Safran
Hiç yeşil mercimekten yapılan helva denediniz mi? Benim cevabım düne kadar hayır olurdu ama bundan sonra çok sık yapacağım bir tarif buldum :) Hani sizlerle geçtiğimiz gün Fırında Yoğurtlu - Köfteli Kebap tarifini paylaşmıştım… Bu tarifi çekmecemde bulduğum kitaplarımın arasından çıkan bir kitapçıktan aldığımı söylemiştim, işte bu tarif de o kapağı bile yırtılmış eski kitabımdan… Bu helvayı çok beğeneceğinizi umuyorum, çok değişik ve hoş bir lezzet çıktı ortaya, yapımı da bir hayli pratik… Tadı hem helva gibi hem de bir nevi puding gibi oldu diyebilirim… Tarifi Tatlılar linkinde...Tatlı ve çikolata düşkünü miniklerimize :) yeşil mercimek yedirmek için lezzetli bir alternatif, aynı zamanda tüm aile için de tadına doyulmaz bir lezzet…Hepinize şimdiden afiyet olsun, sevgiler :)


Safran

32 Responses
  1. vanilya -mercimek -helva . ismi önce bi '' nasıl yaniii '' dedirtiyorsada görüntü süppperrr . eminim tadıda öyledirrr:)


  2. Adsız Says:

    Safran'cığım bu inanılmaz bir tarif.Daha önce ne gördüm ne de duydum.Tadını çok merak ettim.Kıvamı bildiğimiz pudingden biraz daha mı katı oluyor acaba?
    Çocuğu mercimek yemeyen anneler için süper bir tarif,tebrikler.


  3. Safran Says:

    :))Tadı da görüntü kadar güzel bence vintage biscuit ama itiraf edeyim tarifin başlığını ilk okuduğumda ben de nasıl yani dedim :)) Sevgiler..


  4. Safran Says:

    Beyhancığım çok mutlu oldum canım tarifi beğenmene...Evet bildiğimiz pudinge göre biraz daha katı bir tatlı bu, bir çeşit helva...Bebişlerimizi onların yararına kandırmak için iyi bir yöntem hakikaten, benim minik oğlum üzerinde test edip onaylanmıştır :))) Sevgiler arkadaşım, öpüyorum çok :)


  5. Nezaket Says:

    Safrancigim, adi cok cazip gibi gelmesede cok degisik ve cok yaratici bir tatli olmus. Acaba tadi neye benzedi, kestane puresi gibimi oldu? Eline saglik, cok guzel...


  6. Safran Says:

    Haklısın Nezaketcim, iyi bir tahmin bu çikolatalı kestane püresine benzetilebilir tadı...Gerçekten çoğu kez alışkanlıklarımız ve önyargılarımız damak tadımızı etkiliyor, bir arkadaşım 23 Nisan için kendilerine konuk olan yabancı bir çocuğa kahvaltıda masaya siyah zeytin koyduğunda ağladığından ve kendisine çürük şeyler yedirmek istedikleri için ağladığını söylediğinden bahsetmişti, onun ülkesinde zeytin bilinmiyordu ve bu, çocuğa tuhaf gelmişti...Bizim ülkemizde de mercimeği hep tuzlu yaparız değil mi? Ama bak bu tarif ne kadar aykırı gelse de çok lezzetli, denersen yorumlarını beklerim arkadaşım, sevgiler :)


  7. Hanife Says:

    Kuru fasulyeden sonra mercimek, bir yasima daha girdim desem yeridir.. Deneyecegim Safran, eminim guzel olmustur, oglusun ve sen begendigine gore:))
    Opuyoruz sizleri..


  8. Safran Says:

    :)) Hanifecim denersen yorumlarını beklerim :)) Bizde sizi öpüyoruz :) Oğluma da sana da sevgiler canım :)


  9. Hanife Says:

    Yaptim bile... Harika oldu tek kelimeyle, cok sevdik, esim bilemedi bir turlu icinde ne oldugunu, cok eglendim o yuzden.. Tesekkurler Safran'cigim. Misafirlere ikram edilecek kolay bir lezzet daha bulmus oldum...


  10. Safran Says:

    Ellerine sağlık Hanife'ciğim, hemen deneyip sonucu bildirdiğine çok teşekkür ederim, beğenmenize öyle mutlu oldum ki hepinize afiyet olsun :) Gerçekten bu tatlının en tatlı tarafı yiyenlerin ne yediklerini tahmin etme çabaları oluyor :)) Sevgiler canım :)


  11. arzu Says:

    Valahi Safrancım çok merak ettim bu helvayı.tadını şöyle damağımda hisseder gibiyim,kestane şekeri gibi mi ne?Ellerine sağlık.


  12. Safran Says:

    Haklısın Arzucum, kestane şekerine benzer ama belki daha da güzel bir tadı var, yapılışı çok az vakit alıyor, belki bir ara fırsat bulur denersen yorumlarını beklerim :)Sevgilerimi gönderiyorum :)


  13. Adsız Says:

    merhaba safran
    ziyaretin beni çok mutlu etti teşekkürler...mercimekli helva çok ilginç ellerine sağlık...sevgiler...


  14. Safran Says:

    Merhaba Melek, asıl ben böylesine güzel bir siteyi biraz gecikmeli de olsa tanımış olmaktan dolayı çok mutlu oldum, yeniden görüşmek dileğiyle sevgiler :)


  15. Tuz ve Biber Says:

    Canım arkadaşım,
    O nasıl bir kitap ki daha önce hiç duymadığımız tarifleri barındırıyor içinde? Çok değişik. Tadı nasıl bir şeye benziyor bildiğimiz tatlardan?
    Ellerine sağlık canım benim. Fındık burun da kimbilir ne güzel yemiştir anneciğinin ellerinden.
    Öptüm....
    evren


  16. Adsız Says:

    aaaaaaa ilk kez duydum mercimekli
    ama çok hoş görünüyor ellerine sağlık canım ayrıca ziyaretin içinde saol görüşmek üzere
    seni ziyaret ettiklerim listesine alacağım görüşürüzzzzzzzz bye


  17. Unknown Says:

    Hatırlar mısın Safran'cım bir de fasulye ile yapılan kestaneli pasta tarifi vardı. Ben denemedim gerçi ama deneyenler ayırt etmenin zor olduğunu söylemişlerdi. Bu da bir alternatif oldu galiba. Eline sağlık... Pınar


  18. Safran Says:

    Evrencim tadı kakolu kestane püresi gibi diyebiliriz :) Sen nasıl oldun canım, inşallah kendini daha iyi hissediyorsundur, üşenmeyip sonunda yaptın mı verdiğim ıhlamurlu formülü bak o seni ayağa dikecek hemen, bak yapmazsan çorbayı kargoya da vermiycem gelicem İstanbullara orada yapıp hem ıhlamur hem çorba içircem sana, fırsattan istifade Arcacığım da biraz ıssırırım fena mı ? ;) Çok öpüyorum seni :)


  19. Safran Says:

    Çok değişik ama çok lezzetli Melisacım, linklerine eklemenden çok mutlu olurum, teşekkürler canım, tekrar görüşmek üzere, sevgiler :)


  20. Safran Says:

    Hatırladım Pınarcım, var bende de bir fasulyeli tarif ama bu çok lezzetli, denersen yorumlarını beklerim canım, sevgiler, öpüyorum çok :)


  21. Hatice Says:

    çok değişik bir tarif, mercimek ve tatlı hiç aklıma gelmezdi doğrusu, ellerine sağlık Safran...


  22. Nilüfer Says:

    Safrancım hatırlarmısın bilmem, bir zamanlar televizyona bir hanım çıkar ve sürekli yeşil mercimekli yemekler yapardı, et yerine yeşil mercimek kullanın derdi.

    Tarifi görünce o program geldi aklıma. Senin kitabın yazarı da o mu acaba :).. Çok değişik bir tatlı olmuş, eline sağlık...


  23. Safran Says:

    Haticeciğim lezzetini çok beğeneceksin, çok farklı güzel bir tadı var, bir ara mutlaka denemelisin, sevgiler :)


  24. Safran Says:

    Nilüferciğim hatırladım DMO'nun elinde fazlaca mercimek kaldığı bir sene bu program yapılmıştı, ama yok bu kitapçık yırtık kapağı bile yok, öylesine saklamışım sayfalar halinde ama orada yemek hazırlayan hanımın bir kitabını hiç almamıştım ki o olamaz o nedenle :) Nilüfer canım eğer denersen yorumlarını almak isterim, çok beğeneceğini tahmin ediyorum bu helvayı, sevgiler aradaşım :)


  25. Adsız Says:

    aaaa nekadar farklı geldi ilk duyduğmdasafrancım harikasın valla.senin yakınında olmayı ne kadar isterdim güzel tariflerini yemek için.ben ilk başta spngile falan sandım.ellrine sağlık canım uzun zamandır şehir dışındaydım geldim hemen sayfana baktım neler eklemişsin diye coşmuşsun yine.eminim hepsi çok güzel olmuştur canım.
    sevgilerrr


  26. Safran Says:

    Aaa! Cennet senin sayfanı ziyaretten geliyorum ben de :)) Hoşgeldin canım :) Çok güzel anlatmışsın Eskişehir'i gerçekten, sayende gezmiş kadar oldum...Keşke hakikaten yakınımda olsanızda hem sana yaptıklarımdan kendi ellerimle ikram edebilsem, hem de oğluşumu ıssırsam :) benim minik oğlum Mert'le de oynasalar :)) ne iyi olurdu, sevgilerimi gönderiyorum ikinize de canım, tekrar hoşgeldin :)


  27. Adsız Says:

    hoşbulduk safrancım hekadar isterdim seninle eni tatlar yemeyi.mert kaç yaşında merak ettim.görüşürüz .


  28. Safran Says:

    Cennetcim Mert 2 yaşında daha o da küçük epeyce ama senin minik lokuma abilik yapardı işte yakın olsaydık ne güzel olurdu :))) Tatlı oğlumu, lokumumu öp ellerinden benim için annesi :)


  29. Adsız Says:

    çok güzel görünüyor eminim tadıda mükembeldir ama tarifi ve malzemeleri nerde arkadaşım bulamıyorum.


  30. Safran Says:

    Anonymous sizin için linki güncelledim. Yukarıdaki yazının son kısmındaki tatlılar linkine tıklarsanız tarif karşınızda olacak. Tarifin linkini her ihtimale karşılık aşağıya da kopyalıyorum. Afiyet olsun :)


    http://safraninmutfagi-tatlilar-kekler.blogspot.com/search?q=vanilyal%C4%B1+mercimek


  31. aslı Says:

    Sevgili Safran,vallahi sen bir harikasın bebişleri nasıl besleriz sen bu işi çözmüşsün :))) ellerine sağlık yine mükemmel bir tarif...sevgiler....


  32. Safran Says:

    :)) Çok seviyor Mert bu tatlıyı Aslı teyzesi, yoksa mercimeği nasıl yediririz :)) Laf aramızda ben de çok seviyorum, denersen yorumlarını beklerim... Sevgiler...