Safran
Geçtiğimiz haftalarda bir gün Bizim Pastane’ye gidip sevgili Zinnur’u ziyaret etmiştim… Birbirinden güzel tarifleri okuyup resimlerine bakarak sayfada aşağıya doğru gidiyordum ki o da ne! Resimlerden bir tanesinin köşesinde yer alan minik bir parça o kadar hoşuma gitti ki anlatamam… Daha sonra Zinnur’dan yeşil çay ve kakao ile yapıldığını öğrendiğim çok güzel kahverengi-yeşil damalı kurabiyeler bana göz kırpmaktaydılar resimden… Zinnur, tarifini yazacağını yeşil çaydan yapıldığını söyleyince tarifi bekledim (hoş hala bekliyorum ya :) sonra bir gün mutfaktayken aklıma harika bir fikir geldi (gerçi aklıma bu fikrin gelmesinde eşimin İspanya’dan getirdiği naneli çikolatalardan 10 saniye önce yemiş olmamın etkisi de olmuş olabilir tabi ama neyse :)) kurabiyelere yeşil renk vermek için neden nane kullanmayayım diye düşündüm, nane ve kakao birbirine yakışan lezzetler çünkü… Sonra sizlerle Tatlılar başlığında paylaşacağım tarifi oluşturdum ve hamurun yarısı naneli, yarısı naneli-kakaoluyken yine fimocu damarım tuttu ve kurabiyelere yaprak tekniğini uyguladım :)) Kurabiyeleri damalı yapmadım çünkü daha önce paylaştığım Vanilyalı Parke Kurabiye tarifimde neredeyse dama benzeri bir doku oluşturmuştum… Bu tarifte de sonuçtan çok ama çok memnun kaldım, hepinize özellikle de naneli tatları sevenlere tavsiye ederim, deneyin çok beğeneceksiniz…:) Uğraştırıcı bulursanız yaprak şekli vermeden de naneli ve kakaolu hamurunuzla istediğiniz şekilde kurabiyeler çıkartabilirsiniz ortaya :) Hepinize şimdiden afiyet olsun diyorum ve yeni başlayan haftada işlerinizde kolaylıklar diliyorum :)


Not :

Fimoyla ilgilenenler için gül ve yaprak tekniği ile hazırlamış olduğum takı setine Fimo bölümünde yer verdim, sevgilerimle…:)


Safran

43 Responses
  1. Adsız Says:

    Safran'cigim, iyi ki bekletmisim tarifi. Sen cok daha yaratici bir kurabiye cikartmissin ortaya beklerken. Ellerine saglik.


  2. Safran Says:

    Zinnurcum ben sana haber vermeye yine misafirliğe geliyordum şimdi güzel mesajınla karşılaştım...Ama yok yeşil çaylının yeşil tonu çok güzel ve tatlı duruyor o nedenle ben hala beklemedeyim senin vereceğin tarif için :)) O kadar güzel şeyler hazırlıyorsun ki insana ilham veriyor, teşekkür ediyorum o nedenle ve sevgilerimi gönderiyorum :)


  3. Adsız Says:

    Çok ilginç bir tarif Safran'cığım ellerine sağlık.


  4. Safran Says:

    Çok sağol Beyhancım, siteni epeydir güncellememiştin merak içindeydim ben de mesajını aldığıma, iyi olmana sevindim, sevgilerimle...


  5. Nilüfer Says:

    Safrancığım yine döktürmüşsün... Ellerine sağlık, dondurmayla takdim önerini çok tuttum, naneli kurabiye ve dondurma kesin çok yakışmıştır...
    sevgiler


  6. ArMeda Says:

    Safran canım nediyeyim gene yaratıcılığını konuşturmuşsun bayılıyorum bu özelliğine.Ellerine sağlık canım öpüyorum..


  7. Safran Says:

    Nilüüüfeeer! Hoş geldin canım :)) Gözlerimiz yollarda kaldı! Anneciğinle bol bol hasret gidermişsindir artık dimi :))Kim bilir ne güzel şeyler yaptın, hepsini paylaş bizimle çok özledik seni ve cici mamalarını, öpüyorum canım :))


  8. Safran Says:

    Arzucum beğenmene çok sevindim canım, öpüyorum seni kocaman, en içten sevgilerimle :)


  9. Defne Says:

    Safrancigim, artik alistim sasirmam ben arkadasimin hamaratligina ve yaraticiligina diyordum ama yine basardin. Harika olmus kurabiyeler, hem de dondurma ile servis... Mert findigini operim.
    Sevgiyle.


  10. Safran Says:

    Defneciğim, fındık burunlu Mert bey bugün yine hiç oturmadı, yapmadığı yaramalık da kalmadı ama şu anda bu mesajı yazarken kedi gibi uslu uslu kucağıma kurulmuş vaziyette, ara sıra da tombik parmaklarıyla senin adını gösteriyor, eee çocuk bu sevildiği yeri bilir derler :) İkimizde öpüyoruz seni, sevgiler canım :)


  11. Adsız Says:

    safrancım çok marifetlisin,abartmadan söylüyorum.
    yine hünerini döktürmüşsün.
    seni kutluyorum.ellerine sağlık.
    sevgilerimle
    nunubella


  12. Behiye Says:

    Ehh herkes yazmış zaten Safrancım ama bende eklemek istedim. Maşallah, hayal gücün var,yeteneğin var,çalışkanlığın var daha ne olsun:) Sevgilerimle, ellerine sağlık.


  13. Adsız Says:

    Safrancım ben geldim canım..:)ayyy bunlar nasıl güzel bir kurabiyedir böyle harikasın yine canım çok yaratıcısın.ellerine emeğine sağlık.öpüyorum canım seni :)


  14. Safran Says:

    Yok Nunucum, senin hızına ve merifetlilğine yetişmek mümkün değil arkadaşım...Daha geçen gün ay çöreklerinde kalmıştı aklım, bugün bir baktım tatlı mı tatlı pizzacıklar, kekler eklenmiş valla müthişsin asıl ben seni kutluyorum o nedenle, sevgilerimi gönderiyoum...:)


  15. Safran Says:

    En önemlisini yazmamışsın ama canım :) bir de Behiye adında çok ama çok sevdiğim bir dostum var...Kendisine Ankara'dan sıcak sıcak öpücükler ve en içten sevgilerimi yolluyorum :))


  16. Safran Says:

    Özlemciğim hoşgeldin canım benim, beğenmene çok çok sevindim kurabiyeleri, iyi ki varsın hep bulayım senin insanın iç açan sıcacık mesajlarını, öpüyorum canım :)


  17. filliboya Says:

    harika görünüyor. Gerçekten yaraticiliğindan ötürü teb rik ediyorum. sevgiler


  18. okuranne Says:

    ben kurabiyeye değişik şekil vermek istediğimde sonuç hep fiyasko oluyor. çok tezcanlı olduğumdan ya da gerekli yetenek eksik olduğundan..
    eline sağlık, yeteneğin hayranlık verici..

    sevgiler


  19. Safran Says:

    Sevgili Filliboya güzel sözlerine teşekkür ederim, çok naziksin...En içten sevgilerimi gönderiyorum :)


  20. Safran Says:

    Meralciğim sen de artık yeteneksizsen kim yeteneklidir merak ederim doğrusu...Hazırladığın onca güzel yemek çeşidinin dışında kaçımız (ben de dahil)yeni anneyken vaktini kullanmakta senin kadar yetenekli olabildik ki acaba?...Aynı tezcanlılık ben de vardı, yakında birşeyciğin kalmaz Meralciğim, tatlı Ada bütün hepsini alır götürür :))Bebeğin olmasının en büyük faydası insana sabırlı olmayı öğretmeleridir derim hep, benim Mert bana bunu hergün öğretiyor mesela ;))) Sevgilerimi gönderiyorum canım, bebeğimi de seni de öpüyorum :)


  21. Unknown Says:

    Safran'cım,
    Nasıl da güzel görünüyor bu kurabiyeler... Bu aralar kilo almayayım diye mutfaktan uzak durmaya çalışıyorum. Küçük Evin Mutfağı boş kaldı son zamanlarda.
    Senin bu güzel ve zevkli tariflerin iştahımızı zorluyor valla... Sevgiler, Pınar


  22. Safran Says:

    :)) Pınarcım ben de aynı durumdayım kiloma dikkat ediyorum şu sıralar, malum önümüz yaz :))Ama ben yapıp tarifleri deneyip bizimkilere yediriyorum ;)) ucundan bi ısırık alıyorum :))Nasıl fikir ama? Sevgiler canım :)


  23. Nezaket Says:

    Yaratici arkadasim gene neler yapmis boyle. Ellerine saglik canim.


  24. Safran Says:

    Nezaketcim yaa, nerelerdesin sen, çok merak ettim, sitene geliyorum tamam güzel çilek tartöletler karşılıyor beni ama yine de epeydir güncellemeyince endişelendim...Çok sağol canım arkadaşım, beğenmene sevindim, sevgilerimle, öpüyorum :)


  25. Papatya Says:

    Gerçekten birbirine çok yakışan nane ve kakaoyu kullanmak çok iyi fikir! Yaprak modelindeki kurabiyeler de yaratıcılık eseri.. herkesin bu kadar sabrı olur mu bilemem tabi. Benim sabrım olsa da vaktim olmuyor ne yazık ki. Eminim tadı da güzeldir! Ellerinize sağlık!


  26. Safran Says:

    Merhaba Papatyacım, hakikaten sabır isteyen kurabiyeler olduğunu itiraf etmeliyim, ama aynı hamurları hazırlayıp daha kolay şekiller de verilebilir diye düşünüyorum, senin de dediğin gibi kakao ve nane birbirine çok yakıştı :) En içten sevgilerimi gönderiyorum...


  27. son zamanlarda bilgisayarıma biraz uzak kaldım. bu arada bloglara neler eklenmiş. neler yapmışsın böyle. Döktürmüşsün...
    ellerine sağlık.


  28. Safran Says:

    Sevgili Hülyacım, çok sağolasın beğendiğinde öyle mutlu oluyorum ki tarfilerimi :) Ayrıca sana çok çok teşekkür ediyorum, biberli ekmekler mükemmel oldu, anneciğimle yedik :) En içten sevgilerimi gönderiyorum :)


  29. Safrancim,
    Zipziplik bir tarif cikartmissin yine ortaya, her cesit kurabiyeye EVET diyoruz biliyorsun,
    leziz gorunuyor tesekkurler.


  30. Safran Says:

    Ben tatlı oğluma kendi ellerimle yapar ikram ederim istediği çeşit kurabiyeden annesi, o kurabiyeleri yer ben de O'nu :))Sevgilerimle, ikinizi de öpüyorum :)


  31. Tuz ve Biber Says:

    O yeşil mis kokulu naneler siyah mis kokulu çikolataya ne güzel de yakışmıştır ah ah!. Hele görüntü, bitirdi beni! Sen bir an önce yeniden işe başla arkadaşım, işe başla , zaman bulama da böyle lezzetli şeyler çıkarma karşımıza.. Aaaa, senin yüzünden kilo alacağız arkadaşım! Sen yap, bzi deneyelim sonra gelsin kilolar.. Bak bir kilo alayım sorumlusu sensin ona göre.. Yapma bu kadar da canım aaaa, olmaz ki..
    Şaka bir yana, nasılsın canım arkadaşım, özledim valla.. Oralarda dolaşırken bir yandan da şimdi benim arkadaşlar neler yapıyorlardır diye düşündüm. Bol bol kulaklarınızı çınlattım..
    Sevgiler..
    Evren


  32. Safran Says:

    Canım Evrenim hoşgeldin, çok ama çok özledim seni, neyse çok şükür sağsalim döndünüz ya :) Arcacığım nasıl, sevdi mi İtalya'ları? Hepsini anlat artık dinleriz senden :)Kucak dolusu öpücükler oğluma da sana da :)


  33. Zeynep Seda Says:

    Masallah masallah! Aman ne yaratici olmus Safrancim ellerine saglik! Olsa da yesem ;)

    Optyorum canim...


  34. Adsız Says:

    canım yaaa ne kadar güzel görünüyor gerçekten çok başarılısın ve nekadarda yaratıcısın ellerine fikrine sağlık. sevgilerimle hoşçakal.


  35. Hatice Says:

    ne güzel düşünmüşsün Safran ellerine sağlık, çok şık görünüyor...


  36. Safran Says:

    Zeynepcim görünce ağzım açık kaldı arkadaşım ne yaptın sen öyle haftasonunda, valla müthişsin :)) Ben de öpüyorum canım :)


  37. Safran Says:

    Cennetcim ya pizza olayını fena kafama soktun be canım, yapmalı bir sabah kahvaltıya, hani nerde pizzamı getirdin mi yanında komşuna bir dilim? :)) Seni ve tatlı oğlumu öpüyorum, sevgiler...


  38. Safran Says:

    Haticeciğim gittim BİM'den kedi dili bisküvisi aldım senin tariften sonra, kısmet olursa tiramisunu deneyeceğim canım, çok güzel bir tarif bu, sağolasın, öpüyorum :)


  39. Hatice Says:

    denediğinde sonuçtan beni de haberdar edersin?
    şimdiden afiyet şeker olsun...


  40. Safran Says:

    Az önce yapmamla bitmesi bir oldu :)) ellerine sağlık canım :) Yakında sitede sana teşekkürlerimle beraber resmini yayınlamak istiyorum, en içten sevgilerimle...


  41. Adsız Says:

    I'm impressed with your site, very nice graphics!
    »


  42. Adsız Says:

    Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
    »


  43. Adsız Says:

    I find some information here.