Safran
İftara yetişmek için akşam vakti telaşlıca akan trafik, mis gibi pideleri evlerine yetiştirme telaşında çocukların koşuşturmacası, daha bir özenerek hazırladığımız ve sevdiklerimizle paylaştığımız, başında sabırsızlanarak beklediğimiz güzel sofralar... Ramazanın lezzetli günlerini yaşıyoruz bu günlerde... Ne mutlu hepimize...
.
Havadaki elektrik bile farklı sanki... İnsanların daha bir yardımsever, daha iyimser ve birbirlerine karşı daha anlayışlı olması gereken günler bunlar... İşte Ramazan'ın lezzeti burada saklı, sadece muazzam bir biçimde hazırlanmış sofralarda değil... Böyle sofralarda oturma ve güzel lezzetlerden tatma şansı olmayanları hatırlayıp onları anlama ve onlara yardım etme zamanıdır Ramazan, sizce de öyle değil mi?... :)

Sizlerle bugün paylaşmak istediğim 3 lezzet var: Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Patlıcan Salatası ve Tam Buğday Unlu-Mahlepli Çörek...
.
Zeytinyağlı yaprak sarmaları -ki ben etlisinden çok severim-bizim evde hiçbir zaman sofraya gelme şansı bulamazlar yazık, çerez gibi gelip gidip yerler bizimkiler ve sonuçta boş bir tencere bulmak benim için hiç sürpriz olmaz, alıştım çünkü :) Konuşuyoruz arkadaşlarla çoğu evde durum aynıymış :) Tarifini Yemekler linkinde bulabilirsiniz...
.
Patlıcan salatasına özellikle piknikçiler aşinadır, mangalda patlatılıp patlıcanlar hemen yapılıverir güzel etlerin yanına bu salata piniklerde ama Ramazan sofranızı da süsleyecek bir lezzet, çok seveceksiniz, fırında hazırlanmış şekliyle tarifi Salatalar linkinde.... İddalıyım patlıcan sevmeyenler bile bayılacaklar :)

Sahuru da düşündüm tabii :)) Tam sahurluk herşeyi içinde harika bir çörek hazırladım sizlere, içinde mahlep, peynir, zeytin, kekik var ve tam buğday unu ile çok sağlıklı, küçükler için özellikle çok ideal, tarifi Tuzlular linkinde...
.
Dilerim rahat ve sağlıklı bir Ramazan geçiriyorsunuzdur. Hepinize en içten sevgilerimi gönderiyorum ve şimdiden güzel bir haftasonu diliyorum :) Afiyetler olsun efendim :)
.
Safran
17 Responses
  1. HULYA Says:

    Safran'cığım,
    İftar için nefis mi nefis bir menü hazırlamışsın.ellerine sağlık.Hayırlı ramazanlar diliyorum.Sevgiler


  2. Safran Says:

    Hülyacığım merhaba canım, çok özlemişim sana yazmayı, sitene ne işten ne de evden giremiyorum, site açılıyor sonra görüntü donuyor, denemeye devam edeceğim yinede, burdan da olsa görüştüğümüze sevindim canım, hayırlı Ramazanlar diliyorum sana ve ailene, öpüyorum :)


  3. Bocuruk Says:

    Safran'cım,
    Değil mi ama? Ben de çok seviyorum ramazan ayını. Allah'ın verdiği nimetlerin değerini daha iyi anlıyoruz ve elimizden geldiğince bu nimetlerden olmayanlara da vermeye çalışıyoruz. Dinimiz çok güzel bir din.
    Özellikle çöreğini yapmaya çalışacağım. Tarifine henüz bakmadım ama evde mahlep de var tam buğday unu da. Ellerine sağlık canım:)
    Sevgilerimle...


  4. Cafe Gusto Says:

    Safrancığım ellerine sağlık.Bize yine güzel lezzetler hazırlamışsın...sevgiler..


  5. Adsız Says:

    Safran'cım yemekler birbirinden leziz. Ellerine sağlık. İyi ramazanlar..


  6. Ellerine saglik Safran'cigim,hepsi birbirinden leziz duruyor.
    Iyi bir pazar ve guzel bir hafta diliyorum, sevgiler.


  7. nilay Says:

    Safran'cım ;
    ellerine sağlık ,sarmalardan alasım geldi bir tane :)

    sevgiler


  8. Safran Says:

    Elvancığım yine duygularıma tercüman olmuşsun, kocaman öpüyorum seni, sevgilerimi gönderiyorum :)


  9. Safran Says:

    Serpilciğim teşekkür ederim, sevgilerimi gönderiyorum :)


  10. Safran Says:

    Ebrucuğum ben de hayırlı ramazanlar diliyorum, teşekkür ederim :)


  11. Safran Says:

    Aybikeciğim bir bilsen bu hafta benim için ne kadar mühim, o yüzden güzel dileklerin beni 2 kat sevindirdi, inşallah bu hafta hepimiz için güzel geçsin canım, sevgiler :)


  12. Safran Says:

    Nialycım, ah keşke, kendi elimle servis yapmak isterdim, sarma gönderemedim ama sevgilerimi gönderiyorum :)


  13. Merhaba, ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar Safran!


  14. Safran Says:

    Teşekkürler pembeli, hayırlı Ramazanlar, sevgiler :)


  15. Beyhan Says:

    Ellerine sağlık Safran'cığım hepsi de nefis olmuş.Şu içinde herşey olan çöreklere baktım kaldım:)))
    Hoşça kal ...


  16. Safran Says:

    Beyhancığım teşekkür ederim,beğenmene sevindim, epeydir gelemedim sana, birazdan uğruyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum :)