Safran
Yumurta, satın alabileceğimiz en ucuz ve en kaliteli proteini içerir. Özellikle çocukların büyüme ve gelişmesinde vazgeçilmez gıdalardandır, çünkü demirden, çinkodan ve çeşitli vitaminlerden zengindir. Ancak bu güzel protein kaynağını çeşitli nedenlerle tüketemeyenler de olabilir… Örneğin, yumurta alerjisi ya da yüksek kolesterol gibi sağlık sorunlarınız buna engel teşkil edebilir. Hala kuş gribi vakalarının etkisi altında olup yumurta tüketmeyenlerden ya da yumurtayı sadece tadını beğenmediği için yemeyenlerden de olabilirsiniz… Yumurtasız ebruli kek tarifi işte bu tip durumlar için araştırıp bulduğum bir tarif… Ama evde yumurtam kalmadığı zaman da yaparım ara sıra… Sebep her ne olursa olsun sizlere de yumurtasız bir tarif lazım olabilir diye, değişik ve lezzetli bir kek tarifini paylaşmak istedim… Kim bilir belki hafta sonu kahvaltı için ya da akşamüstü çayın yanına denemek istersiniz diye… Asıl tarif Worldly Recipes’e Hindistan’dan yazan Radha’ya ait, kendisi keki tamamen kakaolu yapmıştı ama ben keki ebruli yaptım, tarif Tatlılar-Kekler linkinde… Hepinize mutlu ve sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz güzel bir hafta sonu diliyorum şimdiden, sevgiler…:)
12 Responses
  1. okuranne Says:

    nnmmmm, kek yapmak şart oldu yine bu görüntüye bakarak.


  2. Safran Says:

    Meralcim, tarifi beğenmene çok sevindim canım, sevgiler, öpüyorum...:)


  3. Unknown Says:

    Sevgili Safran,
    Yorumunu alır almaz sana bir mail attım. Eline geçti mi?
    Safran Mutfakta benim en sevdiğim ve takip ettiğim bloglardan biri.
    Sevgiler...


  4. Safran Says:

    Pınarcım, mailini aldım canım cevaplamaya çalıştım, umarım yardımcı olabilmişimdir. Bundan böyle o güzel anlatımını okumak için daima sitene geleceğim, sevgiler, görüşmek dileğiyle...


  5. Nezaket Says:

    Safran, bu tarif cok hosuma gitti benim. Yagsiz olurda, yumurtasiz kek yapmayi hic dusunmezdim dogrusu. Daha bugun esi yumurta alerjisi olan bir arkadasim bazi zorluklarindan bahsetmisti bana. Ona hemen senin tarifi bildiriyorum. Birde bana fincanin hacmini (olcusunu) yazabilirsen sevinirim. Cok opuyorum, faydali ve hamarat site sahibini :))


  6. Safran Says:

    Nezaketcim hamaratlıkta senin eline su dökebilir miyim ben hiç... Canım, fincanın ölüsü 200 ml., arkadaşına da selamlarımı ilet lütfen, ben de öpüyorum seni, iyi haftasonları arkadaşım :)


  7. Adsız Says:

    ellerine sağlık canım yağsız oluşu çok güzel www.blogcu.com/dileks


  8. Safran Says:

    Hakikaten bildiğimiz kek tariflerine çok yağlı olmayışı ve yumurtasız olmasıyla değişik ama lezzetli bir alternatif Dilekcim, çok öpüyorum seni, tarifi beğenmene sevindim :)


  9. Adsız Says:

    CANIMCIM OLURMU HİÇ ÖYLE ŞEY SAYFAM TAMAMEN SİLİNMİŞTİ NAZ CADISI SAĞOLSUN BANA SÜRPRİZ BİŞEY YÜKLİYCEKTİ YANLIŞLIKLA SİLMİŞ DAHA SONRA TEKRAR YAPILANDIRDIM DEMEMEKKİ DİKKATİMDEN KAÇMIŞ YOKSA KALDIRIMIYIM İYİ AKŞAMLAR www.blogcu.com/dileks


  10. Safran Says:

    Ben sana şaka yapayım dedim vallahi Dilekcim :)) Yoksa ben bilmez miyim seni, çok öpüyorum arkadaşım, sevgiler :))


  11. Adsız Says:

    Safran Hn.
    Yumurtasiz kek tarifiniz Tatlilar-Kekler linkinde yer almiyor. Bir hata mi var acaba? Bir kontrol eder misiniz? Goruntu cok guzel. Denemek istedim, ama tarif bahsettiginiz yerde degil.
    INCI


  12. Adsız Says:

    Where did you find it? Interesting read » »