Safran
Vaktiyle çok aradığınız bir şey, hiç ummadığınız bir anda elinize geçerse ne yaparsınız? Ben bugün çocuklar gibi sevindim, uzun süre önce çok arayıp bulamadığım bir grup kitabıma bahar temizliği kapsamında yapılan çekmece düzeltme çalışmaları sırasında rastladım…Benim işte böyle bir sorunum var :) değer verdiğim eşyalarımı aman kaybolmasın, bir yerine bir şey olmasın diye saklayıp, yerini unutuyorum bazen :) Yani saklama kısmı çok başarılı da sonrasında bulma kısmında tökezliyorum...:)) Neyse, bu bulduğum kitaplarımın arasından incecik, her yeri yırtılmış bir yemek kitapçığı da çıktı; çok eski, kapağı filan kalmamış…İçini şöyle bir karıştırdım, çok güzel tarifler var niye sakladığım belli dedim içimden…O güzel tarifleri ilerleyen zaman içerisinde sizlerle paylaşacağım…


Örneğin, bugün güzel bir kebap tarifi denedim bu kitaptan… Her şeyi içinde, değişik, pratik ve hafif bir lezzet, hem çocuklarımız, hem de çalışan arkadaşlarımız için ideal gerçekten, işten gelince hemen hazırlayabileceğiniz türden… İlk başta tarifin kitaptaki resmini görünce, bildiğimiz yoğurtlu kebaplardan zannettim ama değilmiş, tarifin en önemli özelliği köfteyle beraber fırında yoğurdun da pişiyor olması, inanılmaz bir lezzet çıkıyor ortaya, mutlaka denemelisiniz… Tarifi sizlere Yemekler bölümünde sunuyorum ve kitapta da vurgulanan bir hususu hatırlatmak istiyorum… İçerisinde yer alan yoğurt pişirilerek hazırlandığından, bu yemeği tek öğünlük olarak hazırlayıp, sıcak sıcak tüketmekte fayda var denilmiş. Ama bu çok da önemli bir husus değil, çünkü bu kebap o kadar lezzetli ki, ben yanında ezogelin çorba, domatesli bulgur pilavı ve turşudan oluşan bir menü halinde sundum bizimkilere ortada kebaptan eser kalmadı, yani zaten tek öğün yenilebiliyor bu yemek :)) Hepinize iyi bir hafta diliyorum, sevgilerimi gönderiyorum :)


Safran

25 Responses
  1. Adsız Says:

    Safrancım bu kebap nefis görünüyor canım mutlaka ilk fırsatta denemek isterim eline sağlık.bu arada bende forundanım ve yemek bloğum var gelirsen sevinirim canım.sevgiler.


  2. cay saati Says:

    Safrancim ellerine saglik,bende kaybettigim birseyi buldugumda ve en cokta cantalarimi karsitirirken icinde para bulduysam cok seviniyorum :) iyi ki bulmussun ve bu tarifi bizlerle paylastin,ben kabak suflenden esinlenerek patates sufle yaptim bugün,buzdolabinda kalan kabaklari ne yapsak diye düsünenler icinde harika bir alternatif,safran dendigi zaman artik aklima sen ve pratik cözümlerin geliyor
    sevgilerimle
    Hülya


  3. Safran Says:

    Susamcım ziyaretine geldim, notumu almışsındır umarım...Sayfana, tariflerine bayıldım,ellerine sağlık canım...:) Bundan sonra sık sık görüşmek dileğiyle, sevgiler...:)


  4. Safran Says:

    Harikasın Hülyacım, bak bana yine iyi bir fikir verdin, şu benim mutfakta kendi hallerinde filizlenmekte olan patatesleri değerlendirmek için ne güzel bir yöntem bu...:) Geçen gün sitenin 1. yaşını kutlamak için şeker hamuru ile hazırladığın pasta da oğlumun doğum günü için bana harika bir fikir verdi, yapacağım inşallah...İşte ben böyle arkadaşlarımı çok seviyorum, sohbetinden keyif almanın yanında kendimi geliştirmeme yardım eden, bana güzel fikirler veren senin gibi dostları...Teşekkürler Hülyacım, kucak dolusu sevgiler...


  5. Hanife Says:

    Safrannnnnnn,
    Neler yaptin sen, acinca offf amanin dedim inan:))
    Daha tarifi okumadim bile , tahmin ediyorum ama kokusunu bile, ellerine saglik..


  6. Safran Says:

    Yemek pişerken bile sabırsızlanıyor insan Hanifecim, güzel kokular sarıyor evi...:)) Benim fındık burun sevdi lezzetini yiyince, oğluşum Egemde çok sever eminim :)Kucak dolusu sevgiler, oğlumu da öp lütfen benim için...:)


  7. Tuz ve Biber Says:

    Arkadaşım ellerine sağlık.Bu akşam köfte yapacağım eşime sipariş verdim kıyma için ve bil bakalım nasıl bir köfte yapılacak? Bu akşam deneyeceğiz bakalım görüntüsü kadar lezzeti de güzel mi?(Olmaması mümkün değil zaten). Çok güzel fikirler alıyorum canım arkadaşım senden iyi ki varsın:)
    Öptüm gözlerinden,
    Evren


  8. Safran Says:

    Canım Evrencim benim iyi ki sen de varsın...Umarım beğeneceksiniz bu yemeği, biz çok sevdik, yoğurt pişince nasıl olur diye endişelendim ama sonuç harikaydı...Arcamı tatlı oğlumu öp benim için :) Çok öpüyorum canım :)


  9. Rakunt ideas Says:

    Sevgili Safran iyiki sen varsın bak bu çok güzel mutlaka bu hafta deniyeceğim..Ellerine sağlık


  10. Safran Says:

    Sevgili Tuğbacım, sen de bana çok güzel fikirler veren dostlarımdan birisin...O güzel patatesten civcivleri, yumurtadan mantarları gördüğümden beri sayfanda, aklım onlarda oğluşuma yapıcam doğum gününde, değerli annenin ellerine sağlık...:) Minik Egemin mini mini ellerine benim için bir buse kondur lütfen olur mu? Sevgiler canım...


  11. arzu Says:

    Selam Safran,kebap gerçekten çok iştah açıcı görünüyor.Hem de değişik bir fikir.Yoğurt pişince eminim güzel olur ,ben yoğurtlu böreklerin kızarmış yoğurtlu kısımlarına bayılırım.Ellerine sağlık.


  12. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Arzucum, ben ilk defa deneyince biraz endişe ettim ama hakikaten güzel oluyormuş, epeydir yoktun bugün baktım sitene gelmişsin :)Sevgiler canım...


  13. Nezaket Says:

    Ben bu kofteleri hemen yaparim. Acaba suzme yogurtlami yapsam? Cok guzel olmuslar Safrancigim, eline saglik.


  14. Safran Says:

    Çok hoşuma gitti benim tadı Nezaketcim sana da tavsiye ederim...Ben normal yoğurtla yaptım pişince biraz su bıraktı, belki süzme yoğurtla olmayabilir bu olay ama burada şöyle güzel, tatlı bir süzme yoğurt bulamıyorum ne zamanlardır...Eğer süzme yoğurtla denersen nasıl olduğunu yazarsan sevinirim canım, sevgiler...:)


  15. akçahan Says:

    İyi ki bulmuşsun Safrancım. Çok beğeneceğimiz bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Deneyeceğim. Sevgilerle.


  16. Safran Says:

    Semanurcum merhaba canım :) İnşallah beğenirsin bu yemeği, senin marifetli ellerinle yapılınca daha bir güzel olacak eminim...Denersen bana yorumlarını yazarsan sevinirim, sevgiler, öpüyorum...:)


  17. Bengisu Says:

    Merhaba Safran,
    gerçektende çok değişik ve güzel bir tarif ilk okuduğumda yoğurtlu acaba nasıl olur kesilirmi irmik irmik olmazmıki diye düşünürken yorumları okuyunca endişe etmemem gerktiğini anladım ellerine sağlık canım bizlere yeni bir yemek tarifi kazandırdın sevgilerimle...


  18. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim sevgili Hilal, denersen gerçekten beğeneceğini umduğum bir lezzet...Yoğurt kesilmiyor ama biraz su bırakabiliyor, onu da süzünce zaten nefis bir kebap çıkıyor ortaya...Denersen sonucunu paylaşırsan çok mutlu olurum, sevgiler....


  19. Tuz ve Biber Says:

    Safrancığım, köftelerin akşam denendi ve çok beğenildi. Gerçekten yoğurt inanılmaz bir lezzet vermiş. Pişen yoğurt peynirimsi bir kıvama ve tada dönmüş. Eşim de çok sevdi ara ara böylesini de yapalım dedi. Teşekkür ederim arkadaşım tekrar. Ben yoğurdun sulanan kısmını dökmedim çok lezzetliydi:)
    Öptüm canım...


  20. Safran Says:

    Evrencim güne senin güzel mesajınla başlamak ne iyi geldi, afiyet olsun hepinize çok ama çok sevindim beğenmenize gerçekten, yazdığın için çok sağol arkadaşım...Demek yoğurdun suyu da güzeldi, tüh ben dökmüştüm, senin damak tadın, zevkin benimkine tıpatıp benziyor, aynı şeylerden hoşlanıyoruz, sen sevdiysen bende severmişim demekki, bir daha ben de dökmeyeceğim :)Güzel bir gün geçir canım, işlerinde kolaylıklar...:)


  21. Safran Says:

    Merhaba İpekcim, çok teşekkür ederim. Gerçekten çok lezzetli dene bence de mutlaka...Öpüyorum arkadaşım, sevgiler...:)


  22. Adsız Says:

    yine harika gözüküyor canım arkadaşım ellerine sağlık iyi akşamlarrr www.blogcu.com/dileks


  23. Safran Says:

    Çok teşekkür ederim Dilekcim, beğenmene çok mutlu oldum, iyi akşamlar canım, öpüyorum :)



  24. Adsız Says:

    Keep up the good work » »