Safran

Merhaba sevgili dostlarım hepinizi öyle çok özledim ki… Elde olmayan sebeplerden dolayı 1-2 gün diye gittiğim seyahatim bir hayli uzadı, ancak mesajlarınızın hepsini her gün eşimden öğrendim… Tüm dostlarıma teşekkür ediyorum, sizleri de telaşlandırdım, hepiniz iyi ki varsınız… Ama bu olay da bana gösterdi ki çok güzel dostluklar kurmuş ve hepsi birbirinden değerli dostlar edinmişim… Bir insan için bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? … :)

Gitmeden önce de belirttiğim gibi bu seyahat tatil amaçlı değildi ama işler bitmeyince uzadıkça uzadı. Bu arada internet kafelere uğrayacak vakit de olmayınca haber ulaştıramadım siz dostlarıma… Ama şimdi döner dönmez yazıyorum işte sizlere… :)

Gittiğim yerlerde pek çok yeni tarifler de öğrendim, zaman içinde paylaşacağım bunları sizlerle… Bugün için ise yine çok lezzetli, güzel yaza uygun tarifleri bulabileceksiniz aşağıda, içeriklerine ulaşmanız için adlarının üzerine tıklamanız yeterli… :) Neler yok ki;
- Tatlı krizi geliverdiğinde soğuk soğuk yiyebileceğiniz ve kalıptan çıkarırken parçalanan kekleri değerlendirmenin de :) en lezzetli yolu olan Kakaolu Toplar,
- Yaz mutfağımın vazgeçilmezi (hoş her mevsim bulgurdan vazgeçemem ben ya :)) Kısır,
- Brokoli ve havucun yoğurtla buluştuğu, çok pratik Havuç ve Brokoli Cacığı,
- Çayın yanında hafif bir şeyler atıştırmak isteyenlere Pazılı-Peynirli Börek, veee
- Tarifini Worldly Recipes’den aldığım ve çok farklı yerlerde kullanabileceğiniz değişik bir meze Ballı-Susamlı Havuç…Dilerim hepsini beğenirsiniz…:)

Bir gün daha Ankara’da olup bu sefer tatil için düşeceğim yollara… Yani Safran Mutfakta bu kez yaz tatiline giriyor… Ama kısmetse döndüğümde sizlerle paylaşacağım bir dolu yeni ve nefis tarif de cebimde olacak… :) Hepinize en içten sevgilerimi yolluyorum dostlarım, şimdiden güzel bir hafta sonu diliyorum…Hepinize İYİ TATİLLER !!!, görüşmek dileğiyle…:)))

Safran
36 Responses
  1. Unknown Says:

    Merhaba Safran, Bende diyordum kendi kendim enerelerde bu safran diye. HOŞGELDİN


  2. Safran Says:

    Hoşbulduk Deryacım, ben de sana geliyordum, hepinizi çok özledim :)Tekrar düşeceğim yarın yollara,gitmeden bir hoşçakal diyecektim :))Sevgilerimi gönderiyorum :)


  3. Adsız Says:

    Safrancım canım özlemiştik yine özleteceksin kendini daha özlem gideremeden :( neyse sağlık olsun arkadaşım iyi tatiller diliyorum sana.Tariflerini çok beğendim kakoolu topları en kısı zamanda deniycem.Öpüyorum seni canım kucak dolusu sevgiler :)


  4. Safran Says:

    Canım Susamım, ben de seni çok özleyeceğim, inan içim buruk ayrılıyorum Ankara'dan, sağsalim döneriz hepimiz inşallah gittiğimiz yerlerden yine nice güzellikleri paylaşırız, sevgilerimi gönderiyorum canım, öpüyoum seni çok çok :)


  5. Behiye Says:

    Safrancim gozum yollarda kaldi, hergun bakiyordum acaba bir haber var mi diye. Ama sana hosgeldin ve gule gule diyecegim desene. Olsun iyi tatiller arkadasim, kendine iyi bak oralarda, dinlen,eglen...Donunce gorusmek uzere insallah, sevgilerimle.


  6. Safran Says:

    Çok sağol Behiyeciğim, ben gelene dek bir kaç tavuklu tarif bulursun bana ama tamam mı ;))) İnşallah döndüğümüzde görüşeceğiz canım arkadaşım, sevgilerimi gönderiyorum, kocaman öpüyorum :)


  7. Defne Says:

    Bikip usanmadan tikladim seni vee cok da ozledim. Merakta biraktin beni. Neyse tatile gitmeden gonlumuzu aldin :) Tarifler harika, favorim kakaolu toplar nefis gorunuyor. Safrancigim, ailenle gonlune gore, guzel bir tatil gecirmeni diliyorum. Operim findigi da seni de.


  8. Adsız Says:

    tarfiler,, süper hayran kaldım ya, kakaolu topları bir de senin ki gibi denicem.. sevgiler..


  9. Tuz ve Biber Says:

    Canım hoşgeldin ve güle güle.. Çok kıa sürdü ya kavuşmamız...Neyse Allahtan ben de giriyorum tatile de en azından zaman biraz çabuk geçer.. İyi yolculuklar canım.. Kendinize iyi bakın..Bademgözümü de öp benim için..
    Sevgiler..
    Evren


  10. Unknown Says:

    Sevgili Safran,
    Umarım sağlıkla ilgili bir durum yoktur. Tatilinin içine sinmesini diliyorum. Sevgilerimle, Pınar


  11. Safran'cım, ben de tatilini de yapıp öyle geleceksin herhalde diye düşünmüştüm.
    Ne güzel tariflerle gelmişsin böyle. Eline sağlık. bekliyoruz leziz tariflerini.
    iyi tatiller,


  12. Adsız Says:

    hosgeldin diyemeden yine seni yolcu ediyoruz canim ama ugrayip vedalastigina cok sevindim..
    yine harika seyler eklemissin en icten sevgilerimle dostum..
    iyi tatiller


  13. Nezaket Says:

    Safran geldi mi diye her gun geldim baktim ama nafile. Tam artik umitsizlige kapilmistim ki bugunku postunu okudum. Iyi olmana ve donmene cok sevindim, tabi tatile gitmenede cok seviniyorum. Dinlenmek, enerji depolamak cok iyi olacak. Darisi basima diyelim bari. Kendine iyi bak, arayi bu kadar uzatma. Sevgilerimle seni cok ama cok opuyorum.


  14. Damak Tadı Says:

    hoşgeldin safrancım,
    arada baktım hiç ses yoktu senden demek yeni geldin tekrar hoşgeldin.tarifler cok güzel gözüküyor ellerine sağlık.umarım tatilin iyi geçmiştir ve doppingli dönmüşündür.inşallah bizlerde gideriz.(aminnnn)tekrar hoşgeldin,kendine iyi bak.sevgilerimle
    www.damak-tad.blogspot.com


  15. Safran Says:

    Defnecim, fındık burun tarafımdan senin için öpülmüştür (aslında ıssırılmıştır demek daha doğru galiba :)) Senin o pozitif enerjini hep yanımda hissetmek çok güzel canım arkadaşım, kendine dikkat et, öpüyorum :)


    Yıldızcım, iyi ki seni tanıdım, tarifleri beğenmene de çok ama çok sevindim...Kısmetse döndükten sonra bol bol görüşmek dileğiyle...:)Sevgiler...


    Evrencim, sana da iyi tatiller canım arkadaşım...Kendine çok dikkat et, bebeklerime de...Yakışıklı oğlum Arcacığımı benim için öp annesi, görüşmek dileğiyle...


    Pınarcım çok şükür sağlıkla ilgili bir problemden kaynaklanmadı bu kadar uzun süre yazamamam, başka sebeplerle Ankara dışındaydım...Ne diyim yine ne güzel bir dilek yazmışsın, dilerim tatil içimize siner, güzel olur arkadaşım, öpüyorum....


    Sevgili Hülyacığım,yani bu güzelim mutfakta güzel tarifler oluşturup yazmanı bekleyen asıl biziz :)) En içten sevgilerimi gönderiyorum hem sana hem sevgili Oya'ya...Görüşmek dileğiyle...


    Özlemciğim, seninle tanışalı çok kısa oldu ama çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri oldun, uğramamak vedalaşmadan gitmek olur mu hiç...Kendine çok dikkat et, görüşmek dileğiyle canım :)


    Nezaketcim, aslında ben burada yoktum ama sana çok ama çok yakındım...Yolum Konya'dan da geçti, etli ekmeğinizi yedim, çok sevdim Konya'yı...Gelişim ani olmuştu, çok kısa süre kalabildim (birkaç saat kadar) o nedenle sana haber veremedim ama inan hiç aklımdan çıkmadın, en içten sevgilerimi gönderiyorum, ben de öpüyorum...


    Gülcüm hoşbulduk canım :) Aslında tatile bugün akşam gidiyorum...Yeni geldim tekrar yollara düştüm gidiyorum, döndüğümde görüşmek dileğiyle canım, sevgiler...



    ARKADAŞLARIM HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, İYİ Kİ VARSINIZ, HEPİNİZİ ÇOK ÖZLEYECEĞİM, İYİ TATİLLER, DÖNÜŞTE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE... :)


  16. Adsız Says:

    yaaa yine nereye aklımız burda kalıyor geldimi gelmedimi özliycem seni canım arkadaşım hayırlı yolculuklar dilerim


  17. Zeynep B. Says:

    ce-eee ! deyip yine gidiyorsun demek ki?? neyse iyi olduğuna sevindim...


  18. Adsız Says:

    Tarifler çok güzelmiş. İyi tatiller dilerim.

    selin (www.selincaglayan.com)


  19. Adsız Says:

    Tarifler çok güzelmiş. İyi tatiller dilerim.

    selin (www.selincaglayan.com)


  20. Damak Tadı Says:

    Tık tık,
    Evde kimse varmı??Ses yok demekki henüz dönmemişin.Döndüğünde bi seslenirsen memnun olurum canım.Umarım hepiniz iyisinizdir.
    Çok selamlar,sevgiler..


    www.damak-tad.blogspot.com


  21. Zeynep Seda Says:

    Safrancim,


    Super tarifler superrrr!!! Hadi bakalim heycanla bekliyorum tariflerini!

    Sevgiler:)


  22. Adsız Says:

    safrancım iyi tatiller dilerim.
    gönlünce huzur dolu bir tatil geçirmen dileğimle,sevgi ve selamlarımı gönderiyorum
    nunubella


  23. Damak Tadı Says:

    Safrancı'ğım,
    Senin ve ailenin kandillerinizi kutlar,sağlık ve mutluluk dolu nice kandiller geçirmenizi dilerim
    birlikte.Umarım tatiliniz iyi geçiyordur.

    Sevgilerimle,selamlar


  24. ArMeda Says:

    Safrancım tam geldin derken yine gitmişsin..neyseki bu sefer tatil için iyi tatiller canım.çabuk dön.sevgiler..


  25. Adsız Says:

    çok lezız görunuyor ellerınıze sağlık


  26. Adsız Says:

    Safran'cığım tatilin bayağı uzun sürdü.Belki gelmiştir diye uğradım ama gelmemişsin.Umarım iyi geçiyordur günlerin:)


  27. Nilüfer Says:

    Safrancım seni özluyoruz ama en iyi zamanda tatil yapıyosun, Ankara çok sıcak sakın gelmeyin, biz bulduğumuz serin köseye serilip kalıyoruz :))
    Sevgiler


  28. Adsız Says:

    Merhabalar herşey çop güzel görünüyor ellerinize sağlık Sevgiler Ebru


  29. Adsız Says:

    Hadi artık..


  30. Adsız Says:

    Hergün bakıyorum geldin mi diye, canım nerelerdesin gel artık.


  31. Adsız Says:

    BIR DAMLA UMUT SERPILSIN YUREGINE BIR TATLI MUTLULUK DOLSUN GOZLERINE BIN BIR HAYALLERIN GERCEKLERI BULSUN DUALARIN KABUL OSUN.
    canim sen halen dönmedinmi? olmazki cok özlettin yav kendini...öpüyorum hayirli kandiller canim


  32. Nilüfer Says:

    Safrancım Ankara serinledi, gel artık...:) Sevgiler


  33. Adsız Says:

    Safrancım iyimisin arkadaşım merak etmeye başladım ama bak :( geliyorum yoksun nolur dön artık bak bekliyoruz seni özletme artık bizi.öpüyorum seni arkadaşım.


  34. isil Says:

    Safraaaannnnn,
    Artik sonbahar geldi yahu. Hadi don artik buralara, ozledim seni.
    Surekli bakiyorum yeni tarif eklenmis mi diye :(


  35. akçahan Says:

    Safraaaaan nerelerdesin!


  36. Defne Says:

    Dön artık, ya da bir e-mail yaz lutfen.

    defneden_blog@yahoo.com