Safran
Geçen gün pazara gidince asma yapraklarının o güzel görünümüne karşı koyamayıp tazesinden biraz sarmak için aldım… Sardım sarmasına da içinden sarılamayacak derecede küçükleri çıktı, o kadar tazeciklerdi ve renkleri öyle güzeldi ki bunlarla mutlaka bir şeyler yapmalıyım dedim ve böyle bir çorba oluşturdum… Sonunda lezzeti öyle hoşumuza gitti ki, hani bazen taze yaprak artar ya da salamura yaprağı çokça çıkarırısınız da sardıktan sonra gerisini ne yapacağım diye düşünürsünüz ya, böyle bir çorba neden olmasın? Üstelik çok da sağlıklı, diyet yapan arkadaşlarımız için de birebir, içinde her şey var, uzun süre tok tutuyor ama çok hafif… Artan yaprağınızı derin dondurucunuza atıp kışın istediğinizde bu çorbadan yapabilirsiniz :) Denemek isterseniz tarifi Çorbalar başlığında…:) Yeni haftanızın güzel geçmesini dilerim :) En içten sevgilerimle…:)

Safran

28 Responses
  1. Adsız Says:

    Safran'cığım şöyle bir hayal etmeye çalıştım,asma yaprağı,bulgur ve yoğurt...Muhteşem bir lezzet olur herhalde.Biraz da mayhoş,ohh tam bana göre.
    Yaratıcılığından dolayı kutlarım seni:))


  2. Nezaket Says:

    Yaraticilik buna denir. Eline saglik Safran, tadinin etli sarmaya benzedigini dusunuyorum ki herhalde begenerek yerdim. Cok operim seni...


  3. ArMeda Says:

    Safrancım yaratıcılığını konuşturmuşsun yine...nefis gözüküyor canım ellerine sağlık.Sevgiler...


  4. Adsız Says:

    nerden buluyon safran böyle tarifleri yaa .mercimekli tatlına benzedi ama ellrine sağlık farklı olduğu belli eminim tadıda çok lezzetlidir ee sen yaptığına göre.


  5. Safran Says:

    Beyhancığım Tahinliler harika, en kısa zamanda denenecek arkadaşım ;))Ellerine sağlık :)


  6. Safran Says:

    Nezaketcim erik turşunda kaldı aklım, ama sadece aklımda kalmasın değil mi :)) Öpüyorum canım :)


  7. Safran Says:

    Arzucuğum çok teşekkür ederim güzel sözlerine öpüyorum çocuklarımı da seni de :)


  8. Safran Says:

    Cennetciğim ne bileyim çıkıyor böyle tarifler işte mutfağa girince :)) Çok güzel ama tadı dene bir ara mutlaka, tavsiye ederim, öpüyorum bebeğimi de seni de :)


  9. Adsız Says:

    Canım arkadaşım ellerine sağlık.. ilk baktığımda ıspanak çorbası zannettim fakat okuyunca çok şaşırdım gerçekten asma yaprağının çorbasının olabileceğini malesef hiç düşünmemiştim.eee insan marifetli yaratıcı olunca herşey oluyor tabi canım yine ntfakta bizim için güzel bir çorba hazırlamışsın teşekkürler öpüyorum seni...:)


  10. Tuz ve Biber Says:

    Eline sağlık canım,
    yaratıcı olmak demek bu demek işte..
    Eminim lezzeti çok güzel olmuştur o mayhoş tadı canlandırabiliyorum da gerçeği olsa hiç fena olmazdı.. Sizin orada kurye var dimi Safrancığım:)
    Sevgiler..


  11. Nilüfer Says:

    Safrancım bunu sen kafadan mı yaptın şimdi, üretkenliğine hayranım... eline sağlık


  12. Adsız Says:

    Safrancığım canım ellerine sağlık, ne kadar değişik bir çorba olmuş, şimde ne kadar lezzetlidir ekşili ekşili ;)


  13. Safran Says:

    Susamcığım, bak ne güzel bir fikir vermiş oldun bana hakikaten ıspanak çorbası hiç yapmadım ben bir gün deneyeyim :) Ben de öpüyorum arkadaşım, sevgilerimle:)


  14. Safran Says:

    Eyvah eyvah Evrenciğim ne yapsam blogu mu kapatsam acaba, kıyamam ben sana, şimdi her tarif eklememde tatlı annemizin canı çeker mi, içerden minik yavrum da ister mi diye düşüncem, nasıl olcak bu iş şimdi? :))Çocuklarıma ve kendine dikkat et bitanem :)


  15. Safran Says:

    Nilüferciğim aslında çok abartılacak bir tarif değil ama lezzetli, denersen çok seversiniz, öpüyorum :)


  16. Safran Says:

    Pembeliciğim hakiketen mayhoş ferah bir tadı var çorbanın, resimdeki tabak sana gelmiş olsun, sevgiler canım :)


  17. Adsız Says:

    canım yine hiç duymadığım bi lezzet görüntüsü çok güzel ama tadını merak ettim kayınvalideme gidince taze yaprakladan deniycem ellerine sağlık


  18. Hanife Says:

    Ilahi Safran'cigim,
    Ne hos tadi olmustur bu corbanin. Kesin deneyecgim.. Ege icin ozellikle. yapraklar su sira tazecik, hemen alip deneyecgim, ellerine saglik..
    Yakisikli Mert'i ve seni optuk:))


  19. Zeynep Seda Says:

    Safrancim,

    Kirk yil dusunsem aklima gelmezdi, supersin! Gorunusu cok guzel gorunuyor tadi da kesin superdir.

    Ellerine saglik, cok opuyorum!


  20. Defne Says:

    Yahu ben ne sansli bir insanim, Ankara'ya donuyorum. Safrancigim seninle ve findik burunlu ile tanismaya can atiyorum. Sen nasil yaratici ve maharetli bir kadinsin Safran, senden cok sey ogrenecegim ben. Inanmayacaksin, bugun yemek kitabi aldim, evde sayfalari karistirirken, sen geldin aklima, bir gun sunlardan yapar arkadasimi davet ederim diye gecirdim icimden. Corbayi birgun denemk istiyorum muhakkak, ellerine saglik.
    Sevgiyle.


  21. Safran Says:

    Merhaba Dilekciğim, mmh! anladığım kadarıyla dalından yeni kopmuş tazecik yapraklarla yapacaksın, desene çok leziz olacak çorban...Değerli kayınvalidenin ellerinden senin yanaklarından öperim canım, sevgier :)


  22. Safran Says:

    Benim fındık burun çok sevdi Hanifeciğim, tatlı oğlum Egemde bayılacaktır, hem içinde herşey de var onlar için yararlı olan :) Bizde seni ve tatlı oğlumu öpüyoruz, kucak dolusu sevgilerimizi yolluyoruz canım :)


  23. Safran Says:

    Zeynepciğim sitenden geliyordum ben de bugün telaşım var Bodrum'a gidiyorum ama iyi ki de gidiyorum :) Neden dersen sitene girip o resimlere bakınca gözüm gönlüm açıldı ama canım da fena halde deniz kıyısında bir yerlerde olmak istedi :)) Gerçi bu kez gidişim tatil amaçlı değil evin tadilat işleri için,o nedenle kısa sürede kısmetse geri dönmeyi planlıyorum ama hiç yoktan iyidir değil mi? Ben de öpüyorum arkadaşım, sevgilerimi gönderiyorum :)


  24. Safran Says:

    Defneeee! ne zaman dönüyorsun arkadaşım, seninle tanışmayı ben de çok istiyorum :) Ama lütfen hemen dönmediğini söyle bana çünkü ben bugün Ankara dışına gidiyorum :( Seni ve diğer arkadaşlarımı çok ama çok özleyeceğim, tatil amaçlı gitmediğimden kısa sürede geri dönmeyi planlıyorum kısmet olursa, neyse biz de ben gelince görüşürüz değil mi? Çok çok öpüyorum canım seni :)


  25. Defne Says:

    Canim, ben Temmuz'un ortasinda geliyorum, oyle hemen degil. Sooyle bir duzene girelim, mutlaka gorusecegiz. Operim.


  26. Adsız Says:

    çok değişik bir tarif besleyici eminim çokde lezzetlidir ellerine sağlık arkadaşım sibelin mutfağı
    www.blogcu.com/sibelcan


  27. Adsız Says:

    Nice colors. Keep up the good work. thnx!
    »


  28. Damak Tadı Says:

    Merhabalar,
    Çorban yine muhteşem olmuş canım ellerine sağlık.Birde bunun yemeğini denesen diyorum.Çok değişik bir lezzet,şimdiden ellerine yüreğine sağlık.Sevgiyle kal..
    Gül
    www.damak-tad.blogspot.com