Safran

KAYISILI-PORTAKALLI-ÇİKOLATA PARÇACIKLI PASTA ve MAKARNA SALATASI


İlk iki bölümün beğenilmesi üzerine “Doğumgünü Menüsünden Lezzetler” adlı lezzet dizimizin 3. bölümünü çektik :))) Şaka bir yana :) Mert’in doğum günü menüsünden aktaracağım son 2 lezzeti aşağıda sizlerle paylaşıyorum…

Bunlardan ilki yani ”Kayısılı-Portakallı ve Çikolata Parçacıklı Pasta”yı yedek pasta olarak yapmıştım, olur da benim oğlan Araba Pasta’yı kestirmez yedirmezse diye :)) Bu tarifin özelliği pek çok pastadakinin aksine meyvelerin ve çikolata parçacıklarının ara katlarda yer alan kremanın içine değil pandispanyanın (pastanın kekinin) içine konarak pişirilmesi ve orada yer alması… Pasta kekinin tarifi Tuba Düzdokur’a ait, aslında bu bir muffin tarifi olarak verilmiş ama ben geniş bir kalıpta yapıp pandispanya olarak kullandım… Pastanın malzemelerini ve yapılışını Tatlılar, Pastalar linkinde bulabilirsiniz :)

Makarna salatası ise sevgili anneciğimin eseri, Ümit Usta’nın tarifini uygulamış…Yaptığımız iş bölümü gereği doğum gününün tuzlu şefi oldu kendisi :)) Annemin makarna salatasının tarifi Salatalar linkinde… Buradan tekrar teşekkür ediyorum, ellerinden öpüyorum anneciğimin :) Hepinize ağız tadıyla geçecek güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler :)

Önemli not!

Biliyorsunuz bu hafta sonu Anneler Günü var, ne alacağınızı düşünüyorsanız bir önerim var… Gidemeyecek kadar uzaktaysanız bir telefon açmanız, gidebilecek mesafedeyseniz gidip ellerini öpmeniz, içten bir sarılışınızla beraber “seni seviyorum canım annem, iyi ki varsın” demeniz aslında onlar için yeterlidir biliyorum… Ama giderken güzel bir çiçek alıp, yanı sıra kendisi için kendi ellerinizle hazırladığınız onun da sevebileceği türde bir pasta, kurabiye ya da tuzlu bir çeşit de götürmeye ne dersiniz? Kendisi için vermiş olduğunuz emeğe mutlu olmayacak anne yoktur diye düşünüyorum :) Bu pasta da benden hepinizin değerli annelerine hazırlanmış olsun, sevgiler...:)

Safran

14 Responses
  1. akçahan Says:

    Çok hoş bir sunum, eminim tadı da öyledir. Oğlumun doğum gününde yaparım inşallah. Sevgilerimle.


  2. Safran Says:

    Canım merhaba özlettin kendini yine :) Oğlunun doğumgünü yakın mı acaba bilemiyorum ama yaparsan çok beğeneceğin bir lezzet bu Semanurcum...Eğer daha çok beğenir dersen altta Araba Pasta tarifi de var, çocukları öp benim için, sevgiler canım :)


  3. Adsız Says:

    hmm pasta harika olmuş canım makarna salatasınada bayılırımm bende yapayım hemen hem çabuk ve lezzetli oluyor


  4. Safran Says:

    Dilekcim gel seninle değişelim yaptıklarımızı, senin sitedeki 2 kakaolu tarifi de çok severim arkadaşım, onlardan birer tane alayım ben :) Sana da bu ciclerden yollayayım, ne dersin güzel olmaz mı? :)) Sevgiler...


  5. İpek Kuscu Says:

    doğumgünü masası çok güzel ve de yaptıklarınız .Anneler gününü böylesi güzel ve eğlenceli kutlamak her anneye nasip olmaz bence.Mert'in yeni yaşını ve anneler günün kutlarım.Sevgiler.


  6. Safran Says:

    Çilekcim merhaba :)Güzel sözlerine çok teşekkür ederim, hepimizin anneler günü kutlu olsun...Güzel siteni bundan böyle sık sık ziyaret etmeye gelicem, paylaşacakların için şimdiden heyecanlanıyorum, bundan böyle sık sık görüşmek dileğiyle, sevgiler :)


  7. vildan Says:

    safran, gerçekten özenle hazırlanmış yiyecekler tebrik ederim. ve o masada oturmak isterdim şu an. (bundan sonra gece yarısı yemek günlüklerini dolaşmayacağım)


  8. Safran Says:

    :)) Çok teşekkür ederim Vildancım, keşke sen ve kızlar o güzel günde sofrada bizlerle olsaydınız...Yarın kahvaltıya senin kahvaltılık dilimlerden yapmak istiyorum kısmetse, şimdi bu benim uykuma da girer :))Sevgilerimi gönderiyorum, kızları öp benim için lütfen :)


  9. Safran'cım,
    öncelikle Mert'e sağlıklı, anne-babasıyla birlikte mutlu güzel bir ömür diliyorum.
    sonra gelelim.... bu ne masadır böyle... çocuk pastayı yedirmese de haklı. öyle güzel ki. yemeye kıyamaz insan...
    annenin ve senin anneler gününüz kutlu, mutlu olsun.


  10. Safran Says:

    Sevgili Hülya çok teşekkür ederim güzel dileklerine, birlikte daha nice nice anneler gününü beraber kutlamak dileğiyle inşallah, buradan en içten sevgilerimi gönderiyorum ve anneler gününü tekrar kutluyorum :)


  11. arzu Says:

    Safran'cım nice güzel anneler gününü daha kutlamak nasip olur inşallah hepimize canım,kutlu olsun günün öpüyorum.


  12. Safran Says:

    İnşallah yavrularımızla beraber Arzucum, en içten sevgilerimle :)


  13. sefika Says:

    Sevgili Safran; anneler günün kutlu olsun. Anneciğinin de anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyorum. Dilerim daha uzun yıllar anneler gününü sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde kutlarsınız. Pasta çok cici olmuş. Aslında benim favorim makarna salatası. Çok lezzetli görünüyor. Bir tabak daha rica edebilir miyim :))) sevgiler


  14. Safran Says:

    İstediğin kadar makarna salatası yapabilir annem senin gibi tatlı bir insan için sevgili Şefika, o kadar çok ortak yönümüz çıktı ki zamanla seni görmemiş dahi olsam eski ve çok sevdiğim bir dostum gibi düşünüyorum...Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, inşallah hep birlikte kutlarız böyle, bu güzel günü evlatlarımız da yanımızda, sevgilerimi gönderiyorum :)