Safran
Uzun zamandır siteyi güncelleyemedim, ama artan iş temposu mutfağa girip yeni lezzetler denememi geciktirdi, evdekiler bile bu kadar çok çalışmamdan şikâyetçiler… :) Geçtiğimiz gün fırsat bulunca mutfağa dalıp, orada olamadığım zamanın acısını çıkartırcasına bir şeyler yaptım durmadan… Bunlardan biri de daha önce sevgili Tülin'in sitesinde yayınladığı “Gnocchi” tarifiydi… Hazır gnocchileri geçtiğimiz gün markette görmüştüm ama ben evde yapmayı tercih ettim… Hazırlanışını Tülin çok güzel anlatmış, buraya tıklayarak detaylarını görebilirsiniz…

Siz de benim gibi patates aşığı mısınız bilmem… Evimde patatesim oldu mu ne pişireceğim endişesi bir nebze olsun gider üzerimden… Neden mi? Bereketlidir patates bilirsiniz… Haşlaması, kızartması, çeşit çeşit yemeği, salataları, püreleri, köfteleri, böreği, keki ve çorbası her şeyi yapılabilir ve tadına doyum olmaz. Bin bir şekle bin bir lezzete bürünür, o nedenle çok severim patatesi…:) İşte patatesle hazırlanan gnocchiyi de bir o kadar sevdim, denemenizi tavsiye ediyorum…Hazırladığım biçimiyle tarifini Yemekler linkinde bulabilirsiniz, hepinizin şimdiden ellerine sağlık…:)
Bu hafta bütün dileklerimizin gerçekleşmesi dileğiyle, sevgiyle kalın…

Safran
8 Responses
  1. Defne Says:

    Tekrar hoşgeldin! Ellerine sağlık, harika görünüyor.

    Ben de inanılmaz bir yoğunluk içindeyim, seni anlıyorum ama yine de arayı bu kadar uzatmasan :) Fındık burunu öperim. Sevgilerimle.


  2. Adsız Says:

    Gnocchi ismi çok ilginç :) deniycem.


  3. Safran Says:

    Merhaba Defnecim :) ah ben de ne çok istiyorum eskisi kadar sık güncellemeyi siteyi ama mümkün olmadı şimdiye kadar, ama dediğin gibi sıklaştırmaya çalışacağım, fındık burunu öptüm bile, ikimizde sana sevgilerimizi yolluyoruz :)


  4. Safran Says:

    Aylin hoşgeldin :) Çok seveceğini tahmin ediyorum bu yemeği, denersen izlenimlerini paylaş bizimle lütfen bekliyoruz, sevgilerimle :)


  5. Adsız Says:

    Safracığım daha önce de yorum bırakmaya çalıştıysam da beceremedim. Umarım bu sefer olur. Tarifi denemeye değer bulduğuna ve beğendiğine çok sevindim. Tavuklu Yapmakla lezzetine lezzet katmışsındır eminim. Ellerine sağlık, yer verdiğin için teşekkürler

    Tülin


  6. Safran Says:

    Sevgili Tülin, bizi böylesine güzel bir tarifle buluşturduğun için sana çok teşekkür ediyorum. Seninki kadar güzel olmasa da lezzetli bir denemeydi ve evde herkes çok sevdi. Tekrar ellerine sağlık diyorum, en içten sevgilerimle :)


  7. Safrancığım
    Yurtdışında yaşayan oğluma bu sitenin adresini verdim. Çok sofistike olanları değilse de basit olan reçeteleri denediğini söylüyor. Ben ki yemek yapmaya vakit bulamam, mutfağı pek sevmem, bu site bana mutfağı sevdirdi. Bakarken içimden yemek yapmak geliyor.
    Ellerinize sağlık. Ailenizle birlikte bu yemekler kadar lezzetli bir hayatınız olsun.

    Sevgiler.


  8. Safran Says:

    Sevgili Nur, çok sevdiğim bir dostum var adaşınız, 1 aydır göremediğim ve çok özlediğim... Kendisi de bana hep sizinki gibi güzel sözlerle destek verir, kendimi iyi hissetmemi sağlardı :) Güzel dileklerinize teşekkür ederim, dilerim siz de ailenizle birlikte çok mutlu olursunuz...Hayal ettiklerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle, sıcak ve içten mesajlarınızı hep bekliyor olacağım, en içten sevgilerimle :)