Safran
Bundan 2 sene önce bugün yani 8 Mayıs’ta dünyanın en güzel hediyesini aldım Anneler Günü’nde… Mert doğduğunda saat gece yarısına yakındı ve ertesi gün yani 9 Mayıs, Anneler Günü’ne geliyordu o sene :) … Mert’i karnımdayken konuşup 5 Mayıs’ta yani anneannesinin doğum gününde doğması konusunda ikna etmeye çalışmıştım :) ikinizin doğum gününü de bir arada kutlarız bak demiştim ama :))) Mert 8 Mayıs’ı seçmişti bir kere, bu sayede yaşadığım müddetçe bana Anneler Günü hediyesi almaktan da yırtmış oluyordu :) çünkü doğduğu gün üç gün aşağı beş gün yukarı Anneler Günü’yle çakışıyor her sene ve benim fındık burunum hayatta kendisinden daha fazla beni mutlu edecek hiçbir hediyenin olamayacağını hatırlatırcasına bugün doğdu 2 yıl önce, iyi ki doğdun oğlum, iyi ki varsın… :)

8 Mayıs bu sene Pazartesi’ye geldiği için tüm sevdiklerimizi bir arada görebilmek adına Pazar günü toplandık… Çok heyecanlıydım ve aklımda yapacak onlarca tarif vardı, değerli arkadaşlarımın, dostlarımın sitelerinde görüp beğendiğim ve yapmayı planladığım bir sürü tarif içinde kimisini yapabildim, çoğuna da zamanım yetmedi, anneciğim de sağolsun doğum günü sofrasına güzel lezzetler kattı… Sofrada neler mi vardı ?:


  • Araba pasta (Fikir anneliğini Mert’in teyzesi Evren yapmıştı :) ... Pastanın, tarifini eski bir kitabımdan bulduğum, fırında ve ekmek makinesinde yapabileceğiniz çok güzel, ıslak kek tadında bir keki var)
  • Sigara böreği
  • Palyaçolu humus (Sevgili Işıl’ın palyaço pastasına vakit yetişmeyince, şablon bu şekilde değerlendirildi :))
  • Mini simit ve sandviçler


Bugün sizlerle bu güzel lezzetlerden ilk olarak “Araba Pasta”nın yapılışını paylaşmak istiyorum Tatlılar, Pastalar linkinde… Kısmet olursa ilerleyen günlerde diğer tarifleri de yazacağım inşallah…:) Doğum günü için bu güzel yiyecekler dışında başka hazırlıklar da yaptım… Sevdiklerinin, çocuklarının doğum gününü kutlama hazırlığı içinde olanlar varsa onlara da fikir vermesi açısından 1 haftadır yaptığım hazırlıkları kısaca özetleyeyim… Önce Mert için evi süsledim tabi, rengarenk balonlar, süsler vb :) Yine Mert’in 2 yıldır çektiğimiz resimlerinden en komiklerini ve özellikle gelen konuklarımızın da içinde olduğu kareleri seçerek bir fotoğraf CD’si hazırladım, inanın bakmak çok keyifliydi, hepimizi güldürdü :) Misafirlerimize ayrıca bugünden anı olarak kalması için sevdikleri renkleri dikkate alarak fimodan üzerinde adları yazılı doğum günü mumu şeklinde biblolar yaptım, Avustralya Lamingtonları’nın üzerine koyup her birini sahibine ikram ettim :) Yine bugünün anısı olarak misafirlerimize oğluma çok benzeyen yandaki resimdeki süs bebeklerden hediye ettik, baktıkça Mert’i ve bu güzel günü hatırlasınlar diye… Mert de aşağı kalmadı tabi :) konuklarına kendi yaptığı resimleri hediye etti :) Konuklarımıza ayrıca birer kağıt dağıttık ve onları yazılı yaptık :) daha doğrusu onlardan Mert’in okuması için geleceğe kısa birer mektup yazmalarını rica ettim ve sağolsunlar beni kırmadılar…:) Arada benim edebiyatım kuvvetli değil deyip itiraz edecek gibi olanlar olduysa da diğer konuklarımızın da desteğiyle isyanlar kısa sürede bastırıldı ve mektup yazmaları sağlandı :)) Kısacası doğum gününde tüm sevdiklerimizle beraberdik, hepsi gelmişlerdi, onları buradan öpüyorum ve çok teşekkür ediyorum bu mutluluğu bizimle paylaştıkları ve bu güne anlam kattıkları için, iyi ki varsınız…:) Çok hoş bir gün oldu ve tatlı bir yorgunluk bıraktı geride, biraz da neden bilmem çok heyecanlandım bu doğum günü için onun etkileri de var hala üzerimde, o nedenle bugünlük sadece araba pastanın tarifini siz sevgili dostlarla paylaşabiliyorum, en kısa zamanda doğum günü menüsünün diğer tarifleriyle de buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın, iyi bir hafta diliyorum :)

Safran

59 Responses
  1. Adsız Says:

    Safran'cığım demek oğlun doğmak için anneler gününü mü seçti?
    Harika bir günde doğmuş.Bize ne sürpriz yapmış Safran diye bir girdim o muhteşem masayı gördüm.Zaten karnım açtı hepsinde canım kaldı:))
    Oğlunu öpüyor ve yeni yaşını kutluyorum.


  2. Bengisu Says:

    Merhaba Safran, oğluşunun doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum daha nice doğum günlerini mutlu, sağlıklı ve hep beraber geçirmenizi dilerim. Masaya gelince çok süper olmuş ellerine sağlık:)


  3. filliboya Says:

    Sevgili Safran, siteni yeni keşfettim ve bundan sonra da takip edip yorumlarımı iletmeye gayret edicem. Oğlunun d.günün kutluyorum. Kızımın ilk d.günü için çok güzel fikirler verdin, teşekkür ediyorum


  4. Safran Says:

    Beyhancım, keşke diğer sevdiğim dostlarım gibi sen de yanımızda olabilseydin, çok teşekkür ederim, sevgilerimi gönderiyorum :)


  5. z.pelin Says:

    Ne güzel bir günde doğmuuş öleee :))
    mert' in yeni yaşını tebrik ediyorum...
    nice sağlıklı,mutlu,huzurlu senelerini sevdikleriyle hepberaber geçirmesini diliyorum...
    bu arada sofra cidden muhteşem gözüküyor...
    Bu arada Avustralya Lamingtonları muhteşem oldu... Yencoşlarada götürdüm ankaraya giderken ..Bayıldı herkesler.. Hemde çok hafif.. Bu arada lezzeti çok tanıdık geldi nerde tattım daha önce acaba ...
    sevgilerimle..


  6. Safran Says:

    Hilalciğim çok teşekkür ederim güzel dileklerine, çok naziksin, senin kadar becerikli bir arkadaşım masayı beğendi ya mutluluğum 2 katına çıktı, sevgiler :)


  7. Adsız Says:

    oğlunuzun doğum gününü bende kutluyorum .allah daha nicelerini nasip etsin.sofra harika.üzerine mumların olduğu tarifi merak ediyorum sibel.


  8. Safran Says:

    Sevgili Filliboya, tatlı kızının ilk doğumgününü şimdiden kutlarım :) değerli yorumlarını her zaman beklerim, sevgiler :)


  9. Safran Says:

    Pelinciğim sağolasın, hem sofrayı hem de lamingtonları beğenmene çok mutlu oldum arkadaşım, ben de o kadar çok sevdim ki Mert'in doğumgününe de yaptım :)) Sevgiler canım :)


  10. Safran Says:

    Sibelcim çok teşekkür ederim, üzerinde fimodan mumların olduğu tarif Avustralya Lamingtonları, geçtiğimiz gün yayınlamıştım, çok seveceksin bu lezzeti, tavsiye ederim, sevgilerimle...


  11. cay saati Says:

    merhaba safrancim,harika bir sofra olmus,ellerine saglik canim
    oglusun mertin yanaklarindan öperek dogum gününü en icten dileklerimle kutluyorum,uzun ömür saglik diliyorum,hayirli evlat olur insaallah
    sevgilerimle
    Hülya


  12. Hatice Says:

    safrancim oglusunun dogum gununu kutluyorum, hergununuz boyle mutlulukla gecsin...
    sofrada harika gorunuyor bu arada ellerine sağlık...
    sevgilerimle...


  13. Safran Says:

    Hülyacım hoşgeldin :) Merak etmişdim epeydir arkadaşım :) Mert'i senin için öperim canım, sevgilerimi gönderiyorum :)


  14. Safran Says:

    Haticecim çok sağol, hepimizin en kötü günü böyle olsun inşallah, sevgilerimle canım :)


  15. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim İpekcim, keşke siz sevgili dostların hepsi o gün yanımda olabilseydiniz, mumları beğenmene çok mutlu oldum, sağolasın, sevgiler canım :)Öpüyorum çok :)


  16. Zeynep Seda Says:

    Safrancim,

    Oglusunun dogumgunu kutlu olsun! Nice nice yaslara saglikla adim atar insallah. Sofra bir sahane agzim sulandi vallahi!

    Sevgiler!


  17. Yesim Says:

    Hep beraber güzel yıllar diliyorum size, sofra da muhteşem gözüküyor bu arada :)


  18. Adsız Says:

    Safrancığım oğlunun doğum günü kutlu olsun, sağlıklı günler diliyorum, menü süper ellerine sağlık.


  19. Unknown Says:

    Çok uğraşmışsın Safran'cım... Herşey harika olmuş. Emeklerine kat kat değmiş. Mert'in doğum günü kutlu olsun. Her daim sağlıklı, başarılı, kısmetli ve mutlu olsun inşallah.
    Mert'e mektup yazma fikri ayrıca çok güzel. Bir ömür boyu kalıcı hatıralar yaratmışsın oğluna. Tebrik ederim.
    (Mert benim kardeşimin de adı biliyor musun?)
    Sevgiler,
    Pınar


  20. Safran Says:

    Zeynepcim, birgün kısmet olurda karşılaşırsak ben sana da böyle bir sofra hazırlarım söz :)) Sevgiler canım :)


  21. Safran Says:

    Sevgili Yeşim, çok teşekkür ederim güzel dileklerine, sevgilerimi gönderiyorum :)


  22. Safran Says:

    Pembeli çok teşekkür ederim, biraz uğraştırdı menü beni de annemi de ama olsun Mert'e değer, sevgiler canım :)


  23. Safran Says:

    Pınarcım sağolasın canım, güzel dileklerine bütün kalbimle inşallah diyorum...Mert ismini ben koymuştum oğluma çok severim bu adı ne güzel adaşlarmış bizim oğlan sevgili kardeşinle :)Mektup olayını herkese tavsiye ederim gerçekten, çok hoş oldu :)Sevgilerimi gönderiyorum, seni çok öpüyorum Pınarcım :)


  24. Defne Says:

    Safrancigim, Mert'e saglik, basari, mutluluk ve sans dolu nice yaslar diliyorum. Oglunun tatli yanaklarindan op lutfen benim icin. O zaten annesinin opucugunden cook mutlu olacaktir:)Harika bir sofra olmus, sasirmadim, ellerine saglik. Hani ben yazin donuyorum ya Ankara'ya, Mert'in bundan sonraki dogumgunlerinde bir bakmissin ben de varim. Boyle de emrivaki yaparim:))
    Sevgiyle.


  25. Adsız Says:

    Sevgili Safran,

    Oglusunun dogum gunu kutlu olsun. Benim kizim da 2 yasini Mart'da doldurmustu. Ne guzel degil mi anne olmak.

    Sevgiler,
    Devrim


  26. arzu Says:

    Sevgili oğlunla birlikte mutlu,huzurlu güzel bir yaşamın olsun Safrancım,nice yaşlara :)


  27. Safran Says:

    Emrivaki ne kelime Defnecim, gelmezsen kızarım başımın üstünde yerin var arkadaşım :)Mert beyin yanaklarına az önce senin için güzel bir öpücük kondurdum Teletubbiesleri izliyor şu anda kendileri :)) İkimizde seni çok çok öpüyoruz, sevgiler canım :)


  28. Safran Says:

    Hakikaten haklısın sevgili Devrim, anne olmak dünyanın en güzel şeyi, o kadar tatlı oluyorlar ki değil mi bu yaşlarda tam sevilmelik dönemleri...Umarım tatlı kızınında da, benim oğlumunda ve tüm çocuklarımızında Allah bahtlarını açık etsin, güzel günler onların olsun, sevgiler, çok teşekkürler :)


  29. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Arzucuğum, oğluşun annemle aynı gün doğmuş, ama ayları aynı benim oğlanla, maşallah diyorum her ikisine de, dilerim sen de yakışıklı oğlunla ve sevdiklerinle beraber nice güzel doğumgünleri kutlarsın, sevgilerimle...:)


  30. Rakunt ideas Says:

    Sevgili Safran Mertin doğumgünü kutlu olsun...Ellerine sağlık süper bir sofra olmuşi bayıldım pasta harika görünüyor..


  31. sefika Says:

    Merhabalar Safran; bir ortak yanımız daha oldu. Benim oğlumun da adı Mert ve o da anneler gününde doğdu. 12 yaşına basacak 14 mayıs günü. bu güne kadar aldığım en güzel hediyeydi benim için.bu yıla kadar anneler günü tekrar 14 mayısa gelmemişti. Sevgili minik Mertin doğum gününü candan kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir ömrü olmasını diliyorum. Sevgiler


  32. Safran Says:

    Tuğbacım sağolasın canım, sevgilerimi gönderiyorum, minik bebğimi öp benim için annesi :)


  33. Safran Says:

    İnanmıyorum demek adları ve doğdukları zaman aşağı yukarı aynı, binlerce kez maşallah desene senin oğlun delikanlı olmuş, Allah bize de göstersin o günleri Şefikacım, ne şanslıyız değil mi onlar bize hem de Anneler gününde Allah'ın birer hediyesi olarak geldiler, hepimizin yavrusunun bahtı açık olur inşallah canım, sevgiler, çok öpüyorum :)


  34. Unknown Says:

    Merhaba Safrancım, Mertin doğum gününü gönülden kutluyorum. Ayrıca senin gibi bir annesi olduğu içinde çok şanslı olduğunu düşünüyorum çünkü her ayrıntıyı düşünmüşsün. Bende senin gibi olurdum heralde anne olduğumda:)
    Sevgiler
    Derya....


  35. Adsız Says:

    Safrancım canım ya oldumu şimdi neden haber vermedin ben Merte pasta yapacaktımmm.... ama senin gibi marifetli annesi var mertin maşallah ne güzel hazırlamışsın herşeyi.en ince ayrıntısına kadar düşünmüşsün.Merte uzun,mutlu,sağlıklı,huzur dolu mutlu seneler diliyorum.hep birlikte mutluluğunuz daim olsun.öpüyorum canım seni ve oğluşunu.


  36. Safran Says:

    Deryacığım dilerim Allah sana da bu mutluluğu tattırsın, sen benden de mükemmel bir anne olursun (öyle güzel yemekler ve özellikle pastalar yapan bir anne hangi çocuğun hoşuna gitmez :))Sevgilerimi gönderiyorum canım, sağolasın :)


  37. Safran Says:

    Susamcım canım benim Allah kısmet ederse seneye hem gelir doğumgünü partisine katılırsın, hem de gelirken de çikolatalı pastasını yaparsın artık Mert'in :)))Şaka bir yana keşke gerçekten gelebilseniz sen ve diğer çok sevdiğim dostlarım, keşke böyle mutlu günlerde de birbirimizin yanında olabilsek, öpüyorum canım, sevgiler :)


  38. Behiye Says:

    Safrancım, oğlunun doğumgünü kutlu olsun, inşallah hep birlikte mutlu,sağlıklı nice yıllar geçirin.Ellerine sağlık,sevgiler.


  39. Safran Says:

    Behiyecim, çok teşekkür ederim güzel dileklerine, sağolasın canım, sevgiler :)Öpüyorum...


  40. ArMeda Says:

    Safrancınm merhaba ne harika şeyler yapmışsın böyle..Akşam akşam kızımdan fırça yedim "sen niye yapmıyosun bunlardan" diye. Bu ekmek makineside ne çok işe yarıyormuş edinmek lazım galiba.ellerine sağlık.oğluşunun doğum gününü kutluyoruz bir ömür birlikte kutlarsınız inşallah.sevgiler


  41. Safran Says:

    Ah oysa canım kızıma sen ne kadar güzel ciciler yapıyorsun, görüyoruz sitende ...Keşke burada Ankara'da olabilseydiniz de ellerimle ikram edebilseydim, bizimle olabilseydiniz böyle bir günde :) Arzucum ekmek makinesini hakikaten tavsiye ediyorum, özellikle bizim gibi çocuklarına sağlıklı şeyler yedirmek için adeta çırpınan anneler için birebir ve çok kullanışlı, dilerim hepimiz tatlı yavrularımızla beraber bir ömür mutlu anları paylaşırız, sevgiler yolluyorum sana da tatlı yavrularına da :)


  42. ilk önce evladının yeni yaşını kutlayıp , uzun sağlıklı seneler diliyorum
    ikinci olarakda bu masanınn hali ne diyorummm:)))) hepsi süper bunlarınnn .


  43. Safran Says:

    :))) Çok teşekkürler ederim :) Masa bir hayli uğraştırdı gerçekten ama böyle bir gün için değer değil mi? Güzel dileklerine de çok teşekkür ederim,sağolasın, sevgilerimi gönderiyorum :))


  44. Adsız Says:

    Merhaba safran
    tatlı oglunun doğum günü kutlu olsun daha nice nice yıllar diliyorum...menün bomba gibi çok güzel yiyecekler hazırlamışsın mmmhhh...araba pastanın tarifine bakmıştım daha önce ama anlayamadım nasıl olduğunu!?...haa bu arada benim annemin doğumgünüde 8 mayısta...sevgiler...görüşmek üzere...


  45. Safran Says:

    Merhaba Melekcim :) Demek annen de 8 Mayıs'lı benim ki de 5 mayıslı :)) Araba pasta biraz uğraştırıcı oldu sadece, diğerleri hepinizin bildiği benden de iyi yaptığınız şeyler zaten, araba pastanın kekini hazırlamak kolaydı makinede de sonra kesip kaplamak uğraştırıcı olan ama değer Mert'e :)) Sana da değerli annenede sevgilerimi gönderiyorum, görüşmek dileğiyle :)


  46. Hanife Says:

    Safran'cigim,
    Ben gec kaldim sanirim tebrik etmekte, kusura bakma.. Oglusunun yeni yasi hayirli olsun, Allah uzun ve saglikli bir omur versin, sevdikleriyle ailesiyle birlikta...
    Masaya bayildim, ellerine saglik.. Pasta cok sirin olmus gercekten..


  47. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Hanife'ciğim, dostlarla güzellikleri paylaşmak için hiç bir zaman geç diye birşey olmaz, güzel dileklerine çok teşekkür ediyorum, Allah senin yavruna da, benimkine de hepimizinkine mutlu ve sağlıklı bir ömür versin, sevgilerimi gönderiyorum hem sana hem de oğlum Egeme :)


  48. Nezaket Says:

    Safrancigim, ogluna birlikte gecireceginiz saglikli, mutlu ve upuzun bir omur diliyorum. Ellerine saglik, cok guzel bir sofra hazirlamissin. Nice mutlu yillara, ikinizide cok opuyorum...


  49. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim canım arkadaşım, biz de Mert'le beraber seni kocaman öpüyoruz, sevgilerimizi gönderiyoruz :)


  50. Adsız Says:

    Merhabalar Safran,
    oğlunuza ve ailesine uzun ömürler diliyorum.Herşey gönlünüzce olsun.
    Sofranızda çok şık.Eminim Mert çok mutlu olmuştur..
    Sevgiler..


  51. Safran Says:

    Merhaba Emine :)Çok teşekkür ederim güzel sözlerinize, çok naziksiniz, Mert o gün pastadan çok kalabalık bir topluluğun ilgisinin tamamen kendi üstünde olmasına çok sevindi aslında :)) Dostlarla güzel bir gündü, keşke sizin gibi dostları da misfir edebilseydik, yanımızda olabilseydiniz...Sevgilerimi gönderiyorum :)


  52. ZeYNeP Says:

    Safran cım cok gec bir kutlama oldu ama ben henuz yeni dolasıyorum blogları kusuruma bakma emi.
    Oğlusunun doğum gunu kutlu olsun ! saglıkla mutlulukla buyusun inşallah Mert ciğimiz:)) Bol bol kocaman opüyorum Mert i ve ellerine saglık, hersey cok guzel olmus..
    Aynı zamanda ben de annenle aynı gun doğmusum:) 5 Mayıs !

    Opüyorumm,
    Figen


  53. Safran Says:

    Figenciğim, çok teşekkür ederim...Ben senin temponu grupla paylaştığın maillerden o kadar iyi biliyorum ki, blogları dolaşmak için vakit ayırman bile mucize bence...Bu yoğun tempoda sağlığına çok dikkat et lütfen olur mu...Demek sen de 5 Mayıslısın, Mert yaramazı da olacaktı ama o 3 gün gecikmeli doğdu :)) Mert de tombul parmaklarıyla sana öpücük atıyor Figenciğim, sevgilerimizle öpüyoruz :)


  54. Adsız Says:

    merhaba
    ne güzel bir sofra olmuş öyle. bu kadar şey nasıl yenir tükenir. Ve esas soru bu kadar yiyecek kaç günde hazırlanır.
    Ellerinize sağlık. Eşiniz ve oğlunuz çok şanslı. Çok hamaratsınız Maşallah..Mutfaktaki bu başarılarınızın devamını dilerim:)


  55. Safran Says:

    Sevgili Pınar, övgü dolu sözlerine teşekkür ederim :) Yiyecekleri hazırlamak 1 hafta sürdü denebilir:) Üniversiteden kalma eski bir alışkanlık benimkisi, hep son anda bir aksilik olur diye mümkün olduğunca her işi önden yapmaya çalışırım, Allah'tan derin dondurucular var da hafta içi hazırlayıp parça parça attım dondurucuya tüm çeşitleri, zaten tuzluları da annem hazırladı işte böyle kuruldu bu sofra :) Az önce sitene misafir oldum, hep öyle tatlı gülersin umarım hayatın boyunca, msn hesabım olmadığı için not bırakamadım ama artık sık sık uğrar bakarım neler eklemişsin diye, sevgilerimle :)


  56. Nilüfer Says:

    Yokken neler kaçırmışım :(
    Mert'in dogumgununu kutlarım nice yıllara... Ayrıca çok güzel bir masa hazırlamışsın, ellerine sağlık...


  57. Safran Says:

    Nilüfercim çok sağolasın canım çok incesin :) Olsun teyzesi belki ilerideki doğum günlerini hep beraber kutlarız kısmet olursa, Mert'de ben de seni çok çok öpüyoruz...



  58. aslı Says:
    Bu yorum yazar tarafından silindi.