Safran
Pırasayı pek zor yer bizim ev halkı... Onun için çeşitli tariflerle onları şaşırtıp (aslında kandırıp :)) severek yemelerini sağlamaya çalışıyorum hep. Daha önce Fırında Sebzeli Güveç tarifi vermiştim hani, mesela onunla pırasa ve diğer sebzeleri severek yemelerini sağlıyorum şimdi bir de bu tarifi yapmaya başladım: "Fırında Pırasa"...Siz de benim gibi evdekilere pırasa yediremeyenlerdenseniz bir de bu tarifi deneyin derim... Bu bizim evde pek sık yapılan bir yemek oldu, bir çeşit mücver gibi aslında ama yağda kızarmayıp fırında piştiği için çok hafif ve lezzetli oluyor, hem de çok çabuk hazırlanıyor...Tarifi Yemekler linkinde... :) Zamanı kısıtlı olan dostlarımız özellikle sevecekler tahmin ediyorum... :)
Geçtiğimiz gün "Fırında Pırasa"nın yanına resmini gördüğünüz bu püre tabağını da yapmıştım, diğerinin resmini çekerken onunda hatırı kalmasın diye resmini çektim tabi :) Vitamin dolu bu püre tabağı hem görsel olarak çok güzel, hem de lezzet açısından.. Özellikle çocuklar bayılıyorlar... :) Denemek isterseniz "Gökkuşağı re"nin tarifi burada, her türlü yemeğin yanına yakışacağına eminim... :)
Haftayı ortaladık dostlar, dilerim iyi bir biçimde ama en başta sağlık içinde geçiyordur haftanız... Hepinize işlerinizde kolaylıklar diliyorum... Sevgiler... :)
Safran
31 Responses
  1. Defne Says:

    Bayıldım gökkuşağı püreye! Ellerine sağlık Safrancığım.


  2. Safran Says:

    Çok sağol canım, Fındık burun da sevdi teyzesi :))


  3. Elinize saglik Safran, oek guzel gorunuyor. Sevgiler


  4. Adsız Says:

    Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyorlar, benim ufaklıkta pırasayı ağzına sürmüyor, tarifinizi bir deneyeceğim inş. yer...
    S.


  5. Adsız Says:

    merhabalar
    ne zamandır püre tarifi arıyordum çok iyi oldu sitene rastladığım. görüntüsü de hoşuma gitti ellerine sağlık.


  6. Safran Says:

    Aybikecim çok teşekkürler, sevgilerimi gönderiyorum :)


  7. Gulos Says:

    Selam,
    Pürenin görüntüsü gerçekten çok güzel.


  8. Safran Says:

    S. merhaba :)

    Sizin minik eğer bezelye seviyorsa yazı içinde linkini verdiğim fırında sebzeli güveci de sever diye düşünüyorum ;) Sevgiler...


  9. Safran Says:

    Bir fincan keyif merhaba :)

    Tarifler işine yaradıysa ne mutlu bana, şimdiden ellerine sağlık :)


  10. Safran Says:

    Sevgili Güloş :)) Değerli annene siteme bıraktığı nazik mesajı için ve beni senin gibi böyle güzel ve tatlı bir hanımefendiyle tanıştırdığı için teşekkür ederim, maşallah sana... :) Çok güzel bir siteniz var, bundan böyle görüşmek dileğiyle, pembiş yanaklarından öpüyorum :)


  11. Adsız Says:

    merhaba, bende sizin gibi pırasayı değişik yollarla yedirme çaışması yapıyorum :))

    Bu tarifide denemeliyim.

    sımsıcak sevgilerimle...


  12. Safran Says:

    Zerrin Merhaba,

    Az önce konuğun oldum, adı gibi miss gibi bir blogun var, müdavimlerinden olmam kaçınılmaz, pırasa ile yaptığın piroşkiyi mutlaka deneyeceğim mesela...:) Sevgiler benden sana, görüşmek dileğiyle...:)


  13. Adsız Says:

    SAFRAN'CIĞIM ELLERİNE SAĞLIK.BENİM GÖZÜM GÖKKUŞAĞI PÜREDE KALDI.YEMEK ÖNEMLİ DEĞİL,SADECE ONUNLA DOYARIM BEN:))
    BEYHAN


  14. Safran Says:

    Sevgili Beyhan aramızda kalsın ;)) ben de o gün sofrada pırasadan çok püre yemiştim, pek leziz olmuştu hani :))Sevgilerimi gönderiyorum :)


  15. Adsız Says:

    Safran'ciim,
    Pirasayi ben de bu yontemle cok seviyorum, gerci pirasanin her seyi cok guzel ya:))
    Renkli pure ne hos olmus oyle, ellerine saglik..


  16. Unknown Says:

    Sevgili Safran'cim,
    Pirasayi her sekilde severim.Ayrica bu gokkusagi olayina bayildim.Ellerne saglik...

    sevgilerimle
    Gulenay


  17. Safran Says:

    Hanifecim çok teşekkür ederim... Yakışıklıya yap annesi bu püreden çok sevecektir eminim...:)Sevgilerimi gönderiyorum ikinize de...


  18. Safran Says:

    Gülenaycım sağolasın... İnsanın tarifleri beğenilince hoşuna gidiyor hele de beğenen senin gibi maharetli biriyse :)Sevgilerimi gönderiyorum :)


  19. Adsız Says:

    Sevgili Safran'cığım,
    Pırasanın her türlüsünü bende çok severim, çok güzel bir alternatif oldu bizler için ellerine sağlık..

    Gökkuşağında ne hoş olmuş ellerine sağlık..

    Güzel bir hafta diliyorum..Sevgilerimle..Gül/d.tadı


  20. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Gülcüğüm...
    Deneyin, ailece çok seveceksiniz pırasayı bu haliyle... Sevgilerimi gönderiyorum :)


  21. nilay Says:

    merhaba Safran ;
    pırasadan hazırlanmış kek yada börekler ,zeytinyağlı pirinçli pişirilen klasik pırasa yemeğine göre daha cazip geliyor bana da...eminim çok lezzetlidir :) ellerine sağlık

    sevgiler


  22. Safran Says:

    Aynı şekilde ben de bu formatta seviyorum pırasayı Nilaycım :) Dene sen de seveceksin, yakında ben de senin şu bulgurlu tavuklu dilim köfteyi deneyeceğim...Çok severim tavuğu... Sevgiler...:)


  23. Yesim Says:

    Pırasayı ben de çok sevmediğimden bu halini deneyebilirim bak, daha sevimli gözüktü gözüme :) Ellerine sağlık Safrancım...


  24. Yemekbahane Says:

    vallahi ağzımın suyu akıyor ve tutamıyorum :)pırasaya zaten bayılırım bir de boyle hayal dahi edemedim
    hemen deneyeceğim
    ellerine sağlık

    sevgiler,
    müge


  25. Safran Says:

    Müge merhaba, az önce blogunda konuğundum ama sana evinde misafir olmak varmış, o ne güzel ve zarif bir sofraydı öyle... Çok güzel bir blog, ellerine sağlık, bundan böyle görüşmek dileğiyle... Sevgiler :)


  26. Safrancığım,

    Bir süredir bakmıyordum bloguna (evde ve makina başında değildim) ah şimdi pırasanı ve rengarenk püreni gördüm. İçimden pazara gitmek geliyor. Mutfağa girip senin püreleri, pırasaları, börekleri, etlileri, sütlüleri yapmak geliyor. Hergün bir reçeteyi denemek istiyorum...Yapma bunu bana n'olur zaten şişko bi kadınım bilirsin. İyilik değil yani bu yaptığın bilesin :)


  27. Safran Says:

    Yok yok iyidir iyidir :) Nurcum, senin neren tombiş anlamadım ki ben, gayet fit bir hatunsundur sen... Hem bak bunlar çok hafif tarifler bişiy olmaaaz :) Püreyi yaparken de aklımdan geçtin hani ne yalan söyliyim, sen seversin havuçları, sebzeleri buharda haşlamayı + bir de üzerine yoğurt misss derdin hep :) Bu arada evde ve makina başında değildim demişsin, hallettin mi işlerini ?


  28. Safran Says:

    Yeşimcim dene bak gerçekten çok ama çok seveceksin :) Benim pırasa yemez ailem bile sevdiğine göre :)) Sevgiler :)


  29. NiNo Says:

    harika gorunuyor ellerinize saaglik sevgiler


  30. Safran Says:

    Sevgili Nihan merhaba :)
    Az önce güzel blogunu ziyaret ettim...Bütün tarifler mükemmel görünüyor, ellerine sağlık...Bu kadar maharetli bir dostla daha tanışmaktan mutluluk duydum, sevgilerimi gönderiyorum Tiran'a, bundan böyle görüşmek dileğiyle....

    Safran