkadaşım bize kahvaltıya bu böreği hazırlayıp getirmiş sağolsun, yöreselmiş onlar sık sık yaparlarmış... İlk defa denedim ve bayıldım lezzetine... Hafif ve besleyici... Oğlum okuldan dönünce bir bardak ayranla beraber verdiğimde çok beğeniyor, pratik de oluyor... Acilen yapıp tadına bakmanız tavsiye olunur... :)) Böreğin tarifi Tuzlular linkinde... Ağzınızın tadı kaçmasın, sevgiyle...
.
Safran