Safran
Geçtiğimiz gün Safran yine mutfağına gitti ama minik oğlu biraz rahatsız olduğu için hemen onun yanına dönmek, oğluyla ilgilenmek istedi, orada mutfakta fazla oyalanmak istemedi, bu nedenle doğaçlama olarak bu tarifi yaptı, çabucak olsun da oğlu yesin diye… Amacı oğluna güzel bir sunumla bol sebze yedirip biran evvel toparlanmasını sağlamaktı, zira küçük bey sunum kısmına çok dikkat eder yemeklerde bacak kadar boyuna bakmadan…:))

Amacıma ulaştım sayılır en azından sebze yedirmek konusunda :) tam olarak iyileşmesi için oğlumun biraz daha zaman var sanırım… Çabucak ayağa kalkması için tüm besin gruplarını bir arada içeren bir tarif olsun istedim ve bunun için böyle bir tart iyi bir fikir diye düşündüm… Kafesli tartlar görünüm olarak beni yakalamıştır hep, çok severim… Ama zamanım olmadığından uzun uzadıya hamurunu hazırlayacak kadar bekleyemedim ve milföyden yapmaya karar verdim… İçine de evdeki bütün sebzelerle beraber didilmiş tavuğu ekledim… Sonuçta pişen tartın içindeki renk cümbüşü baharda açan rengarenk çiçeklere benzeyince bu tarife “Milföylü Bahar Tartı” adını verdim :) Resimdeki tartı 2. yapışımda çektim, çok sevdik biz bu lezzeti...Sanırım özellikle çalışan arkadaşlarımız için de pratik ve yararlı bir tarif ortaya çıkmış oldu böylece, deneyince çok beğeneceğinizi umuyorum. Üstelik ertesi güne kalsa da buzdolabına bir folyo sararak kaldırdığınızda tadında da bir bozulma olmuyor, yine lezzetini koruyor, ısıtıp fırında tekrardan yenebiliyor… Tartın tarifi Yemekler linkinde... Bu arada geçtiğmiz günlerde sevgili Cennet ve sevgili Defne beni sobelemişlerdi, ben de arkadaşlarımın 2 sobesini de kendilerine sevgiler göndererek cevaplıyorum hemen, cevaplarımı Genel başlığında bulabilirsiniz...Hepinize mutlu ve sağlıklı olacağınız bir hafta dilerim, sevgiler :)

Safran

34 Responses
  1. Behiye Says:

    Safrancım çok geçmiş olsun diliyorum oğluna. İnşallah çabucak iyi olur. Tartın da nefis gözüküyor. Ellerine sağlık. sevgiler


  2. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Behiyecim, oğlan daha iyi olacak inşallah, tarifi beğenmene çok sevindim,sağolasın, bil bakalım içinde ne var tartın? Tavuk var :))) Görüyorsun ya çok seviyorum, hemen her fırsatta yemeğe dahil ediyorum o nedenle sen o güzel tavuklu tarfilerine lütfen devam et benim için olur mu? Sevgiler arkadaşım :)


  3. Defne Says:

    Safrancigim, ne hos bir tart boyle, bayildim. Milfoyle tavuk cok yakisirlar zaten bana gore. Tam benim damak zevkime uygun bir tart. Tarif icin tesekkurler. Oglunla birlikte saglikli gunler diliyorum.
    Sevgiyle...


  4. Safran Says:

    Sağol Defnecim,evet birbirine çok yakıştı tavuk-milföy-kaşar, denemeni tavsiye ederim canım, öpüyorum çok...


  5. sefika Says:

    Sevgili Safran; öncelikle oğluna geçmiş olsun demek istiyorum. Umarım ciddi bir rahatsızlık değildir. inşAllah bir an önce iyileşir ve hop hop zıplamaya başlar :) Ben de kafesli tartlara bayılırım. Hem görünümü çok güzel olmuş hem de eminim ki tadı da çok lezzetlidir (malzemeler buna işaret ediyor). En kısa zamanda denemek istiyorum. Ellerine sağlık sevgiler


  6. eline saglik safrancim,
    yaramaz simdi daha iyidir umarim, bu tarifi bende deneyim, benim zipzipda belki bir kenarindan yer :))
    tesekkurler paylasimin icin.


  7. Safran Says:

    Şefikacım çok sağol, gerçekten insanı çok yakalıyor bu görüntü, her türlüsünü seviyorum bu tip tartların, benim oğlan da bana çekmiş :)) Denersen yorumlarını beklerim, sevgiler :))


  8. Safran Says:

    Ohh yaa Zeynep, hele şükür arkadaşım, nihayet geldin, güzel yorumlarını alabiliyorum...Zeynep sana birşey söyliyeyim mi Allah herkese senin gibi olmak nasip etsin, hani bazı insanlar vardır kısa bir süre için dahi olsa eksiklikleri herkesi rahatsız eder, hep olsun varlıkları yanımızda istenir, işte sen öylesin arkadaşım, çok özledim seni çok...Zıpzıpım da sever annesi bu tartı, öp benim için oğlumu, sevgiler :)


  9. Adsız Says:

    ellerine sağlık canım harika olmuş www.blogcu.com/dileks


  10. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Dilekcim, çok öpüyorum canım :)


  11. cay saati Says:

    cok gecmis olsun canim,insaallah cabucak toparlanir,kardesimden biliyorum nezaman hasta olursa onunla birlikte bizde cok uzuluyoruz,annelerin her yaptigi lezzetli olur ,keske biride benim icin yapsa bu sebzeli bahar tartindan ,ellerine saglik canim,minigi öpüyorum.
    sevgilerimle
    Hülya


  12. Nezaket Says:

    Milfoyden yapmak cok iyi fikir. Oldukca pratik olmus dogrusu. Ellerine saglik canim, umarim oglun simdi daha iyidir. Cok opuyorum seni.


  13. Safran Says:

    Hülyacım çok teşekkür ederim canım,hakikaten hiç tadım tuzum kalmadı oğlu hastalanınca...Keşke burada Ankara'da olsan, buralara gelsen de senin için de bu lezzeti hazırlayıp ikram edebilsem...Geçtiğimiz gün Ankara'daki Kayseri Mutfağının önünden geçerken sen geldin yine aklıma, orası seninle özdeşleşen bir mekan oldu kafamda artık, yani buraya Ankara'ya yolun bir düşerse yiyecek çok şey ve yüklü bir program seni beliyor olacak canım inşallah, yeter ki Allah sağlık versin :) Sevgiler :)

    :)


    Nezaketcim, naparsın şöyle bir baktım hemen tüm arkadaşların çocukları hastalanmış, mevsim dönüşleri nedeniyle herhalde ama şimdi gittikçe düzelecek inşallah...Tarifi beğenmene çok sevindim canım, sağolasın, sevgilerimle :)


  14. Nilüfer Says:

    Safrancım oğluna geçmiş olsun. Bu havalar büyükleri bile hasta ediyor çocuklar ne yapsın. Bahar Tartının yapılışını okudum gerçekten güzel olmuş, eline sağlık... sevgiler...


  15. Safran Says:

    Haklısın Nilüfer, geçen hafta birlikte hastaydık zaten ama ben toparladım onun için daha biraz daha vakit var gibi, sevgilerimi gönderiyorum canım...


  16. Adsız Says:

    Oğluna çok geçmiş olsun, inşallah kısa sürede atlatır. Tarifinde çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.


  17. Safran Says:

    Sağol canım, bugün biraz daha iyi, tarifi dene bir fırsat bulursan Pembelicim çok beğeneceksin, bu arada Ispanaklı börek kaldı mı? :))) Sevgiler...


  18. Unknown Says:

    Safran'cım,
    Bazen o an aklına geleni yapınca daha lezzetli oluyor galiba. Nasıl oğlan da beğendi mi? Annesi ona böyle bakarsa kısa zamanda birşeyi kalmaz. Çok geçmiş olsun...
    Sevgiler,
    Pınar


  19. Safran Says:

    Sağol Pınarcım, oğluş da beğendi biraz yedi ucundan :)Ne kadar doğru söylemişsin, gerçekten de insanın bir anda geliştirdiği tarifler daha bir lezzetli oluyor değil mi canım...Çok öpüyorum seni, sevgiler :)


  20. Unknown Says:

    çok geçmiş olsun safran,bahar havası herkesi böyle hasta yapabiliyor, umarım oğlun daha iyidir şimdi.Bence senin güzel vitaminli yemeklerinle daha iyidir:)
    Derya..


  21. Safran Says:

    Sağol Deryacım, tanıdığım bütün eş-dost hasta bugünlerde, birçok kişide polen allerjisi de varmış, baharın gelmesi hem güzel hem de böyle rahatsızlıklar yüzünden bazen sıkıntı verici ama buna da şükür diyelim... Sana ve çok sevdiğim Mersin'e sevgiler arkadaşım :)


  22. akçahan Says:

    Çok harika bir tat. Not alındı, teşekkürler. Oğluşa geçmiş olsun. Benim kızım da alerjik astımlı, bu havalar çok riskli.Sevgiler


  23. Safran Says:

    Canım kızım benim polenler de rahatsız eder şimdi çocuğumu :( Semanurcum bu tarifi tatlı kızıma ve oğluma yaparsan nasıl bulduğunuzu bana da yaz canım, onları da öp benim için olur mu, sevgiler arkadaşım :)


  24. Safran Says:

    Canım İpekcim, başınız sağolsun arkadaşım, her ne kadar rahmetliyi tanımasam da kaybınızın acısını yüreğimin derinliklerinde hissettim, Allah başta kuzenin olmak üzere geride kalanlara sabır versin, böyle ani ve erken kayıplar insanları derinden etkiler arkadaşım ama lütfen kendini biraz olsun toparlamaya çalış, çevrende senin ilgine muhtaç insanlar vardır, onlar için ama en başta kendi sağlığın için canım İpeğim...İnan şu anda senin yanında olmak isterdim,seni bütün içtenliğimle kucaklıyorum canım arkadaşım...


  25. irem Says:

    bir çalışma molası verip şöyle bir bakıyım tekrar dedim...
    dün gece yazdım ben de yapıcam çok güzel olmuş fln diye derken gönderirken sorun çıktı gitmedi :) geçmiş olsun oğluna..


  26. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim İremcim, senin gibi dostların yorumları benim için çok önemli, bugünlerde tüm bloglarda yorum göndermek konusunda sıkıntı var ama zaman ayırıp, emek verip tekrar bana yazdığın için çok teşekkür ederim arkadaşım... Aslında ben de sana yarın Tavuklu Sebzeli Noodle'ını deneyip öyle yazacaktım ama madem fırsat oldu söyliyim, yarına akşama senin tarifi yapacağım kısmetse canım, evdekilerin izlenimlerini seninle paylaşırız, sevgiler....


  27. öncelikle oğluşa geçmiş olsun. sonra da..... bu ne nefis bir tart.. sunum da harika...
    tebrikler safran'cım.


  28. Safran Says:

    Çok teşekkürler Hülyacım beğenmene çok sevindim, oğluş da daha iyi sağolasın, sevgilerimi gönderiyorum...:)


  29. Adsız Says:

    Safran'cığım bir kaç gündür gelemedim sana şimdi okudum oğlunun hastalandığını.Geçmiş olsun arkadaşım.Tam da hastalık mevsimi.Senin gibi bilinçli bir annesi olduğu için çok şanslı oğlun.Bu sonuca tart malzemelerinden vardım:))))Muhteşem bir tarif,ellerine sağlık.


  30. Safran Says:

    Güzel sözlerine çok teşekkür ederim Beyhancım, dediğin gibi tam hastalık mevsimi arkadaşım, çocuklar da mevsim geçişlerinden daha çabuk etkileniyor sanki...Böyle pek hoş olmayan bir vesileyle yapıldı ama tart gerçekten çok lezzetli canım, denemeni tavsiye ederim...Sevgilerimi gönderiyorum, öpüyorum :)


  31. Tuz ve Biber Says:

    Safrancım, bu hafta öyle yoğun geçiyor ki hiçbir şeye zaamn bulamadım. Dostların bloglarını bile iki dakikalık zamanlarda şöyle bir gözden geçirebildim bugün, hepsini de değil bir iki tanesini.. Fındık Burun hastalanmııış:( Geçmiş olsun, şimdi nasıl canım ya? Çok geçmiş olsun.. Öp benim için miniğimi olur mu?
    Ellerine sağlık bu arada.. Maman çok güzel görünüyor.. Miniğe bol bol yedir olur mu

    Sevgiler öptüm...
    Evren


  32. Safran Says:

    Sağol Evrencim, şimdi biraz daha iyi teyzesi...Tarttan, fırsatın olduğu zaman bir gün Arcacığıma da yap annesi, sever benim oğlum, öpüyorum onu da çok, sevgiler :)



  33. Adsız Says:

    Cool blog, interesting information... Keep it UP »