Safran
Nihayet hafta sonu geldi :) Yoğun ve yorucu bir haftayı geride bıraktım, eminim sizlerde öyle...Şimdi bu yorgunlukların acısını çıkartmak ve yeni haftaya dinamik bir şekilde girmek için 2 günümüz var.Bunun için bu 2 günü iyi bir biçimde değerlendirelim... Kendimize ve sevdiklerimize vakit ayıralım, onlarla güzel zaman geçirelim...Bunun yapılabilmesi için güzel hazırlanmış bir kahvaltı sofrasından daha iyi bir başlangıç düşünemiyorum...

Ben daha sofrayı hazırlamadan koyarım çayı iyice demlensin diye...Ekmek de yaparım şöyle sıcacık, çıtır çıtır... Sonra mutfaktan yavaş yavaş taşırım malzemeleri yemek masasına Allah ne verdiyse...Geçen hafta sonu bizimkilere ekmeklerinin üzerine sürmeleri için 2 çeşit çeşni hazırladım. Yapımı 1 saniye sürüyor, tadları ise çok lezzetli...Bu çeşnileri zaman zaman kanepe yapımında da kullanıyorum...Masaya taşımadan mutfakta sizin için resmini çekmiştim...:)Tarifleri Tuzlular linkinde... Hadi bu hafta sonu kahvaltısı için siz de deneyin, yerken de beni hatırlayın...:) Hepinize iyi bir haftasonu dilerim...:)
5 Responses
  1. NuR Says:

    Sevgili Safran,
    Ne iyi ettin de ziyaretime geldin. Böylece keyifli ve samimi anlatımın ile sen ve mutfağınla tanışmış oldum:))) 23 yıl mutfak sorumluluğu biraz bıkkınlık, yorgunluk verse de, ben de aslında mutfağa meraklıyımdır. Test edilmiş reçeteler her zaman daha güvenilir olur. Senin tarifleri deneyeceğim, yeme konusunda ergenlik döneminden sonra huysuz, seçici olan oğluşumu memnun edebilirmiyiz bakalım:(((( Mantı, çiğ börek, köfte-patates tabii hamburger canlısı oldu kendileri:)))
    İyi hafta sonları diliyorum, Sevgiyle kal.


  2. Safran Says:

    Merhaba Sennur :)

    Bu kadar güzel el işleri yapan bir hanımefendi mutfağında ne güzellikler üretiyordur kim bilir? Orada da belirttiğim gibi siten bir harika insan örneklere bakmaya doyamıyor, asıl onları ben danteli çok seven anneme göstericem eminim onun da tepkisi "çok becerikli bir insan, maşallah!"olacaktır...Güzel ziyaretlerini her zaman beklerim. Umarım tarifleri uygulayınca beğenirsin. Sevgiler...

    Safran


  3. Safran Says:

    Annenin ellerine sağlık Rümeysacım:)
    Genç yaşına rağmen açmış olduğun siteden ötürü seni tebrik ederim...
    Sevgiler...

    Safran


  4. ZeYNeP Says:

    Bu cesniler ne cok ekmek yedirir degil mi? Bende her pazar taze ekmek yaparim, acuka hep dolabimda vardir zaten, yaptigim ekmegin yarisini bitirirler hemen:))
    Afiyet olsun. Eline saglik.

    Zeynep


  5. Safran Says:

    Hakikaten Zeynepcim...

    Yaptığım ekmekten bir daha haber alınamadı :) Aslında iyi ki biz dikkat ediyoruz, yoksa bizimkiler gibi yemeye kalksak fena olurduk...Ben bu tip çok ekmek yedirten şeyleri arasıra veriyorum onlara zaten :)) Sevgiler ...:)

    Safran