Safran
Herşey Derya Baykal’ın televizyondaki programını izlerken başladı geçen sene…:) Programı tesadüfen yakalamıştım hem de tam ortasından…Ekrandaki hanım elinde oyun hamuruna benzer ama ondan farklı olduğunu belirttiği renkli hamurlarla bir çiçek deseni ortaya çıkarmıştı, çok etkilendim, kullandığı malzemenin “fimo” olduğunu öğrendim…Program bittiğinde bizim Mert’in oyun hamurlarını aşırıp :) küçük bir deneme yaptım bakalım yapabilecek miyim diye, eh fena olmamıştı ama çok keyifliydi ve ben dinlendiğimi hissetmiştim bu işi yaparken…Ama tabi bu ilk denememi normal oyun hamuru ile yaptığımdan saklayamazdım uzun zaman, bunun için fimo gerekliydi…O günden sonra Ankara’daki bütün büyük market ve kırtasiyelerde fimo aradım ama yoktu…Ben de birşeyi yapamaya heveslendim mi içim kıpır kıpır olur, yerimde duramaz heyecanlanırım, hamurları bulamayınca çok üzülmüştüm…Sonra 31 Aralık 2005 gecesi eşimin uzattığı paketin içinden rengarenk fimo hamurları çıktı, havalara uçtum, bulmuştu benim için onları…Dedim ya tez canlıyım ben, ertesi günü zor ettim ve hemen fimodan takılar yaptım önce, sonra aile bireylerine biblo vb. gibi küçük hediyeler…:)


Fimo, benim yemek yapmak dışındaki ikinci tutkum oldu… Safran’ın mutfağında, fırınımda pişen diğer bir hoşluk benim için… En güzel yönü de kıyafetinize göre hiç aksesuar sıkıntısı çekmiyor olmanız :)) Hamurlarla gereken tonu elde edip istediğiniz formda boncuklar üretiyorsunuz, dışarıdan belki de pahalı bir fiyata alabileceğiniz takıları evde istediğiniz renkte ve modelde yapabiliyorsunuz, ev fırınında pişirip, son dizaynını yapıp takıp çıkıyorsunuz :) Belki birgün yaptıklarımı sizlerle paylaşırım diye Linklerim bölümünde "Fimo" diye bir bölüm bile oluşturmuştum vaktiyle, kim bilir belki arada sizlere sürpriz yapar eklerim yaptıklarımın resimlerini…:) Fimoda benim çok sevdiğim bir teknik var “parke tekniği” diye, dün kurabiye yapacaktım “vanilyalı”…Dr Oetker paketinin üzerinde görüp denediğim ve çok beğendiğim bir tarif… Ben fazladan hamurun yarısına kakao koyarım hep, birde içine konan yağ ve şeker miktarını da bir hayli azalttım ben… İşte yine bu kurabiyeden yaparken parke tekniği uygulamak geldi aklıma bu 2 renk hamurla… Çocuklarınızla birlikte mutfakta hoşça vakit geçirebileceğiniz, üzerinde çalışması, istenilen şeklin verilmesi çok kolay bir kurabiye hamuru bu… Tadanlar da şeklini ve lezzetini çok beğenince, ben de bundan cesaret alarak sizlerle bu kurabiyelerin tarifini ve yapılışını Tatlılar başlığında paylaşmak istedim… Tarifini yazarken ben de anlattım ama yapılışını resimlerle görmek isterseniz, resimlere “parke tekniği” linkinden ulaşabilirsiniz… Oradaki fimo hamurlarını sade ve kakaolu kurabiye hamuru gibi düşünün ama olur mu? :)) Hepinize kucak dolusu sevgiler :))


Safran

34 Responses
  1. Safran Says:

    Sevgili Esra çok teşekkür ederim, kurabiyeleri beğenmene mutlu oldum, sağolasın canım, sevgiler...:)


  2. Adsız Says:

    Ne kadar güzel bu kurabiyeler, yapılışına baktım, ellerine sağlık.


  3. Safran Says:

    Merhaba Pembeli, bir konuğum gelecekti bugün ona tencerede pizza yapayım dedim ama yazdığım ölçüleri unutmuşum :)) Ona bakmak için siteyi açmıştım ki mesajını gördüm, teşekküler canım, öpüyorum :)


  4. Nilüfer Says:

    Bir kaç dakikalığına girdim nete bu ara giremiyorum. Görünce aaa ne bunlar böyle çok değişik dedim. Yazıyı okuyunca çok hoşuma gitti. Çok şirin olmuşlar, eline sağlık..
    sevgiler...


  5. z.pelin Says:

    merhaba safrancığım.. nasılsın ? ya bu fimo konusunda çok cesaretsizim ben .. bir çok renk aldım ama paketleri açmak konusunda tereddütlüyüm :( ya yapamazsam diye sanırım istediğim objeji.. bu konuda bana tavsiye edebileceğin site veya kaynak varmı ?paylaşırsan benden mutlusu olmaz inan ...
    dostça ve sağlıcakla kal...


  6. Tuz ve Biber Says:

    Safrancığım merhaba,
    yine orjinal ve değişik bir tarif bulup yapmışsın arkadaşım.. Ellerine sağlık.. Benim için de ye olur mu canım..İlk fırsatta sevdiğim bir tarifte deneyeceğim bu fimo şeklini...
    Sevgiler..


  7. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Nilüfercim, denemeni tavsiye ederim, tatları da çok güzel inan, sevgiler arkadaşım :)


  8. Safran Says:

    Pelincim fimo paketlerini açsan dahi folyoya sarıp tekrardan uzunca süre saklayabiliyorsun, dolayısıyla bu anlamda sorun olmaz...Bu kadar güzel mozaikler yapan bir kişi fimodan da ne yapsa güzel olur eminim...

    Fimo konusunda hobilerim.com'un linkini yazı içerisinde vermiştim canım, ayrıca google'da fimo ya da fimo hamuru diye aratıyorum ben çeşitli sitelerde birbirinden ilginç fimo yapım teknikleri anlatılıyor hem de ders biçiminde, çok hoşuna gidecektir eminim...Şimdiden kolay gelsin canım... Sevgiler...:)


  9. Safran Says:

    Senin de şimdiden ellerine sağlık arkadaşım...Arcacığımın ellerine de birazcık hamur ver annesi o da istediği gibi kurabiye yapsın 2 renkli ve benim için öp tatlımı :)Sevgiler...


  10. Nezaket Says:

    mmmm, arkadasim meger yaraticiymis da bize maheretlerini boyle arada bir sirasi gelince gosterirmis...
    Eline saglik Safrancigim, bana ve bir cok insana verdigin gusel ilham icin. Sevgiler


  11. Adsız Says:

    canım ya ellerine sağlık ne kadar marifetlisin böyle maşallah valla


  12. Safran Says:

    Nezaketcim, bu blog vasıtasıyla senin gibi güzel dostları tanıdığım için çok mutluyum...İyi ki varsınız, asıl ben sana çok teşekkür ederim, öpüyorum çok :)


  13. Safran Says:

    Gönülcüm merhaba hoşgeldin :)Çok naziksin, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, sevgilerimi gönderiyorum :)


  14. Unknown Says:

    Safran, çok güzelve yaratıcı bir fikir bu . Kurabiyelerin görüntüsü çok güzel.Senden öğreneceğim çok şeyler olduğunu düşünüyorum:) Öpüyorum.
    Derya...


  15. Adsız Says:

    Safrancım merhaba canım kurabiyelere bayıldım eline sağlık herzamanki gibi mükemmel.ne düşündüm biliyomusun canım sen bana gelirken çayın yanına bu güzel kurabiyelerinden getirsen ne güzel olur :)


  16. bana göre sanki biraz zor ama deniycemmmm :) çok güzellerrrr


  17. Adsız Says:

    Harika bir tarif Safran'cığım.Görünüşü belli ediyor lezzetini,ellerine sağlık.


  18. Tijen Says:

    çok iyi fikir! bence çok da eglenceli.. ellerine saglik safran'cigim.
    sonunda adini linklerime ekledim. gecikme için affet. aklim yeni geldi basima!
    sevgiler,
    tijen


  19. Adsız Says:

    canım arkadaşım bunlar ne böylee çok güzeller yanınada çay ne keyifli yenir bunlar ellerine sağlık www.blogcu.com/dileks


  20. yaratıcılığını konuşturmuşsun burada... çok iyi fikir. ne kadar da zevkli yapılmıştır.
    eline sağlık.


  21. Safran Says:

    Sevgili Deryacım çok teşekkür ederim güzel sözlerine, ben inanıyorum ki bizlerin hepimizin birbirimizden öğreneceği nice güzellikler var, ama ben öncelikle senin bana nasıl o kadar mükemmel pasta yapıldığını ve süslendiğini öğretmekle başlamanı rica ediyorum :) Sevgiler arkadaşım :)


  22. Safran Says:

    Susamcım canım ne demek, getireyim kurabiye çayın yanına hiç sorun değil arkadaşım ama ben kendimi şu senin çikolatalı pastan için hazırlamış durumdayım tamamen (tabi menüsünü önceden belirlediğimiz ziyafet sofrasının üstüne) :)))Sevgiler...:)


  23. Safran Says:

    Rümeysacım merhaba :) Arka planı beğenmene çok sevindim...:) Bu arada bu tarifini verdiğim kurabiye hamuru ile senin gibi becerikli bir kızın annesiyle beraber mutfakta ne güzel vakit geçirebileceği geldi aklıma...Sevgilerimi gönderiyorum canım :)


  24. Safran Says:

    Vintage biscuit hoşgeldin :) Yapımları o kadar da zor değil aslında, ben bile yaptığıma göre :)) Beceremezsem en kötü ihtimalde çift renk kurabiyelerim olur diye girişmiştim bu tarife...:) Mutfak cesareti seviyor, kolay gelsin şimdiden :)


  25. Safran Says:

    Beyhancığım güzel gören gözlerine ve yüreğine sağlık, sevgiler canım :)


  26. Safran Says:

    Merhaba sevgili Tijen, kurabiyeleri beğenmene çok sevindim,sağolasın... Linklerine eklediğin için teşekkür ederim, böylesine güzel ve özenle hazırlanmış bir blogda linkine yer verilmesi kimi olsa mutlu eder...Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...


  27. Safran Says:

    Dilekcim, geçen milkshake yaptım verdiğin tarifteki gibi, ne diyim hiç böyle denememiştik, bayıldık (özellikle benim Mert minik oğluş çok sevdi :)) Buradan bir kere daha çok teşekkür ederim canım :)Sevgiler...:)


  28. Safran Says:

    Sevgili Hülya, bloguna ne zaman girsem hazırladığın tarifleri ve birbirinden zarif takıları görünce hep binlerce kez maşallah derim sana ...Yaratıcılık konusunda ben ancak senin tecrübelerinden yararlanan çırağın olabilirim. Örneğin bir keşkül bu denli zarif bir biçimde nasıl ikram edilebilir ki öyle olmasa...Sevgilerimi gönderiyorum :)


  29. Adsız Says:

    müthiş güzel görünüyorlar.parke tekniğiniyle harika kurabiyeler yapmışsın.ellerine sağlık.hani canım çekmedi değil.
    sevgilerimle
    nunubella


  30. Hatice Says:

    Safrancım ne güzel düşünmüşsün, kurabiyeler de ne hoş olmuşlar öyle, ellerine sağlık ..
    sevgiler...


  31. Safran Says:

    Sevgili Nunubella keşke sana ikram edebilseydim, güzel sözlerine çok teşekkür ederim, sevgilerimle :)


  32. Safran Says:

    Sevgili Hatice, beğenmene öyle çok sevindim ki, sağolasın :) Sevgilerimi yolluyorum :)



  33. Adsız Says:

    Hey superb website! Does running a blog such as this require a large amount of work?
    I have no expertise in programming however I had been hoping to start my
    own blog soon. Anyway, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
    I know this is off subject however I just wanted to ask. Thanks!


    Look at my blog post ... buy instagram followers