Safran
Geçtiğimiz Cuma günü hayatımın en unutulmaz akşamlarından birini yaşadım, yıllar sonra -Oradaydım! demekten gurur ve mutluluk duyacağım bir akşamdı… Hatta bu kelimeler bile yetersiz kalıyor diyebilirim… Bundan 15 gün önce canım abim, eşimle bana 2 bilet uzattığında biran tereddüt geçirmiştik… Sebebi bütün ana-babalarınki ile aynı… Oğlumuz Mert doğduğundan beri 2,5 senedir her şeyi onunla yapar olduk, dışarıda bir yere ya Mert ile gidiyoruz ya da onsuz gitsek de içimize sinmiyor :) :) Abiciğimin uzattığı 2 bilet Candan Erçetin’in Ankara Anatolia Gösteri Merkezinde vereceği konser içindi… Çok severim Candan Erçetin’i… Önceleri öğrenciyken proje dersleri için sabahlara dek çalışırken eşlik etti bana güzel sesiyle kasetçalardan, daha sonra yolda gideceğimiz yere varana dek arabamızın CD’sinde dinledik yol arkadaşı oldu bizim aileye… TV’de radyoda ne zaman şarkıları duyulsa atlanmadan dinlenir, kanal değiştirilmezdi… Şöyle bir düşündüm de gafil avlanmıştık, çok seviyorduk Candan Erçetin’i… Abim bize reddetmeyeceğimiz bir öneri sunmuştu ve biz de Mert’ten ayrı bir gece geçirecek olmanın hafif burukluğu içinde tuttuk konser salonunun yolunu…

Anatolia’nın salonu tıklım tıklımdı… En son 5 yıl önce gelmişti Candan Erçetin Ankara’ya seyircisi çok özlemişti belli… Nihayet beklenen an geldiğinde önce şarap rengi kırmızı kıyafeti içinde çıktı karşımıza o güzel kadın, daha sonra da konserin ikinci yarısında bir deniz kızı oluverdi… Konserin ilk bölümünde slow parçalarına yer verdi, repertuarını yine seyircisi hazırlamıştı aslında, konserleri sırasında yaptırdığı anketlerde en çok istek alan parçalarına yer verdiğini söyledi…

Candan Erçetin’in sesinin güzel olduğunu bilirdik de canlı olarak o sesin daha da çok keyif vereceğini düşünememiştim, konser formatında değil neredeyse kayıt yapsanız rahatlıkla “Best of Candan Erçetin” CD’si hazırlayabileceğiniz güzellik ve netlikte bir ses… Tabii arkasında çalan arkadaşlara da burada teşekkür etmeyi bir borç biliyorum, hepsi de işinin üstatları… Ayrıca Anatolia’nın şarkılar için hazırlamış olduğu ışık efektleri de muazzamdı, konserin güzelliğine güzellik kattı… Candan ve ekibinin sahne performansı muhteşemdi, hepimizin alkışlamaktan elleri kıpkırmızı kesildi galiba, o güzel renkli gözleriyle her bir dinleyenini tek tek görüyordu sahneden, dansları, hanımefendiliği, mütevazılığı, ara sıra yaramaz çocuklar gibi bakan gözleriyle muhteşem bir gece yaşattı orada bulunan herkese… Sanırım o da sevdi ki biz Ankaralı hayranlarını zaman zaman gözleri doldu sahnede ama mutluluktan… Tam bizlere veda etmiş sahneden inmişti ki izleyicisinin “Bir daha!” ısrarlarına dayanamadı ve tekrar çıkıp 2 parça daha söyledi bizler için ve söz verdi bir daha arayı bu kadar çok açmayacak ve kendisini özlettirmeden tekrar gelecek Ankara’ya….

Derim ki; eğer sevgili Candan bir gün konser vermek için bulunduğunuz şehre gelirse hiç kaçırmadan gidin ve Candan Erçetin’i bütün zarafetiyle canlı canlı dinleme mutluluğuna erişen şanslı insanlar arasına tereddütsüz katılın… Teşekkürler Candan Erçetin, teşekkürler abiciğim :) İçten sevgilerimle… :)

Safran
15 Responses
  1. Berceste Says:

    Yıllar önce babamın davetli olduğu, basına özel bir etkinliğe katılmıştı Candan Erçetin ve korkunç bir sıcağın altında, baygın hale gelen izleyenleri öyle bir coşturdu ki... Gerçekten sahne performansı çoooook iyi. Ses ve müzik kalitesinden bahsetmiyorum bile!Seyredilesi bir güzellik, dinlenesi bir ses. Başka ne denilebilir ki?


  2. Safran Says:

    Sevgili Berceste bu kadar iyi özetlenemzdi, sözlerine aynen katılıyorum :) Sevgilerimi gönderiyorum :)


  3. Damak Tadı Says:

    Hem sesiyle,hem zerafeti ile hemde asilliği ile o bir tane..))İyi ki onu izlemeye gitmişsiniz.
    Paylaşımın için teşekkürler Safran'cığım..

    Sana ve ailene güzel bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın..Gül


  4. munevver Says:

    Sevgili Safran,Candan Erçetini ben de pek beğenirim.'Elbette' 'Olmaz've niceleri.Hiç unutulmıyacak şarkılar..Çok farklı bir şarkıcı Candan Erçetin.Allah sesini korusun...
    Sevgiyle,Nanelimon...


  5. Adsız Says:

    keske suan olsada dınlesek..lısedeyken cıkıs yapmıstı candan bayılırım sarkılarına ve gercek bır sanatcıdır...


  6. Safran Says:

    Sevgili Gülcüm, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim,ben de ailenle sana güzel bir hafta dilerim.... Öpüyorum :)


  7. Safran Says:

    Münevvercim gerçekten Allah o güzel sesi korusun, swvgilerimi gönderiyorum :)


  8. Safran Says:

    Canımcım revaninden bir dilim aldım haberin olsun, ellerine sağlık :)


  9. Adsız Says:

    merhaba
    haklısın
    Candan erçetin ayrı bir ekol
    onu beğenmeyen yoktur sanırım
    eğlenmene sevindim
    öptüm

    http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/


  10. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Esracım, ben de öpüyoum, sevgiler :)


  11. Adsız Says:

    merhaba,
    ebrulitatlar bugun rehberim oldu dolasiyorum bloglar alemini!
    Burada bir konser havası esiyor.
    Ne guzel anlatmissiniz,
    ben de bayilirim Candan Erçetin'e!
    Zarifliğine, sesine, güzelliğine sanki bir kuğu!
    Erkek olsam kesin aşık olurdum!
    Her şarkısını çok severim ama bağıra bağıra ona eşlik ettiğim bir şarkısı da "Hayırsız"dır :))
    Konser sonrası hep sesim kısılır.
    Adınıza sevindim burda çok uzak kaldım herşeye! :{
    Neyse ben gidiyim artık,bu konu tam benlikmiş ama ilk günden baymıyım. :)
    Sevgilerle


  12. Safran Says:

    Sevgili Ayşe, hayırsızı hep birlikte söyledik biz de bağıra bağıra ve benim de sesim konser çıkışı çatal çutal çıkıyordu :)) Bloguna misafir oldum az önce çok sevdim yüreğine, ellerine sağlık :) ne diyelim geç oldu ama iyi oldu tanıştığımız, bundan böyle sık sık görüşmek dileğiyle, sevgilerimle...:)


  13. Meltem :-) Says:

    Merhaba,
    Ben bu yazıdan ayrıca gurur duydum çünkü Candan' ın ekibinde çalışanlardan ikisi benim dayım Nurettin Irmak yada genelde Nuri diye kısaltırlar ve Metin Irmak..sayelerinde her sene İstanbul' da Açıkhava Konserlerinde kendisini dinleme fırsatı buldum . Gerçekten senelerdir çizgisini hiç bozmamış biridir. Ekibinle olan ilişkisinide şahsen izleyip gördüm. Kesinlikle mükemmel biri.


  14. Safran Says:

    Meltem merhaba,

    Dayılarına lütfen benim adıma teşekkürlerimi ilet, bu kadar muazzam bir gösteri ancak bu denli iyi bir ekiple ortaya çıkabilir hiç kuşkusuz... Sana da sevgilerimi gönderiyorum :)