Safran
Pek çok yörede haşhaşlı ve/veya tahinli yapıyorlar nokulu, ben sadece annemin memleketi Isparta’ya özgü sanırdım, Ye#9: Yöresel Yemekler etkinliğinde bir baktım değilmiş, birçok yörede de yapılıyormuş, adına “nokul” yerine “lokum” da denilebiliyor… Sevgili Devletşah’ın sitesinde “Haşhaşlı Lokum”un videosu var ve yapılışı çok güzel anlatılmış, bugün ben sizleri nokulun ya da lokumun :) Isparta’da yapılan diğer şekliyle yani peynirli-maydonozlusu ile tanıştırmak istiyorum :) Annem, biz küçükken her hafta sonu bu şekilde yapardı, evi mis gibi kokular sarar pişerken…:) Hepinize tavsiye ederim nokulun bu çeşidini de; hem pratiktir, hem bereketlidir, hem de çok lezzetlidir… Hafta sonu kahvaltınız için çayın yanına yapmak isterseniz tarifi Tuzlular başlığında... :)


Bu nokul yukarıda da yazdığım gibi annemin bana öğrettiği bir tarif, bugün sizlerle paylaşmak için tesadüfen seçmedim ama, bugün annemin doğum günü, buradan kendisini öpüyorum ve nice yıllara canım anneciğim diyorum :) Kendisine güzel bir pasta eşliğinde doğum günü dileklerimi göndermek isterdim ama hem şeker hastası anneciğim, hem de tuzluları daha çok sever :)) Bu arada bu hafta sonu tatlı bir telaşım daha olacak benim, neden mi? Nedeni sürpriz olsun :) Pazartesi yazarım kısmetse :) Yarın kutlanacak Hıdırellez Bayramınızı şimdiden kutluyorum :))) Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum, sevgilerimi gönderiyorum :)


Safran

27 Responses
  1. Nilüfer Says:

    Canım ellerine sağlık, gitmeden bir bakayım dedim sen de gece yarısı bilgisayar başına oturmuşsun bagımlılık yapıyor bu bloglar di mi :)
    Tarifini dönünce deneyeceğim inş...
    sevgiler...


  2. Safran Says:

    :))) Yok Nilüfercim benimkisi bağımlılıktan değil, Mert'ten oldu bu gece :)) Beyefendi sabah mesaisinde yorduğu yetmiyormuş gibi geceleri de arada annem yanımda mı diye yoklama yapıyor, dün gece de böyle gecelerden biriydi anlaşılan, gece yarısı ağlamasıyl uyandım gidip sakinleştir tekrar uyut filan derken benim uyku uçtu gitti tabii :) Ben de uykum gelene kadar bilgisayara girdim, saat farkı dolayısıyla farklı ülkelerde bulunan dostlar güzel şeyler yayınlayabiliyor o saatte sabah olduğun için :)) Hafta sonu için parlak fikirlere, güzel tariflere ihtiyacım var da ;) Sana da tekrar iyi yolculuklar canım, sevgiler :)


  3. Adsız Says:

    Safrancığım canım, ellerine sağlık, bu arada dünyada eşi benzeri bulunmayan biricik anneciginin doğum günü kutlu olsun, Allah sağlıklı nice uzun ömürler versin.
    Amiiiiiiin


  4. Safran Says:

    :) Çok teşekkür ederim bu güzel dileklerin için canım, Allah hepimizin anneciğine uzun ve sağlıklı ömürler versin, çok öpüyorum :)


  5. Tuz ve Biber Says:

    Merhaba canım, ellerine sağlık valla ne güzel haftada birçok kez güncelleyebiliyorsun bloğunu. Valla gıpta ediyorum. Ben ancak haftasonları yapabiliyorum ama gönül tersini isterdi..
    Anneciğinin yeni yaşı kutlu olsun.. Öpüyorum ellerinden. Haftasonu telaşını tahmin edebiliyorum ben, söyleyeyim mi?.. Pastaaaaaa! Değil mi?
    Sevgiler..
    Evren


  6. Safran Says:

    Ah Evrencim işte yine tam bir kız kardeş gibi olduğunu kanıtladın :) Nasıl da bildin süprizin "pasta" olduğunu :))) Anneciğimle şimdi konuştum tebriklerini ilettim, seni anlattım,sevgilerini gönderdi o da seni öpüyor :)Ben de öpüyorum Mert'te öpücük atıyor tombik parmaklarıyla teyzesi ;))Umarım şu hafta sonunu başarıyla atlatırım bana şans dile :)))Sevgiler....


  7. Tuz ve Biber Says:

    Ah Safrancığım senin şansa ihtiyacın yok ki! Bu yetenekle sen herkesi kendine hayran bırakırsın vallahi.. Mert'e de kendine de birer mavi boncuk tak o gün. Nazar Değmesin, hem minik meleğime hem de canım arkadaşıma.. Allah'a emanetsiniz..
    Öptüm ben de fındık burnumun tombik parmaklarından..
    Öptüm..


  8. Adsız Says:

    ne kadar güzel olmuşş bayıldım ellerine sağlık canım seninde bahar bayramın hıdrellezin kutlu olsun iyi hafta sonları


  9. ArMeda Says:

    safran merhaba çok güzel olmuş.Bu nokulun her versiyonu yapılır bence patateslide güzel olur gibi geldi.Ellerine sağlık.bu arada anneninde doğum gününü kutlar ellerinden öperiz iyiki varlar yoksa bİz bu güzel tarifleri nasıl öğreneceğiz.sevgiler


  10. Safran Says:

    Dilekcim teşekkür ederim, mutlu bir haftasonu dilerim canım, sevgiler...


  11. Safran Says:

    Haklısın Arzucum bak çok iyi düşünmüşsün patatesli nokul da üretilebilir, hem ne güzel olur, aklınla bin yaşa, anneme iletirim güzel sözlerini canım, sevgilerimle :)


  12. arzu Says:

    Safrancım,ne büyük tesadüfki fırında nokulum pişerken Hıdırellez için bilgisayara oturdum ve sana geldim.Benim nokulda üzümlü,cevizli.Burda Bafra nokulu meşhurdur ve bunlarla yapılır.Bir ara ben de eklerim tarifini.Ellerine sağlık,peynirlinin görüntüsü bile yetiyor,tadına zaten şüphe yok.


  13. arzu Says:

    Unutmadan anneciğine sağlık ve güzel yıllar dilerim.


  14. Safran Says:

    Arzucum bak ben nokulun bu çeşidini bilmiyordum, tarifi eklemeni merakla bekleyeceğim ama şöyle tadına bakmış gibi oldum hayal ediyorumda aromasını çok güzel olur üzüm ve cevizle, yakışırlar birbirlerine, iyi ki bloglarımız var da sen ve senin gibi değerli dostlardan pek çok şey öğrenebiliyorum... Anneciğime dileklerini iletirim, çok teşekkür ediyorum onun adına, sevgilerimi gönderiyorum :)


  15. Nezaket Says:

    Safrancigim, ellerine saglik. Nokul tariflererini bir kac sitede gordum bende ama daha yapmak kismet olmadi. Annecigine, hep birlikte, uzun ve saglikli bir omur diliyorum. Iyi hafta sonlari, kolay gelsin simdiden...


  16. Zeynep Seda Says:

    Safrancim,

    Ellerine saglik. Ben nokulu bir kac kere yedim ama adini hic bilmiyordum. En cok boyle parmaklarinla parcalarsin da tel tel olur ya iste onu seviyorum!! Ellerine saglik. Anneciginin dogumgunu kutlu olsun, Allah basindan eksik etmesin, uzuuuun ve saglikli omurler versin insallah Safrancim! Benim yerime de op anneciginin ellerinden olur mu?

    Opuyorum...


  17. Safran Says:

    Nezaketciğim nokulun her çeşidi senin elinde daha bir güzel olur eminim, mutlaka denemelisin, anneme güzel dileklerini iletirim canım çok teşekkür ederim, sevgiler, öpüyorum :)


  18. Safran Says:

    :)) Zeynepcim zevklerimiz aynı bende katlarına ayırarak yemeyi severim nokulu :)) Annem için güzel sözlerine çok teşekkür ederim, çok naziksin arkadaşım, sağolasın, ellerinden öper güzel dileklerini iletirim senin adına, sana sevgilerimi gönderiyorum, çok çok öpüyorum :)


  19. Defne Says:

    Safrancigim, annecigine nice saglikli, mutlu yillar diliyorum. Nokullar da harika, ellerine saglik! Hafta sonu surprizini de sabirsizlikla bekliyoruz. Evrencigimden ipucunu:) aldik ama yine de gormek baska degil mi?
    Operim.


  20. Safran Says:

    :))) Sağol Defnecim :) Güzel dileklerini anneme iletirim canım...Sen de Mert'in diğer bir teyzesi olarak olayı hemen anlamışsın :)Dilerim heşey yolunda giderde Pazartesi sizlerle paylaşabilirim, nedense acayip heyecanlıyım :)) Çok çok öpüyorum canım, sevgilerimi gönderiyorum :)


  21. sefika Says:

    sevgili Safran annenin doğumgününü en içten iyi dileklerimle kutluyor, sağlıkla dolu daha uzun yıllar birlikte olmanızı diliyorum. Tariflerin yine çok güzel görünüyor. Ellerine ağlık. sevgiler


  22. Safran Says:

    Şefikacım çok teşekkür ederim arkadaşım güzel dileklerine...Tarifi beğenmene çok sevindim, daha bugün kulaklarını çınlattık evde, eşim oğlumun evi dağıtmasından şikayet ediyordu ki senin geçen çocuklar hakkında yazdığın sözlerden biriyle karşılık verdim ve dedim ki: "çocuk büyürken evi düzenli tutmaya çalışmak hala kar yağarken kapının önünü süpürmekk gibidir" :)) çok hoşumuza gitti gerçekten, demek kalp kalbe karşıymış sonra da senin güzel mesajını aldım, sevgilerimi gönderiyorum canım sana :)


  23. Tijen Says:

    anneciginin dogumgününü ben de kutluyorum safran'cigim. nice mutlu yillara insallah, tüm sevdikleriyle.
    nokulun peynir ve maydanozlusunu hiç yemedim. harika bir fikir! bize de cuma günü hashaslisi geldi, bir kaç fotografini çektim tabii dilimleyip. sonra da kizartip üzerine peynir koyup yedim ki nefis oldu.
    ellerine saglik!
    (artik reklam mesajlari gelmiyor, sifreyi kaldirdim ben)
    tijen


  24. Safran Says:

    Tijen'ciğim çok teşekkür ederim, az sonra kendisi de yanımda olacak, anneme güzel dileklerini iletirim ve onun adına çok teşekkür ederim...Sitende Isparta nokulu diye okuyunca heyecanlandım dün :))Benim hiç akılma kızartıp yemek gelmemişti, nasıl da özendim şimdi, muhakkak ben de bir daha ki sefere nokulu böyle deneyeceğim, senin her konudaki görüşüne tavsiyene güvenirim o nedenle ben de yorumlardaki şifreyi bugünden itibaren kaldırdım :) Sevgilerimi gönderiyorum...

    Safran


  25. Adsız Says:

    Safran'cığım ben ne kadar geç kalmışım nokulunu görmeye:((
    Annenin doğum gününü kutlarım.
    Bir Ispartalı olarak daha önce peynirli nokul hiç yemedim biliyor musun? Ama geçende ablam "patatesli yaptım harika oldu" demişti.En kısa zamanda senin tarifini deneyeceğim.Öpüyorum canım seni ve tatlı oğlunu:)


  26. Safran Says:

    Beyhancım senden neden bu kadar pozitif elektrik aldığım belli oldu :)) Ispartalısın ya :)) Canım büyük büyük annemler nokulu hem haşhaşlı-tahinli, hem de böyle yaparlardı, Arzu da patatesli önerdi mutlaka deneyeceğim bende ama peynir-maydonoz da çok yakışıyor nokula...Anneme dileklerini iletirim canım, çok naziksin teşekkür ederim, fındık burunla ben de seni öpüyoruz canım, sevgiler :)