Safran
ÇİLEK SEPETİ, ÇİLEK EKMEĞİ ve ÇİLEKLİ-MUZLU CHEESE KEK


Bu ayki Ye-10 etkinliğinin konusu da pek lezzetli seçilmişti, konumuz “Çilek”…:) Görüntüsünün bile tek başına insanı cezbetmeye yettiği düşünülürse, etkinlik kapsamında çilekle yapılan ne kadar güzel tarifler bizleri bekliyor kim bilir…Bu nedenle, bu denli güzel bir konuyu seçen ev sahibemiz Tuğçe’ye teşekkür ediyorum…

Ben bu etkinlik için 3 tarif hazırladım, elimde yeni yaptığım taze taze bir sürü çilek reçelim de varken bazı tariflerde bunları da değerlendirmek istedim…Hazırladığım tariflerden ilki “Çilek Sepeti”, ikincisi “Çilek Ekmeği”, üçüncüsü ise “Çilekli-Muzlu Cheese Kek”….


Çilek Sepeti” dedim ilk tarifime, çikolatadan hazırladığım bir sepetle beraber sunduğum için bu adı verdim… Geçtiğimiz gün mutfağa girdiğimde öylesine deneyerek ortaya çıkardığım bir lezzet oldu. Düşündüm, bisküvili pasta yaparız ama hep kakaolu, neden çilekli de olmasın dedim ve bisküvili pastaya çok benzeyen bir mantıkla bu tarifi oluşturdum, tadanlar bayıldılar lezzetine, umarım sizler de beğenirsiniz, tarifi Tatlılar linkinde…


İkinci tarif ise, ekmek makinesinde ya da fırında pişirebileceğiniz “Çilek Ekmeği”…Tarif All Recipes’den Ellen Rainey’e ait… Tarifin içinde çok bulduğum yağ ve yumurta miktarı gibi değerlerde biraz oynama yaptım ve biraz da süt ekledim ama lezzeti çok güzel oldu, siz diyin ekmek ben diyeyim kek…:)) Tatlı ekmekleri sevenler için birebir :) Hatta aklıma bu ekmeği yaş pasta pandispanyası (pasta keki) olarak kullanmak bile geldi…:) Ellen Rainey’in de belirttiği gibi sıcak ya da soğuk, kahvaltıda ya da tatlı olarak yiyebileceğiniz, değişik ama bir o kadar da lezzetli bir tarif ve ailenizin tümü için favori olmaya aday…:) Biz yedik çok sevdik, sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum…:) Tarifi Ekmek Makinesi-Ekmekler linkinde…


Üçüncü tarifim, Cooks.com’da bulduğum ve hep denemek istediğim bir Cheese Kek tarifiydi: “Çilekli - Muzlu Cheese Kek”… İçerisinde hem çilek hem de muz olan bu tarifi, bu güzel etkinlik vesile oldu denedim ve biz yemeye doyamayıp ikinci kez yaptık evde :)) Tarifi Tatlılar linkinde…


Bu etkinliğin bilmediğimiz pek çok çilekli lezzetle bizleri buluşturmasını diliyor, ev sahibemiz olan sevgili Tuğçe’ye seçmiş olduğu tema için tekrar teşekkür ediyorum, sevgiyle kalın, ağzınızın tadı bozulmasın, iyi bir hafta dilerim :)


Safran

46 Responses
  1. ama senin yaptigin olmaz ki ben bunlarin hepsini yemek istedim simdi. cook guzel gozukuyorlar :)ellerine saglik


  2. Safran Says:

    Keşke hepsinden kendi ellerimle ikram edebilsem sevgili Eva ama çoook uzaklardaymışsın :)Oralara sevgilerimi gönderiyorum, çok teşekkür ediyorum :)


  3. Adsız Says:

    ellerine sağlık çok güzel görünüyor. umarım benimkilerde en az sizinkiler kadar beğenilir


  4. Adsız Says:

    ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.umarım benimkilerde beğeni alır


  5. Safran Says:

    Sevgili Sibel, bu etkinliklerin en çok sevdiğim yönü nedir biliyor musun, senin gibi değerli dostları ve sitelerini tanımama vesile olması...Benimkiler de beğeni alır umarım demeni mütevazılığına bağlıyorum, az önce gezdim siteni hepsi mükemmel olmuşlar hazırladığın çeşitlerin, ellerine sağlık...Bundan sonra da güzel siteni sık sık ziyaret edeceğim inşallah, en içten sevgilerimle...:)

    Safran


  6. Yesim Says:

    Ellerine sağlık Safran, ne kadar çok uğraşmışsın. Çilek sepeti çok hoş olmuş, bayıldım...


  7. Safran Says:

    Yeşim çilekli tiramisu harika bir fikir, ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim çünkü çok sevdim bu tarifi, sevgiler :)


  8. Tijen Says:

    safran'cigim,
    çilek yemekten kasinacagiz herhalde bugünlerde! neyse ki ben yollara düsüyorum yoksa her gün çilekli bir seyler yapmam gerekecekti..
    sevgiler,
    tijen


  9. Safran Says:

    Sevgili Tijen, gerçekten aynı şeyi ben de düşünüdüm az önce, blogları geziyorum hepsinde müthiş şeyler, denesen bir türlü, denemesen bir türlü :)

    Tekrar iyi yolculuklar diliyorum Tijen'ciğim, bizleri uzun süre habersiz bırakma lütfen, sevgilerimle...

    Safran


  10. Zeynep Seda Says:

    Safrancim tariflerin hepsi muthis gorunuyor ama ben ekmek en degisigi geldi. Tatmayi cok isterim, denemeyi planliyorum ilerde.

    Sevgiler, ellerine saglik!


  11. Safran Says:

    Zeynepcim, ekmeği hakikaten dene derim canım, çok sevdik biz, hakim bir tarçın tadı var, arada çilekler ve fındıklar geliyor ağzına, çok lezzetliydi, gidiyim de bi dilim yiyim bari :)) kendi kendimin canını çektirdim :))) Bu akşam bizde kazan dibi var :) Tekrar ellerine sağlık canım :) Sevgiler :)


  12. selam safrancim.cilek sepetine ve cilekli backround una bayildim::)sevgiler


  13. İpek Kuscu Says:

    Merhaba Safran,
    hepsi de farklı ve değişik lezzetler ben ekmeğe takıldım acaba bir ara denesem mi diye düşünüyorum .Ellerine sağlık.


  14. Safran Says:

    Sibelcim, isminin yanında yer alan şu çikolata damlayan resim bile beni bitirdi, değil ki tariflerin, seninde ellerine sağlık diyorum tekrardan, sevgilerimi gönderiyorum :)


  15. Safran Says:

    Çilekcim, senin sitendeyken girişte beni karşılayan 3 küçük ve şirin çilekcik o kadar hoşuma gitti ki desktopuma koymak için resmi almak için senden izin istiycem nerdeyse :)) Ekmeği tavsiye ederim, çok seveceksin, sevgilerimle... :)


  16. Adsız Says:

    canım,ziyaretin ve çok hoş yorumun için teşekkürler,sende boş durmuyorsun gördüğüm kadarıyla,etkinliğe yaptığın tarifler çok hoşuma gitti,sevgimle kal canım.............PERUZE


  17. ZeYNeP Says:

    Safran cım ellerine saglık henuz ilk sana ugradım etkinlikte belki 2-3 arkadasa daha, ama yorum bırakmadan gecemedim, cok emek vermissin canım, hepsi cok guzel olmuslar, Ellerine saglık,

    Figen


  18. Safran Says:

    Peruza sayfanı geç keşfettim ama çok sevdim, artık müdavimlerinden biri de benim :) Sevgilerimi gönderiyorum, bundan böyle sık sık görüşmek dileğiyle...:)

    Safran


  19. Safran Says:

    Figenciğim, tarifleri beğenen senin gibi harika lezzetlerle buluşmamızı sağlayan çok sevdiğim bir dost olunca mutluluğum iki kat arttı...En içten sevgilerimi gönderiyorum :)

    Safran


  20. Adsız Says:

    Arkadaşım ellerine sağlık hepsi birbirin güzel lezzetler ortaya çıkarmışsın seni tebrik ederim ben hepsinden tatmak isterdim doğrusu mmmhhh tatları kimbilir nasıl güzeldir bende denemek isterim tariflerini.sevgiler öpüyorum seni...


  21. Safran Says:

    Özlemcim ben de seni tebrik ederim canım, harika şeyler hazırlamışsın yine, az önce bir daha girdim sitene çilek soslu muffinlerin tarifine baktım, yazdım, yapıcam onları çok sevdim görünüşünü, ellerine sağlık canım, ben de öpüyorum seni :)


  22. Behiye Says:

    Safrancım ne kadar emek vermişsin sende,ellerine sağlık. Çilek sepetin çok tatlı. Evde çilek var ama iki kişiye fazla olan cheesecake'imiz de var. Ne yapacağımı şaşırdım:) Sevgilerimle.


  23. Safran Says:

    Behiyecim ben bu sorunu senin adına gönüllü olarak giderebilirim, burada Cheese kek hastası bir arkadaşın, onun eşi ve minik oğlu var, gönder bana bak bakalım 2 saniye içinde senin o emek emek hazırladığın güzel cheese kekinden kırıntı kalıyor mu :)) Ellerine sağlık canım, öpüyorum, sevgilerimi gönderiyorum :)


  24. arzu Says:

    Maşallah Safran'cım,bu ne hamaratlık.Hepsi birbirinden güzel olmuş.Çilekli ekmeğin çok ilginç geldi özellikle.Ellerine sağlık.


  25. Safran Says:

    Ekmeği denersen Arzucuğum çok ama çok seveceksiniz, bak ben şu anda sabah kahvaltısı olarak kalan son dilimi yemek üzereyim mesela :))Senin de ellerine sağlık diyorum tekrar canım, sevgilerimle :)


  26. Adsız Says:

    Sevgili Safran,

    Çilekli ekmek bana da çok ilginç geldi, çilekler tükenmeden mutlaka denemeyi düşünüyorum.

    Sepet de sahaser olmus, ellerine saglık.

    Ve yine kaçırdım bir yemek etkinliğini, tarihi unutarak:(

    Sevgilerimle,Gülnur
    www.sweetmoments.typepad.com


  27. Safran Says:

    Sevgili Gülnur, senin tariflerini o kadar çok severim ki kim bilir ne güzellikler öğrenecektik yine senden etkinlik kapsamında, ama olsun ben her zaman hazırım senin çilekli tariflerin için :)

    Ayrıca sana Cooking By Numbers'la bizleri tanıştırdığın için çok teşekkür ediyorum, sık sık kulaklarını çınlatıyorum siteye girdikçe :)

    En içten sevgilerimle :)

    Safran


  28. Adsız Says:

    merhaba safran
    çilekli tariflerin çok güzel olmuş hepsi ellerine sağlık sevgiler


  29. Safran Says:

    Melekcim çok teşekkür ederim ama aklım hala senin çikolatalı pastada :) Ellerine sağlık :) Sevgiler...


  30. sefika Says:

    sevgili Safran, ben de seni gerçekten de yıllardır tanıyormuşum gibiyakın hissediyorum kendime. Ne güzel oldu da bu blogları kurmaya başladık. Bak dostlarımız çoğalıyor değil mi? Aslında ben de Ankara'lıyım.4 yıl oldu gurbete düşeli. Kimbilir belki gerçektende yollarımız kesişmiştir ne dersin? :) sana e mail yazabilirmiyim? kendimi tanıtmak isterim doğrusu. Kimbilir belki bu yaz tatilinde Ankaraya geldiğimde (ki ailemin hepsi Ankaram da yaşıyor)görüşebiliriz. Eğer varsa e mail adresini yazarsan sana yazmak istiyorum. Benim adresim : sefikat@gmail.com öpüyorum sevgiler


  31. Safran Says:

    Canım sana mail yolladım, olur da bir aksilik olur maille ilgili diye adresimi buraya da yazıyorum : safran.blog@gmail.com

    En içten sevgilerimle, öpüyorum ben de :)

    Safran


  32. Adsız Says:

    ellerine saglik nekadar guzel olmus hepsi su cilekli muzlu chese kek te guzel muhakkak deniyecegim gozum kaldi..


  33. Adsız Says:

    safrancım bu ne çeşit şöleni böyle.hepsi birbirinden güzel .ellerine sağlık.tek kelime ile müthiş,süper
    sevgilerimle.
    nunubella


  34. Safran Says:

    Asyacım benim de senin çilekli pastada gözüm kaldı valla :)) Ellerine sağlık tekrar canım :) Sevgilerimle...


  35. Safran Says:

    Yok yok Nunubella, ben sana maşallah diyorum arkandan her zaman çeşit şöleni açısından :) Hızına yetişmek mümkün değil gerçekten, neredeyse hergün yeni ve çok hoş bir tarifle karşılıyorsun bizi güzel sitende, ellerine sağlık, en içten sevgilerimle :)


  36. Bengisu Says:

    Ellerine sağlık Safran'cığım,
    birbirinden güzel üç tarif eklemişsin görünümleri çok cezbedici :))


  37. Safran Says:

    Hilalciğim çok teşekkür ederim, ben en kısa zamanda senin profitelü denemek istiyorum, sana da yazdığım gibi harika bir fikir olmuş, zaten senden de başka türlüsü beklenemezdi, ellerine sağlık tekrar, bayıldım :) Sevgilerimi gönderiyorum :)


  38. ArMeda Says:

    merhaba safarancım hepsi süper olmuş özellikle sepete bayıldım çok yaratıcısın ellerine sağlık sevgiler...


  39. Safran Says:

    Arzucum pastadan bir dilim olsun kaldı mı, bu etkinlikten aklımda kalan tariflerden biri de görüntüsüyle o güzel pastan oldu, ellerine sağlık canım :) Sevgilerimle,çocuklarımı öp benim için :)


  40. Adsız Says:

    ellerine saglik neler yapmissin neler herbiri birbirinden lezzetli görünüyor...
    sepetinin görünümüde ayri bir güzellik bozup yemege kiyamaz...
    öptüm, sevgiler
    www.blogcu.com/oezlem


  41. Safran Says:

    Özlemcim teşekkür ederim ziyaretime geldiğin içi,n bu sayede ben de güzel siteni keşfetmiş oldum, çilek etkinliği için hazırladığın birbirinden orijinal ve leziz tariflerine hayran olmamak elde değil, hele o beyaz çikolatalı çileklere bayıldım...Bundan sonra sitenin daimi takipçilerinden biri de benim artık, sevgilerimle, öpüyorum :)


  42. Safran'cım,
    bu ne böyle... kendimden utandım. çilek başlıbaşına bir lezzet zaten ama sen bunu iyice zenginleştirmişsin. ellerine sağlık. hepsi harika görünüyor. hangi birini denesek acaba.


  43. Adsız Says:

    Safrancım, çilekli lezzetlerin hepside harika görünüyor, ellerine sağlık.


  44. Safran Says:

    Sevgili Hülyacım, ben de seni ziyaretten geliyordum mesajını görünce tekrar teşekkür edeyim dedim hem yukarıdaki güzel sözlerine hem de biberli ekmek tarifine, şimdi yazdım tarifi sitenden yarın annemle bir araya gelmek ihtimali varmış şimdi görüştük, anneciğime hazırlayacağım bayılacak biliyorum, tekrar ellerine sağlık diyorum, sağolasın, sevgilerimle :)


  45. Safran Says:

    Canım senin nane yapraklı-çilekli pastan var ya mükemmel olmuş, süslemesiyle herşeyiyle... Etkinliğe yetişmemiş dahi olsa iyiki de yaptın, biz de öğrenmiş olduk tarifi, ellerine sağlık :)


  46. Adsız Says:

    I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »