Safran
Portakal kabuğu reçeli aslında kalın kabuklu (yafa cinsi) portakaldan yapılırsa da pazar günü sabah kahvaltısında içmek için sıktığımız portakallar iyi bir yafa taklidi çıkınca :)) kabukları da atılmaktan kurtuldu... :) Böylelikle hem portakalın tamamı değerlenmiş oldu, hem de biz güzel güzel C vitamini almış olduk...
.
Portakal kabuğu reçeli yapma işi aslında tüm bir güne yayılarak yapılıyor ama sonuç bu emeğe deyiyor... Eminim daha önce karanfilli ve tarçınlı olarak hiç tatmamışsınızdır bu reçeli... İlk defa geçen sene bu malzemeleri de ilave ederek denemek aklıma gemişti, kışın yapıp yazın keyifle yemiştik... O nedenle bu sene tekrardan yapınca sizlerle gönül rahatlığı ile paylaşmaya karar verdim tarifi, linki burada... :)
.
Ankara'da nihayet karla kaplı bir sabaha uyandığımız bugün, tüm Safran Mutfakta dostlarına bolca C vitamini takviyesi ile soğuk kış günlerini sağlıkla atlatmalarını tavsiye ediyorum... Portakalın suyu da, meyvesi de, reçeli de :) faydalı bunun için...
.
Hafta bitmeye yaklaştı... Hepinize kalan iş günlerinizde kolaylıklar, sağlık ve ağız tadı diliyorum...
.
.
Safran

0 Responses