Safran
Bugün sizlerle 2 lezzet birden paylaşmak istedim, biri epeydir denemek istediğim Havuçlu Mozaik Pasta, diğeri ise özellikle hafta sonu kahvaltı sofranızı pratik bir lezzetle renklendirebilecek, geçen gün acelemin olması sayesinde oluşturduğum :) Sebzeli Pizza…


Havuçlu Mozaik Pasta’nın tarifi Sofra Dergisi’nden Emine Beder’e ait…Dediğim gibi kaç zamandır denemek istediğim bir lezzetti nihayet yaptım ve çok hoşumuza gitti…Özellikle üzerine döktüğüm hindistancevizi ve yanına koyduğum kakaolu dondurma ile birlikte yerken cezerye yemiş gibi olduk, hatta görünümünden kabak tatlısı zanneden arkadaşlarımız bile oldu :) Denemek isterseniz ki ben çok tavsiye ederim, tarifi Tatlılar başlığında…:)


Sebzeli pizza ise tamamen aceleden ortaya çıktı ama şimdi çoğunlukla böyle yapıyorum :) Çok acil bir pazar kahvaltısı hazırlamam gerekliydi, yani sofra zengin olmalıydı ama çabuk da olmalıydım :) Sizlerle daha önce paylaştığım Ocakta Tencerede Pizza tarifini hatırlayacaksınız… Bunun zemin hamuru tarifinden yararlanarak üst malzemede küçük bir değişiklikle bu lezzetle tanışmış oldum, denemek isterseniz tarifi Tuzlular başlığında…

Sevgili dostlar, ben çok kısa bir süre için Ankara dışına gidiyorum… Tatil amaçlı değil gidişim dolayısıyla umuyorum ki kısa zamanda tekrar sizlerle birlikte olacağım… Söz :) siz daha bu lezzetleri denemeden dönmüş olacağım ve yeni tariflerle yine birlikte olacağız… Hepinize en içten sevgilerimi gönderiyorum, hoşçakalın… :)

Safran

Safran
Geçen gün pazara gidince asma yapraklarının o güzel görünümüne karşı koyamayıp tazesinden biraz sarmak için aldım… Sardım sarmasına da içinden sarılamayacak derecede küçükleri çıktı, o kadar tazeciklerdi ve renkleri öyle güzeldi ki bunlarla mutlaka bir şeyler yapmalıyım dedim ve böyle bir çorba oluşturdum… Sonunda lezzeti öyle hoşumuza gitti ki, hani bazen taze yaprak artar ya da salamura yaprağı çokça çıkarırısınız da sardıktan sonra gerisini ne yapacağım diye düşünürsünüz ya, böyle bir çorba neden olmasın? Üstelik çok da sağlıklı, diyet yapan arkadaşlarımız için de birebir, içinde her şey var, uzun süre tok tutuyor ama çok hafif… Artan yaprağınızı derin dondurucunuza atıp kışın istediğinizde bu çorbadan yapabilirsiniz :) Denemek isterseniz tarifi Çorbalar başlığında…:) Yeni haftanızın güzel geçmesini dilerim :) En içten sevgilerimle…:)

Safran

Safran
Değerli blogger arkadaşım ve adaşım Saffron, birkaç ay önce “Patates-Ispanak ve Peynirli Parathas” adında çok lezzetli Hint yassı ekmekleri (Türkçede “bazlama” olarak da biliriz) hazırlamıştı. O zamandan beri Saffron’un da dediği gibi “yeşim taşı rengi” bu bazlamaları denemek istiyordum, çünkü çok farklı bir tarif olmasına rağmen bizim damak tadımıza oldukça uygun… Nihayetinde annemle bu tarifi malzemelerde minik değişiklikler yaparak denedik ve bayıldık lezzetine… Daha öncede yazdığım gibi bu tarif içinde peynir, patates ve ıspanak içeriyor, dolayısıyla bu ekmekleri, seçici miniklerinize peynir, patates ve ıspanak yedirmek için gerçekten çok güzel bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz…:) Örneğin, küçük oğlum Mert bu ekmekleri çok sevdi :) Bazlamaların tarifini Türkçe olarak Ekmekler linkinde, İngilizce olarak Saffron’un güzel blogunda hazırlanma aşamalarının harika fotoğraflarıyla birlikte bulabilirsiniz…Sevgili Saffron bu lezzetli tarif için tekrar teşekkür ederim :) Türkiye’den en iyi dileklerimle :)

Bugün sizlerle paylaşacağım diğer bir tarif de benim hamarat ama bir o kadar da mütevazı olduğunu bu tarif vasıtasıyla öğrendiğim arkadaşım sevgili Hatice’den… Semaver’de Hatice harika bir tiramisu tarifi vermiş ve adına mütevazılık gösterip sadece “Kolay Tiramusu” demişti :) Ben izni olursa bu adı “ Ultra Kolay, Pratik, Lezzetli ve Mükemmel Tiramisu” olarak değiştirmek istiyorum :))) Sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum :) Resimde görmüş olduğunuz tiramisu diliminin sadece 5 saniye kadar bir süre içinde ben ve ailem tarafından yenmiş olduğunu belirtmeliyim galiba lezzetine bir kıstas olarak :) Tarifi burada…Çok teşekkür ederim Hatice’ciğim tarif için, en içten sevgilerimi gönderiyorum…

Eveet, sevgili Safran Mutfakta dostları, bugünlük benden bu kadar, sizleri bu 2 güzel tarifle başa başa bırakıyorum, önümüz hafta sonu belki denemek istersiniz diye…:) Şimdiden güzel bir haftasonu geçirmenizi diliyorum sevdiklerinizle, ağız tadıyla…En içten sevgilerimle :)

Safran


Potato, Spinach & Cheese Parathas (Indian Flat Bread)

Dear Saffron who is one of my blogger friends and namesake :) prepared a delicious kind of Indian flat bread named “Potato, Spinach & Cottage Cheese Parathas” a few months ago… Since that time, I’ve wanted to try this “pale jade color” (as Saffron said) flat bread (in Turkish we know “Bazlama”). Because this is really a different recipe, but convenient to our taste habits. Eventually, we tried this recipe with my mother with little differences in ingredients list and we love it! As I wrote before, the recipe contains cheese, spinach and potato, so you can utilize this flat bread for your picky eater children as a really good alternative for eating them spinach, potato and cheese…For example, my little son Mert liked this bread very much :) The recipe of bread in Turkish is in Bread link, in English is in Saffron’s lovely blog :) Also you can find the preparation stages of flat bread with Saffron’s wonderful photographs there…Dear Saffron, thank you for your delicious recipe again :) Best regards from Turkey :)

Safran