Safran
Yaz olanca sıcaklığıyla bastırıyor, insan nefes almakta bile güçlük çekiyor öyle değil mi? Sizlerle buluşmamızın bu denli gecikmesi ne yaz rehavetinden ne de tatilde olmamdan kaynaklandı... Aksine çok yoğun bir dönem yaşıyorum bugünlerde, hastalıklarla uğraştığım bir dönemi geride bıraktım ve şimdi de sıkı çalışmak zorundayım, tatilse ağustostan önce pek olası değil gibi... Tatile gitmeden mümkün olduğunca çok sizlerle hasret gidermeye çalışacağım...
.

Böylesi sıcak günlerde hepimiz mutfağımızda daha hafif şeylere yer veriyoruz anlaşılan... Çevremden duyduklarımdan ve kendi soframda yer verdiklerimden çıkarıyorum bu sonucu... Pek çok evde karpuz+peynir+ekmek üçlüsü kurtarıyormuş akşamları ya da kahvaltı sofraları... :) Böyle sofralara çok yakışacak lezzetli atıştırmalıklar var bugün Safran Mutfakta'da...
.
Mahlepli mini simitler ve Sakallı'nın tarifini Tuzlular linkinde bulabilirsiniz... Afiyetle yiyeceğiniz bir diğer tarif de Ekmekler linkinde bekliyor sizleri: Çavdar Ekmeği... Ekmek makinelerinde ekmek yapmayı seven pek çok dostumuza verdiğim çavdar ekmeği tarifi sözünü de tutmuş oluyorum böylece :)
.
Bitirmeden sevgili dostum Fatma'ya teşekkür etmeliyim, bu tariflerin size ulaşmasına vesile olduğu için ve tabii şu yoğun günlerde vermiş olduğu moral destekten dolayı da ... :)) Hepinize şimdiden iyi bir hafta sonu diliyorum... Görüşmek dileğiyle, sevgilerimle... :)
.
Safran
17 Responses
  1. Bocuruk Says:

    Safrancım,
    İyi olduğuna çok sevindim. Yapım gereği aklına pek iyi şeyler getirmeyenlerdenim maalesef. Bir de konu rahatsızlık olunca seni çok merak etmiştim. Kolay gelsin işlerinde. Bana bu sene tatil hiç yok. Ne yapalım sağlık olsun da:)
    Sevgilerimle...


  2. Safran Says:

    Elvancım, düşünülmek güzel şey, insanı mutlu ediyor, sağolasın canım... Dediğin gibi sağlık olsun da tatil o kadar da önemli değil, öpüyorum :)


  3. Adsız Says:

    şükürler olsun gönlümüzün sultanı geri döndü hem de benim ennn ennn sevdiğim poğaça ile..maydanoz içinde olunca sevmiyorum ama şu sakallı olan çok yakışıyor poğaçaya...teşekkürler güzel insan...hoşgeldin


  4. Safran Says:

    Delfinacığım hoş bulduk, işten fırsat buldukça girip bakıyorum dostlar neler yazmış diye, ben de sizleri çok özledim, ziyarete geleceğim inşallah en yakın zamanda, sevgiler, öpüyorum :)


  5. Adsız Says:

    Safrancım merhaba güzel taiflerle gelmişsin ellerine sağlık hepside çok güzel.Görüşmek dileğiyle sevgiler.


  6. Safran Says:

    Merhaba canım :) çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim, görüşmek üzere sevgilerimi gönderiyorum, öpüyorum :)


  7. Gulos Says:

    mERHABA SAFRANCIM,
    HAKLISIN BİZİMDE EVDE HAFİF YİYECEKELR YENİLİYOR.BENİMDE MİSAFİR YOĞUNLUĞUM VE EVDE DE MİSAFİRLERİM VARDI.ÖZLEDİK SENİ.


  8. Adsız Says:

    Safrancım Fatma sana hangi konuda destek oluyor, hayırdır bilmediğimiz birşeyler mi var yoksa:)) Umarım kötü birşey değildir.

    Yine birbirinden güzel lezzetler eklemişsin ellerine sağlık.

    Sevgiler:)


  9. Safran Says:

    Hacerciğim ben de sizleri özledim, maşallah kızım ve sen çok şekersiniz yine, geçen kısa bir süre sitende konuğun oldum, kızımın güzel resimlerine baktım, yüzümde bir tebessümle ayrıldım, binlerce kez maşallah kızıma... Görüşmek üzere öpüyorum...


  10. Sevgili Safran,Ben yeni bir blogcu oldugum icin diger bloglari da yeni yeni okumaya basladim.Ceylanin sitesinde Safrani gordum.Bir bucuk senede neler yapmissin.Seni nekadar cok kisi ziyaret etmis.Tebrik ediyorum.Hastaligin icin uzuldum.Kimseye kiyamam hele genclere hic.Kendinize dikkat edin.Benim sevgili oglum da sakalliyi cok sever.Ayin 3 unde yanima gelecek.Muhakkak yapacagim.Saglik ve mutluluk diliyorum.Allaha emanet olun.


  11. Adsız Says:

    merhaba;

    en sonunda dönmene sevindim
    nefis şeylerde hazırlamışsın

    ellerine sağlık sevgiler


  12. Cafe Gusto Says:

    Merhaba Safran umarım ciddi birşeyin yoktur.Ellerine sağlık.Yaptıkların çok lezzetli görünüyor.
    sevgiyle ve sağlıkla kal


  13. sevdamavisi Says:

    Safrancığım,
    geçmiş olsun sıcaklardan mıdır nedir hastalık kol geziyor. ben de yeni iyileştim şimdi kızımla uğraşıyorum. sıcaklar psikolojik durumumu bile bozdu sanki.
    gerçekten de hafif tariflere ihtiyacımız var ellerine sağlık. sevgiler


  14. Safran Says:

    Merhaba Cafe Gustonun marifetli ev sahibesi... Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ve tabi beni böyle hoş bir blogla tanıştırdığınız için de, sık sık görüşmek dileğiyle, sevgiler...


  15. Safran Says:

    Sevda Mavisi, bir yandan sıcaklar bir yandan kızının rahatsızlığı ve yeni eve yerleşme telaşı gergin olmakta haklısın... Bazen böyle herşey üst üste gelir ama herşey daha güzel olacak ... Kızımın da çarçabuk ayağa kalkmasını diliyorum, sevgilerimi gönderiyorum ikinize de...


  16. Ceylan Says:

    Safran'cım,
    Sakallı eşimin en sevdiği şeylerden biridir !! Ona hep lise yıllarını hatırlatır, göünce dayanamaz! Ona bir süpriz yapayım ben de ! Ellerine sağlık çok iyi oldu bu tarif vallahi!