Safran
Geçtiğimiz günlerde sevgili Hatice, Portakal Ağacı’nda sebze yatağında tavuk pişirmişti fırında… Ben tavuğu severim malum :))) her türlüsünü, ama bu tarifin en sevdiğim yönü tavuğun bütün halinde fırınlanmış olmasıydı… Genellikle parça tavuk alırım ben de çoğu insan gibi, ama bu tarifin resmini görünce bütün bir tavuk pişirme isteği geldi içime… En sonunda geçtiğimiz hafta bunu gerçekleştirdim, çok sevdiğim bir sos tarifiyle tavuğumu pişirdim bütün olarak… Bu sos, birkaç bildik sos tarifinin karışımıdır ve zaman içerisinde evdekilerin damak tadına uygun olarak geliştirdiğim bir formülü var… Tavuğunuzu, hazırladığım sosla fırında nasıl pişirebileceğinizi Yemekler linkinde bulabilirsiniz… Bu sosu kullanarak parça tavuklarınızı ya da hindinizi pişirebilir, pişireceğiniz malzemeyi bu sos içerisinde 1 gece buzdolabında ağzı kapalı bir kap içerisinde bekleterek çok daha büyük bir lezzet yakalayabilirsiniz…


Pilava gelince, o tamamen malzeme yetersizliği sonucunda ortaya çıktı diyebilirim :))) Annemin her zaman üstünde durduğu ve sık sık altını çizdiği bir konu vardır :)) “Bir hanım evindeki malzeme bitmeye yakınken yenisini tedarik etmeli ve malzeme evde hiç eksik olmamalıdır...” der, bir nevi malzeme zincirinin sürdürülmesi gibi yani :))) Ancak geçen hafta, haftasonu alışverişi ev içeri hepimizin rahatsız olması ve evde hayati bir eksik olmaması :) nedenleriyle iptal edilince, devam etmesi gereken malzeme zinciri kuru soğandan yana kırıldı ve bulgur pilavında kullanılamadı… Ben de tutturunca illa bulgur pilavı diye (zira bu soslu tavuğa en çok bulgur pilavı yakışır) pilavı evde bulunan pırasa ve mantarla yaptım, sonuç mu? Belki eve daha çok pırasa daha az kuru soğan almalı :)) Denemenizi tavsiye ederim bu güzel lezzeti de, tarifi Pilavlar linkinde… Yeni başlayan haftada hepinize işlerinizde kolaylıklar dilerim, sevgiler :)


Safran

28 Responses
  1. bulgur pilavını mantarlı yemiş ve çok sevmiştim de pırasalı hiç denememiştim. ama pırasa da soğan türevi sayılır, neden olmasın?
    çok güzel olmuştur mutlaka. zaten resim de "ye beni" diyor...


  2. Nilüfer Says:

    Safrancım yaratıcılığını göstermişsin. Sunumun çok güzel, pırasalı bulgur iyi fikir, bulgur bir çok sebze ile güzel oluyor. Çorumda da lahanalı yapıyorlar. Benim bütün tavuk denemem felaketle sonuçlanmıştı... Soğan demişken benim soğanlarımın hepsi de taze soğan oldular :)
    Artık taze soğanlı tarifler denemem lazım :)
    Sevgiler...


  3. Safran Says:

    Canım İpekcim, umarım daha iyisindir, e-mailim sana ulaştı mı diye merak etmiştim, zor zamanında duygularını benimle paylaşman beni çok duygulandırdı sana kendimi daha da yakın hissetmemi sağladı, sağolasın... tarifi beğenmene çok sevindim arkadaşım, sevgilerimi gönderiyorum sana....


  4. Safran Says:

    Sevgili Hülya çok çok güzel bir aroma bıraktı pırasa bulgurda gerçekten mutlaka denemelisin...Ye beni diyen resim demişken keşkülden kalmışmıydı acaba? Hala aklım onda da :)) Sevgiler :)


  5. Safran Says:

    Sen çok yaşa Nilüfer gece gece beni nasıl da güldürdün, hakikaten benim soğanlar da yeşil soğan oluveriyorlar hemen, zaten bu bulgur pilavı olayında da evdeki soğan populasyonunun bu denli hızlı bir biçimde azalmasının nedeni benim yeşillenmiş soğanları hızlıca patates salatası olarak değerlendirmemden kaynaklanmıştı :))Sevgiler :)


  6. Adsız Says:

    Safran'cığım nedense bu günlerde tavuğa karşı daha fazla ilgi duymaya başladım.Bu,bir ara kuş gribinden dolayı hiç yiyememekten kaynaklanıyor galiba,normalde sebze düşkünüyüm çünkü.
    Sayfanı açınca gözlerim yuvasından fırladı,muhteşem bir sunum.Ellerine sağlık.
    Bu sosu ben de kullanıyorum.Pırasa fikri harika,ben salatalara da kullanıyorum.
    Tekrar ellerine sağlık,öpüyorum:))


  7. Safran Says:

    Bende aynı fikirdeyim seninle Beyhancım, hepimiz tavuğu o kadar özledik ki o olaydan sonra şimdi özlem gideriyoruz ama çok da lezzetli oluyor tüm çeşitleri...:) Pırasayı çiğ olarak salatalarda tüketmeyi ben de çok severim canım, bak bu konuda da zevklerimiz aynı :) Ben de çok çok öpüyorum arkadaşım, sevgiler :)


  8. Defne Says:

    Safrancigim,
    nasil da iyi oldu bu tarif benim gibi daha once firinda butun tavuk denememisler icin. Bana hep zormus gibi gelirdi ama degilmis:) Bizim evde kirmizi etin aksine tavuk tuketilir genelde. Iyi ki tavuk eti asigi bir arkadasim var:), bol bol tavuklu tariflerim olacak benim de!
    Sevgiyle operim.


  9. Tuz ve Biber Says:

    Günaydın Safrancım,

    Bütün tavuk yemeyeli nerdeyse 2 sene oluyor. Onu pişirmesi değil de kesmesi, tabaklara servis yapması bana hep zor gelmiştir. Tarifini parça tavukla deneyebilirim ama. O zaman da güzel olur herhalde. Sosun benzerini ben de yapıyorum. Gerçekten çok farkediyor lezzeti.. Ellerine sağlık arkadaşım.. Süper bir görüntü. Haftasonunda annemler bendeydi resim yükleyemedim bilgisayara benim tarif de bu akşama kalacak artık.
    Sevgiler..
    Evren


  10. Safran Says:

    Yaşasın! demek sen de tavuğu çok seviyorsun Defneciğim, senden de güzel tarifler gelir öyleyse :) Bütün tavuk pişirmekte benim gözümü korkutan tek şey tavuğun iyi pişmemesi olurdu hep, ama bu düdüklüde kısacık yaptığım ön pişirme ile bu sorunda bertaraf edildi :)) Denersen lütfen sonucunu yaz Defneciğim, kısa vadede sosun lezzetini denemek için parça tavukla da yapabilirsin aslında :)Sevgiler benden sana canım, ben de öpüyorum arkadaşım :)


  11. Safran Says:

    Günaydın Evrencim, yeni bir hafta başladı, işlerin kolay gelsin arkadaşım...Gerçekten çok severim ben de bu sosu, sıkça kullanıyorum...Cici bir mama ekliyceksin sitene demek bu akşam, valla merakla bekliyor olacağım, ziyaretine gelip resminden de olsa ucundan tadına bakarım artık :)Sevgiler canım :)


  12. Unknown Says:

    Safran'cım,
    Severek yapılan yemekler hep çok güzel oluyor. Eminim malzeme ne kadar eksik olursa olsun, bulgur pilavın da tavuğun kadar lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık... Pınar


  13. Safran Says:

    Doğru söylüyorsun Pınarcım, her işi severek yapmak çok önemli gerçekten, ben istemeyerek yaptığım hiç bir şeyin sonucunda çıkan ürününü beğenmemişimdir...Bugün bilgisayarda çalışıyorum örneğin siz sevgili dostların mesajları geldikçe bu pek de sevmeden üzerinde çalıştığım konunun da üstesinden gelirim artık :)) Sevgiler...


  14. Adsız Says:

    safrancım ellerine sağlık bayıldım valla harikasın


  15. Safran Says:

    Gönülcüm, sağolasın, beğenmene sevindim yemekleri :) Sevgilerimi gönderiyorum...:)


  16. Nezaket Says:

    Safrancigim, ellerine saglik. Firinda butun tavuk pisirmedim bende daha once. Hemen firin torbasi alip denemeli. Cok opuyorum seni...


  17. Zeynep Seda Says:

    Safrancim,

    Ben sadece bir kere pisirdim butun tavuk o da gecen yilbasindaydi; ama fena olmadi. Soslu gercekten daha guzel oluyor, benim tavukla pek aram yok ama esim cok seviyor o nedenle mumkun oldukca soslu tarifleri deniyorum.

    Parke kurabiye de acayip sirin ya:) Ellerine saglik.

    Cok opuyoruum...


  18. Safran Says:

    Nezaketcim gerçekten fırında balık ve tavuk pişirirken fırın torbası benim vazgeçilmezimdir...İnsan tepsi temizlemek derdinden kurtuluyor ya :))) Sevgiler canım çok öpüyorum :)


  19. z.pelin Says:

    geldim şeker :) tatilim güzeldi... arkadaş ziyaretleri vs çok şeker bi arkadaş bulmuşum netten :) onu tanımak çok hoştu ...
    sağlıcakla kal...


  20. Safran Says:

    Zeynepcim tekrar hoşgeldin canım, tatil güzel geçmiş resimlerden belli :)) Soslu tavuk tarifleri hakikaten de daha bir güzel oluyor değil mi? Umarım bunu da beğeneceksin...Kurabiyeler biraz uğraştırıcı ama lezzeti güzel oldu :)) Ben de seni öpüyorum, sevgiler canım :)


  21. Safran Says:

    Peliiin hoşgeldin canım ya...Ben de nerede kaldı diyordum içimden, endişelenirim ben öyle evhamlıyımdır yol filan var ya :)) Demek bu mini tatil güzel geçti ha, çok sevindim canım...O kadar yorucu işlerle uğraşıyorsun ki tatili fazlasıyla hakediyorsun arkadaşım...Öpüyorum çok :)


  22. Adsız Says:

    Fırında tavuk ve bulgur pilav mmmhhh yanına bide cacık oldumu şahane eline sağlık arkadaşım.bende tavuğu çok severim dediğin gibi fırın poşetinde yapmak çok iyi oluyor lezzetli de oluyor zahmetsizde.görüşmek dileğiyle öpüyorum canım seni :)


  23. Safran Says:

    Susamcım hakikaten bence de bu menünün tamamlayıcısı cacık olmalı :) Birileri bana bir ziyafet verecekti zaten tavuklu-pilavlı galiba, kendisine duyurulur yanında cacık, üstüne de çikolatalı pasta :)) Sevgiler canım, öpüyorum :)


  24. Safran Says:

    Susamcım hakikaten bence de bu menünün tamamlayıcısı cacık olmalı :) Birileri bana bir ziyafet verecekti zaten tavuklu-pilavlı galiba, kendisine duyurulur yanında cacık, üstüne de çikolatalı pasta :)) Sevgiler canım, öpüyorum :)


  25. Adsız Says:

    pırasayı sevmem belki böyle yerim deniycem tavukta harika duruyor forın poşetinde yaparım bende çok lezzetli oluyor ozaman ellerine sağlık canım arkadaşım


  26. Safran Says:

    Şimdiden ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun Dilekcim, ayrıca doğum gününü buradan da tekrar kutlarım canım, iyiki doğdun iyi ki varsın, sevgiler, öpüyorum :)


  27. Adsız Says:

    safran merhaba ziyaretine çok sevindim.ben seni uzn zamandır takip ediyordum yemeklerin çokgüzel.birçok tarifini aldım.marifetnameye ekleyeceğim çok şey var aslında ama malum oğlumdan pek fırsat bulamıyorum.buarada bulgur pilavına ve tavuğa bayılırım akşama neyapsam diye düşünüyordu güzel bir fikir oldu ellerine sağlık sevgiler.arzu


  28. Safran Says:

    Arzucum merhaba :) Bu denli güzel bir siteye gecikmiş bir ziyaret oldu benimkisi ama dediğim gibi yemek sitenin de olduğunu yeni keşfettim :) Bundan sonra da siteni sık sık ziyaret edeceğim kısmetse, tarifleri beğenmen beni çok mutlu etti, bundan böyle görüşmek dileğiyle canım, sevgiler :)